tisdag 27 mars 2018

Snart påsk är det visst


Tiden rullar på och jag har varit allt annat än flitig på bloggen. Först var det den där evighetshostan som däckade mig och sen fylldes dagarna av allehanda trevligheter. 

T.ex. min födelsedag !!!

Du milde vad många vackra blomsterbuketter som kom till mig. 
Det var fint som snus att sniffa på när snön yrde utanför fönsterna.


Så roligt att få upplevelser i present, som t.ex.en härlig brunch på en av Kalmars anrika finhus, Svensknabben Här vimlar av födelsedagar i vår familj på våren. 

Näst efter mig blev det dotter Lenas tur. Och det var till henne jag stickade ponchon som ni har sett en glimt av tidigare.


Och fler födelsedagar kommer. 

Om ni tycker att bilderna är lite suddiga så har ni helt rätt. Jag har nämligen fått en ny 
mobil. Och det är väl katten också att det ska vara så svårt att lära sig en ny mobil som ändå är samma fabrikat som den gamla. 
Är det åldern tro ??

Mina tomatplantor såg ut så här för en vecka sedan ungefär. Nu är de omskolade och har redan växt till sig. Man får bara vara försiktig med var man ställer dem. Det är ju minusgrader på nätterna. 

Vilket vinter !!!!! Tröttsamt !!!


Och så har vi varit på den stora , jättestora trädgårdsmässan i Älvsjö. Ojojoj vad mycket att titta på och suga i sig av. Massor med inspiration. Här är några. Jag undrar om inte grannarna skulle tro att det slagit över för en, om man laddade kompost i en säng  i sin trädgård. 

På en av våra träffar i byn nyligen gjorde vi påskharar. 

Man behöver en socka , matris och några dekorationer för att gör en sådan hare. 

Visst är de hur läckra som helst !!


Snöhögarna som inte ger sig i vår trädgård har fått konkurrens av ljuvliga vårblommor på trappan. 

Det är ju för 17 påsk om ett par dagar och påskliljor och penseer ska ha huvudrollen. Och på dörren är det de små kycklingarna som har koll på läget 


Snart dags att ta tag i förberedelser till påskmat m.m......eller så gör man något helt annat !!!!!

KRAM från Eva6 kommentarer:

Lene Andersson sa...

Men heeeej Eva! Vad roligt att höra från dig. Och GRATTIS i efterskott!!
Så fina små påskharar och så mycket fin inspiration du bjuder på. Härligt att se
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Så härligt att höra att du piggat på dig:) Så vackra blombuketter du fick på din födelsedag! Brunchen såg väldigt smarrig ut:) Lena blev garanterad jätteglad för den vackra ponchon du gjorde till henne, perfekt nu när det fortfarande är så kallt!! Visst är det kul att få en ny mobil:) men det är alltid lika jobbigt att "lära känna den";)
Oj! vad dina tomater har vuxit:))

Vilken härlig inspiration jag fick från bilderna du visade från mässan. Vi har flera sådana gamla pjäxor från Birgers farfar. Kanske får ta ett par och plantera nåt fint i:) I sängen skulle det vara vackrare att plantera fullt med blommor i;)

Hararna ni gjorde blev ju supersöta:)) Vackra Påsk dekorationer du gjort på trappan och dörren. Jag har satt upp en Påsk krans på dörren. Jag har tyvärr åkt på en rejäl förkylning med huvudvärk:( lagom till Påsken!! Så det blir väl att ta det lite lugnt, får se om jag orkar börja städa i vårt uterum. I vår eller till sommaren ska vi göra ett nytt tak och slänga bort plast taket, det har gjort sitt nu.
Hoppas posten sköter sitt så du får ett litet kuvert i din brevlåda innan Påsken;)

Ha nu en härlig Påsk med din familj och hälsa alla ifrån oss:)
Kramizar Marie

myrica sa...

Först Ett stort GRATTIS i efterskott.
Vilka fina blommor du fått, det kan verkligen behövas nu när det är kallt och inte riktigt vårlikt.
Påsk "kransen" på dörren var härlig lite annorlunda.
Önskar dig en trevlig Påsk helg
kram

Hantverkarglädje sa...

Oj vad mycket du haft på gång och även fyllt år. Jag säger grattis i efterskott och skänker dig en tanke om att du kanske fyllt något jämt eller?
Tänka sig att även ni har snö ännu. Trodde nästan vi skulle svimma när vi kom hem i tisdags efter tre veckor borta och det var nästan dubbelt med snö. Bara att vänta o vänta på våren och jag ser du har på gång lite plantor, de måste ju ge lite vårkänslor. En riktigt Glad Påsk till dig.

SusanLotus sa...

Grattis på födelsedagen om än sent.
Ja, det var första gången jag såg egammal säng som kompost! :o
Men allt kreativt är coolt om du frågar mig.
Brunchen såg delikat ut.

Ha det fint!
Kram Sussie

Skaparglädje sa...

Haft världens sämsta internet ett tag och inte kunnat vara så mycket vid datorn (men dottern fixade felet under påskhelgen) Våra ungdomar är en klippa, hus kulle man klara sig utan dem.
Nu är påsken slut och jag hoppas ni haft en fin påskhelg. Och att du är omtyckt det syns på alla fina blombuketter du fick på din födelsedag. GRATTIS i efterskott.
Dags för mig att skola om tomater också nu....ett pillgöra.
Kram!