fredag 22 juli 2011

Här dansar herr Gurka.......


"Men snälla herr Gurka , så hårig du är !!! Det blir kittligt i munnen det". Jag förstår inte varför den blev så här. Framtiden får utvisa om behåringen kvarstår till den är fullt mogen. F.ö har jag lite problem hur jag ska göra med melonplantan. Melonerna växer i rasande fart och blir tunga . Dottern och jag kom fram till att jag måste lägga krukan ner och låta melonerna vila på lite halm. Vad tror ni om det ???


Smet som vanligt in på Kupan och tog en fika när jag var i stan idag. Bästa och billigaste fiket i stan. Vilken bok jag knep i förbifarten ! "Glädjen - kalender ". Det var alltså en kalender med något glädjande på varje sida....ett konstverk, en dikt, en sång......... Den här bilden stod bredvid 4 juli. Ja, hör ni ...den är väl lite tänkvärd eller hur. Det gäller att ta vara på sin semester på bästa sätt. Haha !!


 Just nu befinner vi oss i fruntimmersveckan. Vad säger ni om detta då ?????


Nu kommer förra veckans LO  !!  Och den har genast åkt in i min LO-pärm, som nu består av 28 sidor. Jag är superglad att jag tog den här utmaningen. Ni vet hur man lägger korten i byrålådan och har ett elände sen att sortera. Man kan ju inte göra stora LO av alla. Det här blir på ett annat sätt. Något som har hänt under varje vecka  i lite enklare variant. 


Här kommer också ett kort med tanke på vad jag tänker göra idag eller imorgon eller någon av de närmaste dagarna. Nämligen ...ut i skogen och plocka blåbär. Det gäller bara att parera mellan regnskurar och åskväder. Fy tusan vad det dundrade på under torsdagskvällen/natten.


Jag tittar på min räknare....oj,oj,oj !! Vad duktiga ni är att besöka mig. Såklart ska det bli chans till belöning för det.
Ha koll !!!!!!

13 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Vet inte hur du ska göra med melon. Kanske en hängmatta till frukterna.
Önskar dej en skön helg.
Kram Birgitta

Sussie sa...

Vilket ljuvligt kort du har gjort igen :)
Och du är så duktig som får sååå mycket gjort! Gillar din idé med en LO i veckan. Kanske ngt att testa för nästa år... Men nu ser jag fram mot att börja göra LO´s i höst av foton som blivit liggande.
Men första ska vi njuta av sommaren eller hur? För visst kommer solen tillbaka? Varmt är det här trots åska och regn. Och mörkt!
Ha en bra helg! KRAM

Lindha sa...

Gör som du och låter det vara osagt vad sonen här associerade den håriga gurkan till....

Låter som en plan att låta melonerna vila på halm.

Vilken härlig strof om fruntimmersveckan! Har haft fullt upp att skicka kort till mina båda systrar som avlöst varann med att ha namnsdag!

Härlig LO på söta barn!! Vad duktig du är som gör både LO:s och julkort! Tänk om du kunde skicka över lite energi!! =)

Ha en kanonhelg!

Kram Lindha

Mimmi Hek sa...

Du har rätt angående melonen, lägg den på halm. Min morfar odlade meloner (väldigt länge sen) och mor sa att han la dom på halm.
Bilden i glädjekalendern är verkligen mysig och helt rätt.
Kan det möjligen vara blåbär som ska plockas?
Ha en skön helg
Kram

Skaparglädje sa...

Jag tycker det var en bra ide´ ni kom på med melonplantan. Man kanske kan göra så med squashen också, den ruttnar ju lätt om det blir mycket regn och den ligger på jorden. (men jag har ingen halm)
Lycka till i blåbärskogen.
Kram!

Mormor S sa...

Ja här dansar herr Gurka, både vals och mazurka. Han dansar runt både med meloner och jättefina kort.
Ha en bra dag och kramar från Siv

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Ja, den gurkan var hårig, en sån har jag aldrig sett! Det funkar alldeles utmärkt att lägga ner melonkrukan så, med halm under.

Den kalenderbilden passar dig, eller? "Slit och släp" Det fattas bara lite scrapbilder oxå:)

Din LO på barnbarnen är jättefin:)
Vi har haft åska o regn här nästan hela veckan, mest på nätterna.
Idag ska jag plocka körsbär hos Kim, han har så jättegoa bär:)
det blir saft av dem.

Så jätteläckert ditt körsbärskort är, du är så duktig och pysslig med ALLT:)

Hoppas ni får många blåbär i korgen:)
Ha det så gott.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Sanne sa...

Bilden med de båda paren är en av Robert Högfeldts bästa tycker jag. Den heter "Familjelycka" och frågan om vilket par som är lyckligast uppstår ju genast...

Anki sa...

Vilken härlig kalender! Låter som en bra idé med halmvila till melonerna tycker jag.

susanne´s smulor sa...

Hejsvejs! Hoppas att du haft en bra sommar hittills. Blir så glad över dina kommentarer, det värmer att du är en så´n flitig besökare trots att jag är dålig på att uppdatera just nu. Och som vanligt så har du varit flitig och pysslat med både det ena å andra. Själv har jag inte pysslat mycket men jag har faktiskt gjort rosenbladsaft och rosensirap till vinterns glass. Båda vart supergoda...sommar på burk å flaska!
Ha det gott/sussa

Ullet sa...

Man kan göra hängmattor till melonerna genom de där påsarna man får till lök, citroner mm. Lägg melonen i och fäst i taket i växthuset så håller de sig bra. Du skyddar från mögel och dagg dessutom.

Hobbykällaren sa...

En sån mysig blogg, med både det ena o andra.Ditt "blåbärskort" är jättesött! Hoppas du har lycka i blåbärsskogen, själv ska jag satsa hårt på att plocka kantareller om det inte regnar alltför mycket..
Ha det gott
Kerstin

Carina sa...

Kikar in o kollar läget =)
Har hänt lite sen sist. Grattis till 30000! Kram