Sidor

tisdag 16 november 2010

Hur gick det sedan i BERLIN ??!!

HOTELLFRUKOST !!!!

Smaka på det ordet !!! Vi har bott på många hotell och ätit massor av hotellfrukostar , men den här var en av de bästa. Det fanns hur mycket mat som helst, små lagom-frallor , massor med frukt och även flera alternativ med varm mat. Och det vimlade av personal. Och kan ni tänka er....när de dukade  besticken hade de vita bomullsvantar på. Det har jag aldrig sett förut.

Här är nog en lätt gissning för er. Vilken är min och vilken är makens påläggstallrik ??-Nu tar vi tunnelbanan , U-bahn ,sa jag sen. Vi köper en dagsbiljett så kan vi åka hela dagen och kvällen.- Sagt och gjort och sen gällde det att kolla U-bahnkartan så vi åkte åt rätt håll.
Tågen är gula som ni ser.


HÄR hoppade vi av vid POTSDAMER PLATZ. Om man vill se stan från ovan så är det ju egentligen TVtornet som gäller, men där brukar vara lååånga köer . Jag  hade upptäckt en ny höjdpunkt i Berlin,

PANORAMABLICK

allra högst uppe i detta hus . Där finns två våningar med utsiktsplattform runt om , nyöppnat sen förra sommaren. (Och halva priset mot tvtornets !)
Hissen upp de 24 våningarna sa bara svisch, så var man uppe.  Utsikten var hänförande, och man kunde se vilken otroligt stor yta Berlin är byggd på.När vi kom ner igen såg vi DEN....... skidbacken !!!! Mitt på torget !! Och det var då min man sa......

 - Jag vill också åka pulka !!!

 Aldrig sa jag , då skulle du säkert bryta ett ben eller arm och vi har mer kvar att göra idag !!!!


Så vi strosade runt och mötte en giraff.....en LEGO-giraff i naturlig storlek. Jag trodde att Lego var ute, men jag anar att de har ett jubileum . Den här LEGO-affären var väldigt fiffig.... man fick ta en mugg valfri storlek . Sen fick man plocka bitar ur de här burkarna på väggen, vilka man ville ha. Så betalade man efter muggens storlek.

Kommer ni ihåg vad jag skrev om "bakfickan " ?? Jojomensan, jag hade letat upp en scrapaffär. Så på U-bahn igen till Wilmersdorfer strasse . Och det var ett jättetrevligt område med fullt av butiker. Och på en tvärgata kom vi fram till ......


Och jisses vad stämplar och allt möjligt förresten. Och en trevlig tjej som hjälpte mig att hitta vad jag sökte bland allt detta. Klicka på namnet eller bilden om du vill titta in .


Här ser ni ena väggen med stämplar och alla som ligger i fickor nertill är deras eget märke.


Det här köpte jag med mig. Martha Stewart bården har jag verkligen suktat efter , likaså stansen med en grankvist. Tomten, Snobben och.......ja det var roligt att få med sig några annorlunda saker.


En kaffepaus med en härlig tårtbit var det läge för efter detta.


Här kommer några bilder på sån´t vi såg och stoppade in i minnet..............och roligt garn som hamnade i kassen........


....och denna fantastiska tejphållare som hette ELVIS och hade Koziolmärke !!!!!!!!! Och flera andra saker som ligger här hemma nu och är hemliga. En del pysseltips "ligger" i kameran också.


Javisst är det underbart att resa och uppleva . Vi skulle haft en stegräknare på oss....det hade blivit rekord. (En medresenär som hade en sådan berättade att hon gått 27000 steg den här dagen !!!!! Hon var med i en stegtävling och det måste ha varit ett bra tillskott !!!)

Fötterna blev ganska trötta och på kvällen när min man satt på sängkanten tittade han ner på sina fötter och sa......."Var inte oroliga....vi ska BARA gå ut på toaletten och pinka !!!!!"
(  inte lätt att vara gift med en aktiv fru... MEN han hade de största påsarna med sig tillbaka och var i sanning väldigt nöjd med dagen !) 


Det är flera som undrat om förprogrammering av inlägg. Så här gör man . Nere till vänster under skrivrutan står ALTERNATIV för inlägg . Klicka där och välj sedan din önskade tid under PLANERAD TILL och sen måste du klicka på PUBLICERA INLÄGG. Då lägger sig inlägget under en rubrik  SCHEMALAGT  över inläggslistan
.
Nyligen fick jag också tips om att det fanns en uppdatering av inläggsdelen , med flera bra funktioner t.ex kan du lägga bilder uppifrån eller mitt i . Om du inte gjort det ...klicka på INSTÄLLNINGAR, gå ner till GLOBALA INSTÄLLNINGAR och klicka i  UPPDATERAD REDIGERARE. Då blir menyn uppdaterad och
det blev verkligen ett lyft för inläggshanteringen. Välja bilder gör jag så här. Klicka på bildrutan och bläddra som vanligt . Låt alla bilderna ligga kvar i rutan så får man en överblick. Sen markerar man en efter en och LÄGGER TILL . Tänk bara på att du sätter markören där du vill ha bilden.

Solen halvskiner idag och det är kallt. Ha en riktigt fin dag !!!


21 kommentarer:

Susanne sa...

Men gud va trevligt ni ser ut att ha haft det!!! Jag önskar också resa bort...nu!!! Skoj att hitta scrapbutiken- Så fin tomtestämpel du köpte.
Jag tror att din frukost var den högra :)

Hedvig sa...

Men vilken mysig resa ni verkar ha! Har aldrig varit i Berlin men skulle gärna åka dit! :)
Bästa tejphållaren också!

Ha en toppenvecka!
Kram

4U2! sa...

En väldigt givande resa.

Sirpa sa...

Hej!
Vilken resa! Så mysigt och trevligt! Jag tror frukterna va dina :)
Har aldrig verit där men det ser jätte fin ut!
Ha en skön kväll och en fin onsdag!
Kram Sirpa

Anonym sa...

lego är långtifrån ute, tvärtom har det blivit kult status på det. kolla bara på tradera eller etsy hur mycket som finns. :)
är väldigt avundsjuk på er resa nu. suck, vill oxå

/ Joanna

Skaparglädje sa...

Vilken drömresa ni har gjort. Förstår att det var lätt att köpa på sig en massa saker. Så mycket fint man vill ha.
Kram!

Bettan sa...

Mycket roligt har ni hunnit med... man blir lite, men bara lite avundsjuk... Troligen skulle mina gossar ( alla 3) älska legobutiken!!!
Kram sytanten

Fröken Tindra sa...

Vilken kul resa det verkar ha varit! Och vilken härlig butik med stämplar! Så´nt är alltid kul att kika på.
Kram!

Mimmi Hek sa...

Jag tror den högra tallriken var din. Visst är hotellfrukostar underbara. Vi har aldrig varit i Berlin men Hasse vill gärna dit så tack för alla tips på vad som finns. Även bra med tipsen på hur man fixar till bloggen.

Lindha sa...

Tack för tipset om att uppdatera inläggen!!

Jag väljer ju mer än gärna din påläggstallrik till höger! =)

Måste erkänna att jag blir lite sugen på Berlin efter att ha sett dina härliga bilder!

Ha det bra! Kram Lindha

Birgitta sa...

Vad roligt du haft pådin Berlinresa. Det är alltid berikande att se sej om i världen.
Du är vävsugen skriver du hos mej.
Ett tips till dej för att träffa andra vävare i din trakt är: Gå in på www.riksvav.se och klicka vidare på regioner och därefter Sydostvävarna och du kommer till ditt område. Om du går med i den föreningen kan du träffa andra vävare och vävintresserade.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

SUADDA sa...

Vad mycket revligt ni varit med om! Och sett så mycket underbara saker också! =)

Sussie sa...

Finns det något härligare än små avbrott i vardagen? Lite miljömbyte liksom :)
Nu börjar jag få riktigt häftig resfeber!!! Måste botas snarast ;)
Även om det bara blir en endagstripp någonstans...
Ni verkar ha haft det helt underbart och vilken bra scrapbutik du vaskade fram!
Ha det riktigt bra!

Anonym sa...

Hur skulle mannen orka att köra sitt stora fordon minst 600 km / dag om han skulle livnära sig på den högra tallrikens upplägg?
Men varifrån du tar all din energi ifrån med samma tallrik kan man ju också undra?
Nej, du visar bara inte din för den högra är hans efterrätt, tror jag.
De måste dessutom ha näringsrika jordgubbar i Berlin!
Jim

Britt-Inger sa...

Åhhh, vilken härlig resa ni gjort och så mycke mysigt som ligger i påsen ;);)
Jag tror din frukost tallrik låg till höger;)
Ha en bra dag.
Kram, BI

Pyssel och Kort sa...

Å va roligt ni har haft det, underbar pyssel affär fans där också. / Elin

farmor ankus sa...

Så kul ni har haft det, jag sa till min make att vi kanske skulle ta en resa julköpe resa till Tyskland, men jag tycker det blir inte bra detta året så jag satsar på nästa.
Så fina bilder du visar därifrån.
Ha en god dag
kram

Maria sa...

Oj, vad ni hade det härligt i Berlin! Kul att få med sig lite annorlunda grejor hem också. Ska bli roligt att få se dem använda på diverse pyssel som du tillverkar. Kram!

Soulsister sa...

Vilken härlig frukost! Mums. O det måste ha varit en fröjd att shoppa loss lite scrapsaker :)

kramisar

Ellis sa...

Vad många fina pysselsaker du har hittat! =)
Brukar också leta upp pysselaffärer när jag är ute och reser! =)
Många andra godsaker också! =)
Kram Elenor

Nilla sa...

Tack för tipset om att uppdatera redigeraren! Bloggers egen sida får man ju ingen vettig hjälp av...