Sidor

onsdag 20 augusti 2014

Hur lång . . . . . .

. ..  .kan en gurka bli ??? 
Jag har länge tänkt att ta in den , men så drev nyfikenheten mig att se hur lång den kunde bli.  Häromdagen vågade jag inte vänta längre, så här är den ,
43 cm lång och 863 g tung. 

Jag har fler gurkor på den plantan så vi får väl se . Hur ser gurkrekordet ut hos er ???




Igår lockades jag att röra ihop ett NYTTIGT bröd och det var superläckert . Det var verkligen ett röra-ihop-bröd.

Klicka på bilden så hittar du receptet. 
Jag hade torkade aprikosbitar som smaksättning. Mums !!!!


Nu börjar livet här bli vardagslikt igen. Morronpromenaderna är Ajax´och min första morgonrutin. I veckan har många kalvar hamnat på andra sidan stenmuren där vi går. Såklart måste de hälsa på varandra. Båda är väldigt nyfikna .


Nyfikna är inte vildsvinen . Jägarna här runtomkring har "fullt sjå " att hålla dem borta från sädesfält och trädgårdar.
 Tänk att jag hittade (eller rättare sagt dotter min ) ett papper med vildsvin och jägare på. Det kunde ju inte bli annat än ett lyckat kort till mannens födelsedag. Papperet kommer från Landstoken . Pyntet är främst olika träfigurer.


Har ni försökt att fota en svala i flykt någon gång ??

 Igår var svalorna helt tokiga och flög precis över våra huvuden . Jag gjorde ett försök att ta  bild på dem och så här blev det  . 

Det är faktiskt en svala !!! Fast det ser mer ut som ett flygplan .


På nästa bild ser man i alla fall att det är en svala. 

Jag lyckades i alla fall på två av ett stort antal försök. 



De här fåglarna är helt stilla, sten"döda" kan man säga , men ändå levande i minnet av alla fina domherrar som besökte vår fågelrestaurang i vintras. 

Visst är de vackra även så här. Och dessa ska vi salta och peppra med i vinter !!!!! Loppisfynd.



Det har gått åt många böcker för mig i sommar. Jag är HELT SÅLD Laila Brendens böcker.

 Först var det Hannas släktsaga 40 böcker som jag läste under vinter/vår. I sommar tog jag hem från Bokbussen Fjällrosor som också är en serie  

Eftersom Bokbussen har semester har jag fått ge mig av till stadsbiblan och fylla på och fylla på. Nu ska jag börja på bok 15. 
Varje dag längtar jag efter den lilla (som ibland blir lång ) lässtunden innan sovdags.


Även om vardagen efter semestern kommit igång är det ändå sommar kvar. Det kändes riktigt fel att det bara var 11 grader imorse. Kyligt !!! 
Och att det är skyfall och översvämningar på en del håll är helt galet.
Förut när skolan inte började förrän alldeles i slutet av augusti , så var det riktig sommar HELA augusti.  

Eller har jag glömt ????

Här bjuder jag er i alla fall på en alldeles färsk sommarbukett !!!


Ha det finfint !!!!

PS Jag är ledsen att jag hindrar en del av er att kommentera smidigt hos mig med de inställningar jag har gjort . Till mitt förra inlägg hade jag ett mycket stort, onormalt antal visningar enligt statistiken. Hur ska man bli kvitt dessa jobbiga robotkommentarer som i regel mest är reklam ? DS

11 kommentarer:

nattugglan sa...

hej.. vilket fint kort..vildsvinspapper har jag inte sett här. Jisses det va en lååång gurka!Gulligt med kvigor i hagen där ni går.Jag får också en hel del sidviskningar el va de nu heter,,hade 259 igår,,nästan genast jag hade lagt in mitt "skrivande"...sen kollade jag vilket land som läser mest..o det blev Ryssland..tror det sitter en hel hög där o försöker komma åt nått.. kan det va så??Kanske Putin,,hahah,,äh jag tycker det är lite läskigt.Här är också kallt..regnar gör det igen idag, nu har vi bara +13 ute.Men vi får hoppas på fint väder i sept.Ha det bra!

Huset bakom lindarna sa...

Vi säger så också här, att det var sommar hela augusti förr! Men inte i år! Nej, bedrövligt är vädret och kroppen har inte ställt om sig efter den långa värmeböljan.
Det var en präktig gurka du fått, jag har aldrig odlat gurkor!! Så jag kan inte säga hur långa de kan bli!
Vildsvinen finns ju här också, men jag föredrar dem absolut på ditt fina kort!
Idag någon gång ska jag sätta mej och visa vad blomman heter! Det blåser inte så mycket idag så nu har jag fotat den igen och lite mera på plantan som blivit en liten buske!
Ha det bra! Finas mammis

onkis sa...

Åh, vilket läckert vildsvinskort, gillar det mycket :)
Jag har haft många stora gurkor under sommaren, men inte tänkt på att mäta eller väga dom, det ska jag göra nästa sommar för nu börjar det gå mot hösten även i växthuset..
Vilken mysig bild på din hund och kossorna.
Kram!

skapa och inreda sa...

Kortet var verkligen fint och passande. I dag har jag hittat flera färska spår efter vildsvinen under min runda i skogen, jag brukar prata lite högt med lille Åskar så att eventuella svin inte blir överraskade av mig och min lille hund :)
Visst var det sommar hela augusti förr, det har jag koll på eftersom jag fyller år den månaden. Vi kunde äta jordgubbar nästan hela augusti kommer jag i håg. Nuförtiden är det inte många odlare som har den sena, mycket goda, sorten.
Ha det gott.
kram
Annika

Skaparglädje sa...

Oj, vilken lång gurka du har. JAg har faktiskt inte mätt mina, kanske ska göra det, bara för att det är en rolig idé.
Dina salt/pepparkar är jättefina. Du hittar så mycket fint på loppis.
Och kortet till jägaren är ju helt perfekt.
Kram,

Anneli Mellstrand sa...

Fina bilder , pappret var ju hur passande som helst till en jägare.
Vi syns snart
Kram
//anneli

Unknown sa...

Oj vilken bautagurka!
Vi fick gurka av våra vänner och den var också stor och tjock. Jättegod för att vara så stor. Brödet ser supergott ut. Det får jag nog testa. Vilka fina bilder du fick på svalan. Allra helst den andra, som du sa där ser man tydligt att det är en svala. Vackert kort som vanligt!
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Snäckskalsdalen. sa...

Du milde vilken gurka! Du borde bo i England och var med i en sån där klubb dom har på landet, största pumpan, längsta gurkan osv, jag älskar att se bilder på dom engelska odlarna som kommer med sina fina alster! Präktigaste grisen har dom också vill jag minnas. Det finns ju här också, antar jag, men vi blir aldrig lika hängivna som britterna, tror jag....

Svalan ser ut som en Bomber52 eller vad dom där stora stridsplanen heter, den liksom störtar sig ner, ser väldigt häftigt ut.

Och så var det roligt med boktipset, jag har aldrig hört talas om författaren, så det är bra, kul med nåt nytt. Har kämpat mig igenom en bok som jag började på i våras och den hade, precis som jag befarade, ingen handling och absolut inget slut.....nåja, nu vet jag det!

Vilken fin bukett! Här kommer man knappt ut för allt regn, det var väldigt vad det regnar nu, men det behövs säkert, fast det är synd när folk får lämna hus och hem pga regnet. E6 hade totalstopp häromdagen och järnvägen underminerades.

Men nu blir det nog snart en sån där fin sensommar!

Agneta kram

p.s. jo, ris, under riset säger vi här om potatis och vi sätter den på våren. Jag skrev kanske lägger, men det var nog så att under det riset jag tog upp hade mannen min lagt ner två potatis på skoj!!!!

Winkel's Crazy Ideas sa...

For en enormt lang akurk!! Her har jeg en veldig stor tomat på en plante, men den har sprukket tvers over. Tenk at du lykkedes ta bilde av en svale, det er godt gjort. De reiser vel sørover snart, snufs. Her hadde vi fire grader en morgen og i bunnen av bakken viste bilen bare to!! I august?! Det blir helt feil. God helg til deg og dine Eva, klemmer Pam

Ulla sa...

Så fina bilder du visar, ja det är inte lätt med de vildsvinen som förstör allt, men det är bra att det finns de som kan skjuta av lite. Kors vilken lång gurka, vi fick en lite gurka av grannen men den var nog inte mer än 20 centermeter lång. Så häftigt kort och så passande för en jägare.
Kram Ulla

Black Iris sa...

Nej,några gurkor har jag inte. De köper jag på Ica. Däremot så gjorde jag också ett sånt där röra-ihop bröd häromdagen.. Det var bara en gröt när jag slabbade i dem i formarna. Jag blev riktigt förvånad att det blev så goda bröd..
Jag tycker faktiskt att det verkar som om sommaren är slut nu. Förra året satt jag på balkongen både Augusti och September men i år är det så blött så blött. Tur att vi har sommaren att se tillbaka på..

Kram Maidi