tisdag 17 april 2012

Hello !!! I´m back again.

Sent igår kväll kom jag tillbaka till Kalmar igen. Man kan väl säga att jag har svävat på moln en hel del de senaste dagarna. På olika sätt.


I helgen gick den jättestora stämpel-och scrapbookingmässan av stapeln i London.  BSSBS .  När jag säger jättestor så menar jag det verkligen. 64 utställare deltog och hur många besökare där var skulle vara kul att veta. Det kryllade av människor, mest kvinnor , men ändå några män.


Vid Undergroundstationen stod en buss redo att köra alla scrapgalna upp till
 ALEXANDRA PALACE som ligger högt uppe i ett vackert parkområde.

Klockan är alldeles strax 10.00 ( 11.00 i Sverige).
Häng med på en snabbtur i den stora salen där 64 utställare är redo att ta hand om oss.

Precis som förra gången vi var här slås man av den något höga medelåldern på besökarna.


Precis innanför dörren hamnade jag direkt i stora lådor med stämplar. Här gällde det att gräva och leta. Jag hade bestämt mig för att leta textstämplar den här gången. Så bra att det fanns speglar. Över lådorna fanns exempel på kort med dessa stämplar på.Överallt kunde man se demonstrationer av olika tekniker. Här ett läckert sätt att göra ett par bokstäver i en text attraktiva. Ser ni att bokstäverna buktar ? Hon använde ett gelélim som hon sprutade med en spruta , en liten dutt baktill. Ni ser sprutan i bakgrunden. Smart !! Jag som hatar limflaskor som bara korkar igen. En spruta kan lösa det problemet. Och massor med gloss ovanpå.
Det fanns ett stånd med bara decoupageinspiration.  Kolla här.....en vinflaska eller varför inte en giraff i decoupageteknik. Använd din fantasi !!!Så många CANDI-påsar jag såg. Massor med färger och mönster. Och här fick man tips att även göra blommor av dem. Den här firman har....hör och häpna... 80 olika sorter till försäljning !!!Det var ju spännande att se vad som verkligen var trendigt i år.Och det var
DIES DIES DIES och även embossingfolders. Det fanns  dies som är vanliga här ,men allra mest andra åtminstone för mig okända fabrikat.
Såg flera som använde sig av sådana här blommor med dragspelsvikning på sina kort.


Man glömmer nästan bort att ta en paus och få i sig något att äta. Inte en fullvärdig lunch kanske, men helt okej den här dagen !!!!


Punchar fanns det både här och där , men inga MS, utan andra märken. Den här var riktigt smart. Man fäller upp ett handtag när man stansar och får därmed ett bra grepp. Toppen.


Fler kort med vackra verser på, dies och stor dekoration i ena hörnet. Ett typiskt trendigt kort hos många av utställarna.


Dekorationen kunde också innehålla mjuka fibrer, plisserade eller rynkade  band .Charms och metalldekorationer var det sparsamt med, men på ett ställe såg jag detta tips .


Tillbaka mot utgången fastnade jag vid ännu en demonstration som blev ett WOW för mig. Så här var det...en utstansad die i självhäftande papper, doppad i mikroglaspärlor. Det syns lite dåligt på bilden, men det blev så himla vackert.


NU ÄR KLOCKAN 17.00 !
 Hjälp vad tiden gick fort. Jag hann ju inte.......Och jag skulle ju gå tillbaka till........  Men kassarna var blytunga så det var väl lika bra att de stängde nu. 

Nu vet jag vad som är på G i den här världen, åtminstone i England, men man skapar ju såklart de kort och LOs som man själv känner för. Det var i alla fall inte bara jag från Sverige här. Jag träffade på några glada tjejer från Växjö och några andra också. Och hör nu !!! Har ni någon gång möjlighet att åka hit och besöka den här mässan så GÖR DET !! Det unnar jag dig verkligen. Nästa show är den 22-23 sept.

Så BYE BYE . ...."ALLY PALLY" för den här gången.


Men vad skådar mitt............När jag satt och zippade på teven hemma hos sonen hamnade jag plötsligt på en pysselochscrapbookingkanal. Och där står mannen från en av utställarna och visar steg-för-steg hur man får till ett speciellt kort. Titta vad han limmar med..........en limspruta !!!!Och kolla igen hur blomman är pimpad....jo med mikrosmå glaspärlor !!!!!!!En sådan kanal vill jag ha här i Sverige också !!!!!!!

Det var detta om lördagen i London !! Jag gissar att ni vill veta vad jag köpte med hem och det kommer. I nästa inlägg ska ni också få se vilka vi träffade på mitt i London på vår söndagspromenad !!!!!!!

15 kommentarer:

Anneli Mellstrand sa...

Wow säger jag bara, dit ska jag någon gång , men är det bara 1 dag ? det känns som man behöver 2 dagar där ......
Det är så roligt att se bilder,skall bli roligt när du visar vad du inhandlat för något .......

Kramar
//anneli

Maud Freij sa...

Jag måste erkänna att jag är avundssjuk på dig som har varit på något så härligt men jag skulle väl blivit tokig av alla fina prylar.

Kram från Maud

Maja sa...

Det var kul få se allt trevligt och intressant du sett på mässan och så drömma om att kanske en dag få komma dit själv :)
Ser framemot resten du ska visa... alltså allt du inhandlat och så till sist det du gör av det du shoppat :)
Kram

Mimmi Hek sa...

Jag förstår att du var i sjunde himlen på den mässan. Så mycket mer fint du kan göra nu. Kanske bygga ut scraprummet så alla grejer får plats.
Kram

Marita vs snojbi sa...

Åhh vilket place det måste varit.
Förstår att du svävat på moön
Kramis

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Välkommen hem:)
Wow vad mycket fina grejer du fått se. Nu måste du väl vara trött, jag skulle nog inte veta vad jag skulle köpa:)

Ska bli jättekul att se vad du inhandlat, och vad du kommer att göra för fint med allt:))

Må så gott, och var rädda om varann

Kramizar Marie

Skaparglädje sa...

Måste vara svårt att bestämma sig för vad man ska handla när det finns ett så stort utbud av grejer.
Självklart vill vi veta vad du köpte.
Kram!

SusanLotus sa...

Väldigt spännande och inspirerande! Det ska bli riktigt kul att se vad du har köpt med dig den här gången. :)
Kram och ha en fin onsdag!

Lena sa...

Jag blir "sotis" när jag ser dina bilder! :-) jag vet ju hur kul det är "over there"..men nästa gång får jag nog banne mig följa med igen..

ser fram emot "min" påse..:-)
Skönt att du är hemma igen efter flygstrulet..

Kram dotera

skapa och inreda sa...

Jättekul att se all härliga bilder!
Jag förstår att du måste ha varit helt salig över att ha varit på mässan och fått tillfälle att handla det där lilla extra som förgyller tillvaron :)
Kram
Annika

farmor ankus sa...

Oj oj vad det var mycket kul att se.
Det måste bara vara häftigt att komma dit.
Blomman du gjort var ju jätte fin.
Du kanske gör en demo här på bloggen hur man går tillväga.
Ha en bra dag
kram

Pillan sa...

Wow vilken resa och så härligt att du delar med dig av den oxå!!
Ska bli spännande att se vad du inhandlat.
Kram

Lotta W sa...

Oj oj oj vilket paradis du hamnade i på denna stora scrap mässa!!! Måste varit svårt o veta vart du skulle fästa blicken o kika på.
Ha-begäret satte väl in åxå..... :-)

Ha de gott vännen o njut av solens små strålar när dom visar sig.
Kram Lotta W

Susanne sa...

Välkommen hem Eva!!!
Dit skulle jag också någon gång vilja åka :) Vilket fantastiskt ställe och så mycket inspiration.... Nu ser jag fram emot vad du inhandlat och vad du ska skapa av allt, är jättenyfiken :)
Ha en fin dag!!! Kramizar

Ingmarie sa...

men alltså ..... jag blir ju helt stum... hur mycke finns det till denna underbara hobby ..
Det måste va höjden av lycka att va där ...Väntar med spänning på vem du mötte där ..
ha det bra med nya pysselgrejorna ...