Sidor

onsdag 24 november 2010

Lägesrapport från huset med sjöutsikt !!!

Så här ser det ut idag !!! Det har snöat och sjön har växt och hotar att göra garaget till ett flytande "palats" !  Nej, detta får inte hända , sa mannen min och..........


....tog fram en dränkbar pump, ställde den i gräsmattan och så kopplade han rör och slangar så vattnet kunde spruta ut längre bort. Och faktiskt ....vattnet sjönk något.  Bara att fortsätta imorgon. Om det fortfarande är VATTEN då. Och inte IS !!!! Hemska tanke.  Det ömtåligaste är ändå huset , men där har vi sedan gammalt en brunn med en pump i och den tömmer vattnet ut på åkern. Gissa om den är i farten !!! Vi måste bara ha koll på hela tiden att inte pumpen lägger av.  Vi har en ilsken röd lampa på väggen som signalerar i så fall. Och förhoppningsvis kommer vår käre granne rusande i full fart, för den lyser i så fall rakt mot deras hus. 
Tänk vad det kan hända en dag i november !!! Och det finns de som har det betydligt värre . Ni har säkert sett bilder på tv från andra delar av Kalmartrakten.


Nu tar vi något trevligare och godare. Här är lussebaket från igår kväll. Saffrankuvertet kostade
39 kr !!!!!
Inte vettigt ! Så det blev bara ett kuvert, men det blev bra ändå tycker jag . Här ser ni mina lussekatter under jäsning och.........


....färdiggräddade !!
Jag tycker den här formen är lite kul, men jag bakar också traditionella lussekatter, fast till lucia.


MJAUU !!!!!


Lie julkort får ni också se idag !! Här är två Skogstokiga , som jag har använt samma motiv på. Men tänk så olika de kan bli !!!



Igår kväll satt jag länge och "pillade" med ett speciellt julkort. Motivet har nämligen Carina  ritat och jag beundrar verkligen henne för att kunna rita så härligt. Klicka in till henne och se fler motiv som hon har ritat. HÄR.  Ett riktigt juligt julkort , eller hur?!!



Igår fick jag en AWARD av BIRGITTA !! Jättegulligt , tack så hemskt mycket. Hon har en härlig och spännande blogg som mest handlar om vävning. Och det gillar jag också , även om den hobbyn just nu ligger nere hos mig. Man hinner ju inte allt.

Med den awarden följer att man ska delge 7 saker om sig själv. Jag har ju gjort det någon gång för länge sedan . Men nu fick jag plötsligt ögonen på en liten tavla som hänger på min anslagstavla . Den här :

Och den är verkligen jag så jag tar den som utgångspunkt.

1.  " En som sprudlar av idéer". Jovisst, jag har många intressen och har gått många kurser och lärt mig många olika handarbeten och tekniker., och ser jag något roligt så vill jag göra det...... bums. Och gör det då intensivt !!!
2.   "Vågar vara sig själv" , hmm ...jo jag är nog ganska personlig och vågar berätta och prata om personliga saker utan att krångla till det.
3.   "Har oro i blodet ! När det gäller familjen inklusive Ajax och även mig själv har jag sannerligen oro om någon inte mår bra eller inte har det bra. Oro när maken är ute och kör, speciellt efter det som hände i somras som jag skrev om då.
4.   "Tycker om att resa". Helt rätt ! Har gjort många spännande resor . Har två "outstanding"....resan för ett par år sedan till Memphis och Graceland och Jorden-runt-resan som jag vann i vår lokala tidning för några år sedan.Båda fantastiska såklart. Dessutom har jag jobbat som reseledare jämte mitt vanliga jobb, bussresor i hela Europa. Skitkul.
5.   "Flitig .." . Flitig har ni nog sett här inne, har alltid något på gång. Visar gärna det jag gör och gläder mig att få del av andras tips.
6.   " sparsam".. jo, gillar att spara till olika saker i olika kassor, en scrapkassa till det, en julklappskassa till alla julklappar, en semesterkassa osv.
7.   "finkänslig", ja vad innebär det ? Vill inte såra eller säga plumpiga saker till någon och tar nog lätt illa vid mig i motsatt riktning.   

Så där ja !! Nu vet ni även detta !!!
Vem ska nu få denna utmaning för att "krulla" sin hjärna med ???

Här är 7 jättehärliga bloggkompisar ,som jag tror (??) inte fått denna AWARD tidigare , eller kanske för så länge sen att det är dags att "rota" fram sitt typiska JAG igen i skriftlig form.








Det var "ALLES" för idag !! Nej ....jag glömde......idag börjar jag göra en lista på era kommentarer och så blir det julklappsutdelning den 12 december.

 LYCKA TILL !!!!



34 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Håller tummarna för att hus och garage klarar sig från vattnet. Vi har sett och hört om hur illa det är på en del andra håll. Stackars dom.
Vilka fina lussekisar du gjort. Goda ser dom också ut.

Mormor S sa...

Vilka härliga lussekatter du gjort och vilka jättefina julkort.

Inge trevligt med vatten utanför. Hoppas att ni blir av med det snart.

Jag är gärna med och tävlar om dina julklappar och jag länkar i min blogg.

Kramar från Siv

Pernilla sa...

Vilken trevlig blogg du har. Jag hittade hit via Pixi. Tävlingar är trevligt så jag tar chansen. Länkar också.

Beate sa...

nämen vilka ursöta julkort! Hoppas att garaget hålls borta från vatten :)

lulle2 sa...

Här på västkusten har vi suttit och förfasat oss över vad som hänt på andra sidan Sverige. För två veckor sedan hade vi stort snökaos här med lastbilar som blockerade vägarna i timmar, inte roligt. Vi lider med er och håller tummar och tår för att allt ska gå bra och att huset ska klara sig.

Carina sa...

TACK för Awarden Eva vad gullig du är, och julkortet blev jätte fint det känns lite overkligt att min tomte är på någon annans julkort. KUL...Har sett på nyheterna och dina kort, ni har det inte kul där nere hoppas att ni slipper vattnet in i huset. Håller alla tummar och tår.....lussekatterna mums. Trevlig kväll /kramar Carina

Skaparglädje sa...

Tänk att du fått en sjötomt helt plötsligt. Det måste vara obehagligt att få så mycket vatten inpå huset.
Det var dyr saffran du köpt. Jag gav 16:- kuvertet på ÖB. Men vad söta dina lussekatter blev och de ser goda ut.
Jaha, nu fick jag lära känna dig lite mer, alltid roligt att veta lite om sina bloggvänner.
Kram!

Lena LH sa...

Stackare, ser ut som ni kan ta fram långfärdsskridskorna snart;))))
Hoppas det sjunker undan.
LenaLH

Hedvig sa...

Oj man tackar! Ska genast börja klura på sju sanningar om mig själv... :)

Och det översta kortet, helt fantastiskt! Gillar färgerna skarpt! Du är så duktig!

Och tänk dig vad folk betalar för hutlösa summor för en sjötomt. Nu har ni fått er en på köpet... Skämt åsido, jag hoppas det går bra och att både garage och hus står säkra och torra!

Kram

Lindha sa...

Tack för passningen! =) Snacka om att min hjärna går på högvarv, redan nu!!! Självklart antar jag utmaningen!

Hoppas att ni får undan allt vatten!! Här är det bara määääängder av snö! Men jag har hellre snö och kallt än blaskigt...

Gillar din form på lussekatterna! Tror nog att Gry skulle gilla det här.

Må så gott!
Kram Lindha

Jenny sa...

Tack, snälla Eva för den fina awarden!!!
Va gulligt av Dej, så jag kan börja "pynta upp" min alldeles nya blogg nu....Haha! Ja, den ekar lite tomt än så länge!

Men uschiannemejdå vilket skitväder Ni har /har haft där nere hos Er!!!
Tänk va ljuvligt med en Gubbe då som är både händig och uppfinningsrik när trädgården behöver "tömmas".
Hoppas verkligen Ni blir av med allt vatten INNAN frosten kommer!!
Håller mina tummar!

Och jag....ja, jag ska göra en liten utmaning senare ikväll som jag nyss fått av en alldeles förfärligt god bloggvän!

Stor kram, och tack igen!
Jenny

Jenny sa...

PS! Glömde ju skriva att Dina julkort bara är FANTASTISKA!!!

Jenny

Alva sa...

Goda lussekatterna såg ut!! =)
Jättefina och juliga julkort du gjort!
Hoppas vattnet försvinner.

/alva

Annelie sa...

Det där kallar jag riktiga LusseKATTER!! Så söta! & Julkorten är superfina!
Håller tummarna för att ni blir av med den ovälkomna sjön så fort som möjligt. Usch vad det kan ställa till sig :(
Har länkat till din utlottning, nu vill det bara till att komma ihåg att titta in lite oftare också :)

Lindha sa...

Sådär ja! Nu har jag utfört utmaningen som din utmärkelse innebar!

Ha en bra kväll!
Kram Lindha

Bettan sa...

Hej! Blr det is imorgon kan du väl byta simborgarmärket mot nåt fint skridskomärke...typ konståkning eller så... du kan väl träna lite tillsammans med "gubben" kanske paråkning?! Vilekn kul tavla med fiskarna på... känner igen mej lite där...jag är fisk, "gubben" oxå... vad det nu kan betyda. Fina julkort har du oxå gjort...och lussekatterna... hur hinner du??? Kram sytanten

Veronica sa...

hej!
Kul att komma in på din sida och läsa om allt du skriver, synd bara att det var om något tråkigt som för mycket vatten.. Annorlunda och mysiga lussekatter du hade bakat..
Ha en bra fortsatt dag..

Birgitta sa...

Ser att du fått lite snö också nu. Men vad tråkigt med översvämning. Hoppas att ni får bort allt vattnet. Vi har haft turen att slippa snön denna gången.
Jag har aldrig sett den modellen av lussekatter förr men vad fina de är. Jag köpte saffran för 24.90 på Konsum. Tror det finns billigare också här.
Kram Birgitta

Unknown sa...

Jätte härliga jul kort, Hoppas allt går bra med din trädgård.
Kram Elin

Myricas Farmor sa...

Vad det var mycket söligt hos er, fy vad jobbigt.
Lussekatterna såg gulliga ut, men du får ursäkta jag tyckte först dom likna söta grisar, jag har nog inte torkat av glasen.
Så kul att du oxå är fisk, fick jag lite svart på vitt hur jag är.
Mycket fina kort du gör
Ha det gott
kram

SusanLotus sa...

Åh, tack så mycket jättegulliga du! Nu kommer jag att sova som ett barn som fått en massa julklappar. Med ett leende, Kommer in och hämtar den imorgon. Tittade bara in en hastig sväng nu! Kram :)

Mys och hemtrevnad sa...

oj oj oj vad vatten ni har...här är det lungt och snötäcket har smält en hel del, men det är fortfarande helt vitt. Ska bli riktigt kallt nu...mysigt med snö till advent, men inte med översvämning och storm...hoppas att det reder ut sig för er! Lussekatterna såg ju bara sååå goda ut...kramis semlan

Fijaffa sa...

Men vilka fina bullar!!! Har aldrig sett den modellen förut, mycket möjligt att jag härmar dem.
Och dina julkort är ju bara SÅ fina... precis som dina kort brukar vara :-)

Britt sa...

Vi här uppe i norr har många minusgrader. Tänker på er och allt vatten, kan det vara samma land vi bor i? Hoppas verkligen att det blir bättre för er,jag skulle knappt våga sova med så mycket vatten nästan inne i huset.

Sanna sa...

Oj vad jag blev sugen på lussebullar nu, det är nog något av det godaste jag vet. Har inte hunnit baka några än men saffranen ligger och väntar så det är bara att sätta igång.
Vilken vatten samling, tycker synd om er och jag som tyckte att vi hade det blött här. Hoppas det ger med sig.

Kram

Inge sa...

Ljuvliga saffransbullar. Nu är det inte långt kvar till jul.
Hoppas vattnet sjunker undan.

Soulsister sa...

Oj vilket vinterlandskap! Snön har även spritt sig till Skåneland där det i vanlig ordning blir kaos när första snöflingan faller.

Jättefina kort Eva o lussekatterna ser ljuvliga ut. Blir nog ett inköp av mig på vägen hem till kvällsfikat

kram

Maria sa...

Hoppas att era pumpar har gjort sitt jobb bra så att ni kan njuta av en isfri/vattenfri vit vinterdag!
Underbara julkort! Och så roliga lussekatter - de gör verkligen skäl för namnet!
Önskar dig en fin dag.
Kram, Maria

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Det är ju hemskt med allt vatten,jag hoppas vekligen att det går bra för er. Hoppas inte att erat nya fina växthus tar skada.
Vilka granna julkort du gjort,och
lussekatterna är ju för söta.
Ha nu en bra dag,och nu håller vi verkligen tummarna att vattnet rinner undan.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Ellis sa...

Hoppas ni får ordning på vattnet, hörde att det var kaos neröver!
Jätteroliga lussebullar du gör!
Superfina kort också! =)
Kram Elenor

SusanLotus sa...

Hej igen! Såg just på TV att Ni i Kalmar-trakten är ordentligt översvämningsdrabbade! Tänkte direkt på Er. Hoppas att det går över snart och att Ni slipper få hela källaren översvämmad. Vi hade översvämning i källaren i somras, då det regnade som ur en jättehink 50 minuter lokalt i centrala Smedjebacken. Kram

Anonym sa...

Vad fina saker du hunnit med att göra! ;)

Maja sa...

Ååå, nu blir jag sugen på att baka lussebullar! Riktig julstämmning säger jag bara! :)
Varma hälsningar,
Maja

the_door_to_me sa...

Så goda dina lussekatter ser ut!
Inte roligt med allt vatten, men det verkar ju gå åt rätt håll iaf.

Mvh
Lena
the_door_to_me@hotmail.com