måndag 27 oktober 2014

Höst . . . . eller är det VÅR ?

Förvånad stirrade jag ner i rabatten . . . . . . en blommande PRIMULA !!!

NU !!!

 Visserligen är det varmt, ja ganska varmt ute , ca 12 grader under gårdagen och t.o.m. lite solsken , men vårblommor. Kanske vintern inte blir så lång då .


Vi hade storfix i trädgården under söndagen. En himla massa löv kördes bort . En del sparades till maskarna. Vissna blommor klipptes ner, gladioluslökar togs upp . . . .  . . ja ni som har trädgård känner ju till hela programmet. 

Jag har skördat massor med tomater i år med. Det är verkligen tacksamt, och nu har jag skördat massor med gröna tomater också . En del ska få ligga och mogna. Det brukar funka. En del ska hamna i en gryta under dagen. Ni får se. 


Jag hann också smita in på en storloppis i Kalmar under söndagen . Och därmed fick trollfamiljem från BERGDALA GLASBRUK tillökning. Med etikett och allt !


Jag hittade också denna tebryggare i gul plast och glaskanna. 50-60tal ??? Jag är inte säker men den känns verkligen 50tal. Den ska komma till användning i alla fall. Perfekt när man brygger te med löst te .
Vet du något om den är jag glad att få veta.


Lördagen var jag och några av mina scrapkompisar på stor

  SCRAPTRÄFF i TORSÅS.

Det var KIAS BUTIK i BRÄKNE HOBY som anordnadeSom vanligt är det helt underbart att ha en hel dag att bara ägna sig åt denna kreativa hobby.Och samtidigt ha chansen att fylla på med material från butiken.

Det blev bara julkort den här dagen och nu ska ni få se några av dem .
En ny vecka är här.Jag ska alldeles strax ta tag i mina gröna tomater.

Ha en bra höstlovsvecka och buhu på fredag vimlar spöken och monster ut från sina gömställen !!!!!!

10 kommentarer:

Lene sa...

Nog för att naturen är lite förvirrad. Inte konstigt kanske. Inte för att jag tror att vintern kommer kännas kort men vi kan ju hoppas. I och för sig tycker jag bara det blir en fin vinter så gör det inget om den håller i sig. Men slask och sånt skit är jag inte intresserad av. Det ska vara kallt, klart och snö. OCH snön ska hålla sig borta från vägarna. DÅ är det en underbar vinter. Haha drömma kan man ju alltid.
Härliga kort levererar du som vanligt. Jag älskar dom!
Ha en fin dag.

kramar
Lene

Huset bakom lindarna sa...

Jo jag tror faktiskt att jag har en blommande primula där ute också och luktärtorna kämpar fortfarande på trots allt regn och rusk vi har haft.
Den där tekannan känner jag inte alls igen! Men den ser väldigt härlig ut med den gula färgen för att inte tala om dina fina julkort!
Kram/Finas mammis

myrica sa...

Ja det kan bli lite mycket för vissa växter, dom vet varken ut eller in, jag har haft en och annan krokus som blommat, lite avigt är det.
Vilka fina kort, ja nu är det verkligen dags att börja, så slipper man vara i sista minut.
Ha en fin dag
kram

Snäckskalsdalen. sa...

Å, då vet jag en som njöt när hon var på scrapträff! Och fina kort blev det också och ni måste ha jättekul när ni träffas och inspirerar varandra!
Den gula kannan är som om jag känner igen den, svärmor kan ha haft en, men den är borta nu. Sen hade hon en sån där märklig kaffekokare som hette Svarte Petter eller något, den förstod jag mig inte på, men det var en kaffehistoria. Din gula tekanna blir man ju glad av.
Så mycket tomater! Waouw!
Vi har också varmt väder och några violer har jag sett blomma och en och annan vintergröna men inte primula. Fast å andra sidan har jag inte tittat efter - får gå ut och göra det.
Agneta kramar

onkis sa...

Tiden (årstiderna) år ur led..
Men blomman är fin fast det är höst :)
Vilka underbara julkort du har gjort, kul att vara på pysselträff.
Kram & ha det gott.

Marie sa...

Hej Eva!
Ja, det kan man undra. Höst eller vår?? Hos oss blommar hängpelargonerna för fullt än!
Jag som brukar ha ljung och tallkvistar i vid denna tiden. Men de får vara kvar så länge de är fina:)
Så fin din primula lyser i höstmörkret:)) Hoppas att inte vintern blir fööööör lång!
I helgen så planterade vi ner våra hortensior i trädgårdslandet för övervintring. Massor med jord och löv runt så hoppas jag att de överlever vintern den här gången också:))

Men jisses vad tomater du har än:)
Gulligt glastroll du fick tag i och te kannan var ju urläcker. Tyvärr vet jag inget om den.
Underbara julkort du har gjort igen:)))Läckert med silver pappret:)) Hur många julkort har du nu i din samling;))

Må nu så gott
Kramizar Marie

Anneli Mellstrand sa...

Göta Petter en primula nu ????????????
Vad härligt kul det var i Lördags på träffen ...........

Jag blir alltid lika glad av dina kort , toppen fina .............

kram
//Anneli

Skaparglädje sa...

EN ovanlig höst vi har i år, med den här värmen, men skönt så länge det varar. Jaha...då finns det ett troll till ute på din tillbygge, hoppas han trivs bra med de andra.
Kram!

Maja sa...

Vilken söt primula! Konstiga tider vi lever i, även varit +13 här i dag med!!
Fina loppis fynd du gjort och vackra kort!
Ha en bra vecka!

Karin sa...

Fantastisk med gula blommor nu i slutet av oktober. Fina kort som vanligt om jag bara hade tid att försöka mig på att göra några egna julkort i år. Ha det fint kram Karin