måndag 2 april 2012

Påsklådan är uppackad !!

NU är det dags att ta fram påskpyntet så man hinner njuta av sina påsksaker ett tag. Påsk är ju inte alls lika lång som advent och jul, men det är roligt att pynta i alla fall. Jag gillar att ha framme saker som har en historia för mig/oss.
Som t.ex. den här lampslöjan som hänger på var sin skomakarlampa i köket. Figurerna  är stämplade med  skumgummistämplar på vanliga vita näsdukar. Mitt på klippte jag ett hål att trä lampfästet genom. De här har hängt med ända sen våra barn var små och det är ett tag sedan nu.

Vissa saker är bara sååååå mycket nostalgi så de måste fram varje år. Påskliljorna = ljusstake och äggkopparna,  alla i plast är sådant som jag är uppväxt med. Och tänk att det har blivit så eftertraktat och trendigt nu igen. Väninnan S och jag var ju på en plastutställning ifjol och där kunde vi frossa i barndomsminnen av plast.

 


Min mamma var fenomenal på pynta till helgerna med både broderat och annat. De här tupparna är sådana som alltid fanns framme till påsk i mitt föräldrahem. Känner du igen ?Hyllremsan av papper har jag själv köpt på en auktion efter en nedlagd lanthandel. Inte bara den utan 2 hela lådor med olika hyllremsor t. Jag har visat er sådana förut, till jul tror jag. Jag kan säga att det var "huggsexa" efter dessa båda lådor. Det är en skatt i min mening.

 

På tal om auktion o.dyl.......i lördags var det en stor loppis i Kalmar. Det är det ju titt som tätt förresten. Jag hade i alla fall mina kreativa ögon med mig och titta vad jag fann !!!!!
Massor, ja många, många meter dekorativa band, en jätterulle med mattfibergarn (!!!) och virkade påskliljor att dekorera påskbordet med ( 5 kr !!!). Jag stod länge och funderade vad jag skulle kunna använda "mattgarnet " till och när jag kom hem.....då visste jag. Hade jag kommit på det när jag stod där  hade jag köpt de andra två rullarna också. Men man är ju lite orolig ibland att köpa på sig för mycket som kanske blir liggande.

 

Hamnade i mitt scraprum en stund på lördagseftermiddagen . Nu blir det inga fler påskkort eller annat påskigt där. Allt sådant är färdigt, men  jag kan ju inte visa innan påsk. Det handlar ju om överraskningar. Nä..istället gjorde jag två kort till män, de där svåra korten. Svåra och svåra förresten.... har man bara stämplar som passar så går det ju bra. Det blev en fiskare och en golfare . Ner i kortlådan med dem för kommande behov.
 


 Ingen har väl kunnat undgå  att det blivit APRIL, med så´nt bedrövligt aprilväder. Trädgårdspysslet har helt avstannat för min del. Jag måste bara hitta en uthärdbar plats att stå och kruka om mina tomatplantor. Det är dags nu. Dessvärre har inspirationen också avstannat. Man har ju hoppats på påsken, men meteorologerna är inte nådiga !!!!

För en gångs skull stämmer visan " Sov du lilla videung, än så är det vinter !"
Det ligger faktiskt en liten snöhög kvar på norrsidan av grannens lada. Ja, mina vänner , det är väl bara att ha tålamod och vänta............På med vantar och mössor och håll tummarna för naturlig värme !!!

16 kommentarer:

Anneli Mellstrand sa...

Vad mycket fint påskpynt du har ....korten blev jätte fina .......

kram på dig
//anneli

4U2 sa...

Vi pyntar också en del även till påsk, i år blir det bara lite om ingen hjälper mig dock ;)

Skaparglädje sa...

Du gör så många fina, billiga små fynd på loppisarna du går på.
Jag har färdigpyntat till påsk.
Kram!

nattugglan sa...

Jag har inte påskpyntat ännu.. tycker jag har fullt opp med Inez o mina kurser.. imorn åker Inez hem o levandeverksatd(hobbykursen) är slut...så då efter det kanske det kommer fram nån kyckling.Fina kort. Nä nu ska jag sticka en stund.

Lotta W sa...

Fina påsksaker du dekorerar ert hem med. Duktig du är som sparat allt i många år. Här har jag pyntat med en del gula påskdukar o en o annan kyckling i skiftande material!! Lite konstgjorda påskliljor i en vas pryder soffbordet..... I fall katten sveper omkull vasen :-)

Glad Påsk vännen, kramis Lotta

Carina sa...

Härligt med allt påsk pynt, här pyntas det inget. Lite påskris, kanske. Igår försvann våren, 3 dm snö kom det och allt blev vinter igen:)
Kramisar

Nettan sa...

Jag håller med om påskpyntet! Här har lådan också åkt fram, men allt är inte klart än. Imorgon känns dock som en bra dag att göra färdigt. Då har jag jobbat sista dagen och har påsklov tillsammans med barnen!
Mina bästa nostalgi-påsk-pynt är en påskkärring av papp och tyg och en tupp och höna i porslin som jag fick av min morfar när jag bara var några år gammal. De har stått framme varje år. Nu blir barnens flörtkulesamlingar större och större, och nog är de äldsta finast! =) Vårlig kram ♥

skapa och inreda sa...

Visst är det roligt att ta fram påsksaker som man har haft i många år.
Man blir som du säger lite nostalgis när man ser en del saker.
Härliga loppisfynd du hittade.
Ha en bra dag.
Annika

farmor ankus sa...

Vilka fina Påsk saker du visar, jag har oxå sett dessa tuppar du har, det hade vi oxå men om jag inte mins fel så lekte katterna vi haft sönder dom(synd) men dom hade kul.
Jag bara älskar din hyll remsa, jag läntar så att jag ska finna någon på loppis men inte ännu.
Hoppas vi får lite bättre väder, min krukor fick jag ta in i går annars hade det blivit lite kallt om fötterna på knölarna.
Ha det gott
kram

Maria sa...

Hejsan!
Ja jag har photoshop elements tycker de e jätte roligt.
Visst är det roligt att ta fram påskpynt de blir lite vårligt, man blir glad, ja de e va jag tycker.
Önskar du får en fin PÅSK/kramizar

Hedvig sa...

Är inte så mycket för påsk, men insåg att jag har inget påskpynt. Det var ju lite väl överdrivet! Kanske får ta och skapa något i helgen! :)

Vera.m.fl sa...

Aprilväder ja... Här är det stora lapphandskar i stillsamt fall, småspik i sidoblåst, strålande sol, duggregn.... osv, osv! Lite less är man ju snön och det är en fröjd att höra takdroppet (men än har vi nån meter kvar på våra håll;))
Fina påsksaker och fina "bra-att-ha-kort"!
Ha en skön påsk!
Kram ❤

Maud Freij sa...

Så fint med allt påskpynt, gillar din hyllremsa mycket.

Fin fina kort också.

Kram från Maud

Lilla Pyssel Inger sa...

Här fanns det härlig påsk inspiration å så underbart jag gillar :)

Underbara kort du bjuder på också :)

Blir jätteglad att du gillade mina Påsk Ägg :) Tack snälla :)

Å STORT TACK för ditt komplimang om mitt skapande det värmer ska du veta mycket :)

Alla äggen förutom det lilla med dom vita prickarna är jag målat själv. Har målat dom med hobbyfärg från Panduro och det gick åt 3 omgångar på varje ägg !

Å du jag är helt övertygad om att dina barnbarn kommer bli överlyckliga över dom ägg som du har gjort i ordning åt dom :)

Hoppas att du och din familj får en riktig trevlig och Glad Påsk :)

Kramar från Lilla vännen Inger ♥

Carina sa...

Fina påskpynt du har. Himmel vad energi du ha kvänna =D
Glad påsk! o kram

Madeleine sa...

Ja, visst är det härligt med Påsk och julpynt som man bara ser en gång om året och som ökar lite för varje år!

Ha en skön kväll!

Kramiz Madde