Sidor

onsdag 21 december 2011

En lååång fika hos tomtarna

Idag körde jag....d.v.s. luskörde jag på isig väg in till Kalmar och till Länsmuséet . Jag tror där  är stans mysigaste fikaställe. Speciellt så här vi jultid, för man sitter nästan mitt bland alla Jenny Nyströms tomtar. (Ni vet väl att Jenny Nyström kommer från Kalmar ???)
De här mötte oss på trappan och vi stod länge och "pratade" med dom. Jag bara tänkte på vätten i Trolltider, han som vred på sin luva och blev osynlig. En sån skulle man ha !!!


Vi konstaterade att Jennys tomtar ser lite arga ut eller vad är det med dom ??? Men det var ju så att gårdstomten var lite bister och kunde ställa till det för folket om man t.ex.  inte gav honom en stor smörklick på gröten. Vad tycker du ?


Hur som helst så satte vi oss, väninnan S och jag och fikade lääääänge.  Tänk att få dricka kaffe i Jenny Nyströmkoppar !!! Det är bara till jul man får det här. Så fina.


På vägen ut såg vi plötsligt i ett rum en utställning med "konstverk" av legobitar. Och vad ser jag......fortet på skolgården där jag jobbade byggt av fritidsbarn på skolan.  Häftigt !! Det fanns många andra  och det var meningen att man skulle rösta .Här slank en röst ner från mig såklart!!


Hemma är det ganska lugnt för att vara julvecka. Granen är klädd och jag tycker att mannen har lyckats hitta en snygg gran i år.Ja inte som ifjol förstås, då han på gr.av all snö i skogen ,fick gå sta´ och köpa en och det blev en kungsgran. Men nej, bor man på landet känns det bäst med en vanlig gran hemifrån. De flesta julklapparna är också inslagna . Saknas rimmen bara. 
Här avslöjas ju också att.....

ALL SNÖ ÄR BORTA !!! Så gick det med det !!!


Tallrisen har tagits in och dekorerats med  virkat pynt. 

 Ikväll har jag färdigställt fransarna på sjalen som ni sett tidigare och även sytt ihop ett par lommetofflor. De sista julklapparna. Det känns bra att ge bort något man gjort själv. Hoppas att de som får dem tycker det också. 


HEJ OCH HALLÅ........

här ska ni se vad som kom i brevlådan idag !!!!!!

Tomatklubbens katalog för nästa års tomatplanering.
Är det redan dags ??!! Vi har ju nyligen ätit den sista tomaten från årets skörd.
Jag lägger den åt sidan....åtminstone till efter jul.


Jag vet inte om ni stressar eller har det lugnt som jag .Men.......

GLÖM INTE KRAMAS

 lite mellan allt julstök.


Och en julpuss är inte fel heller !!!

14 kommentarer:

Britt-Inger sa...

God Jul och Gott Nytt År till dig och de dina också. Och jag håller med dig, att stress har inte med julen att göra, utan en god kopp kaffe i mysig miljö låter alldelens utmärkt ;O)
Tack för detta år!
Syns nästa år.
Julkramar till Dig.
Britt-Inger

AnNie sa...

Om man skulle känna sig lite stressad eller bara vilja titta på något trevligt så är ett besök hos "dig" din blogg alltid bra, härliga bilder och inspirerande texter. Tack för det och en trevlig julhelg. mvh Anita

Anneli Mellstrand sa...

Godmorgon här stressas inte heller ......Det där med utsikten det är inte så dumt med åkrar o skog ...........kan tänka mig att du ser ett och annat djur också,,,,,

Super fin gran .........

God Jul o Gott nytt år på dig o din familj

Kram
//anneli

Gunilla sa...

Tänk så mycket man har på nära håll att gå och titta på ..jag är så dålig på det ...så mysigt där på Museet ,har aldrig varit där skulle kanske ta en sväng dit en dag. Våra granar brukar också se ut lite hipp som happ men har man egen skog får man ju inte ta dom vart som helst, antingen på en kraftledningsgata eller där det växer tätt och då är ju utbudet inte så stort, men huvudsaken att det är en riktig gran så man får känna den härliga grandoften /Kram

Mys och hemtrevnad sa...

jag får gå till stan och köpa en mistel så man får någon puss snart, för här är vi mitt upp i julstöket...hihi...tar det rätt lungt ändå trots allt...kramis semlan

Lena sa...

Godmorogn!
Bland legokonstverken fanns även ett där ett av dina barnbarn medverkat, vet inte om du såg det?

Tjusig gran pappsen hittat tycker jag..ska bli kyul att höra vad ni tycker om vår..den är "speciell"..bild kommer!

ha en bra dag!!

Kram dotera

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Vilka söta tomtar, man ser tilktigt hur de pratar med varandra. Porslinet var väldans vackert, och kakorna såg mumsiga ut:)

Så fint barnen gjort med legot, kul att det var från där du jobbade:)

Granen står där grön och grann, och med vackert pynt:)Synd är bara att ni inte har nån snö. Här snöar det lite och solen skiner litegrann:)
Tallris är oxå vackert att ta in, jag har inte gjort det än.

Sjalen blev jättefin, och hoppas dina gäster gillar lommetofflorna:)

Det är klart man ska kramas och pussas i jul:))

Myricas Farmor sa...

Så mysigt ni har det, jo då det börjar arta sig här oxå men stressen är lite kvar, det finns en del som man måste göra.
Ha nu en God jul
kram

nattugglan sa...

God jul till dej oxå. Jag ha slutat att stressa.. det blir en jul vilket som..så va nyttar det till att springa på som en skållad råtta!.. Vad mysigt fikaställe du o vänninan va på..o så himla fina kaffekoppar!!!.. syrran o jag träffades i stan idag o shoppade lite o så fikade vi..Nu gör jag morotslådor o så skall det städas klart på vinden..o bädda sängarna tills dottern med familj kommer från Docksta imorn...Albin funderade om mommo skulle nu ha JUlmust??men han trodde inte det utan vi har nog bara vanligt kranvatten.. oj hahahaa.. va ungar kan va härliga.Kram på dej..

Lotta W sa...

Jättemysigt med fika på någon av stans alla cafeér. Museumets café är ju helt klart ett jättemysigt ställe. Men länge sen jag var där.

Mitt besök hos läkaren idag gick bra, allt var helt i sin ordning. Skönt det, nu ska här firas jul i lugn o ro!!

Önskar dig en skön mysig familjär julhelg. Julkram fr Lotta W

Mimmi Hek sa...

Håller med om att det ska vara en vanlig gran när man bor på landet. Stressa? Vad är det? Här tar vi det lugnt. Tomteparet som pussas har vi också stående på hedersplats varje år. Dom är så söta!
Kram

Skaparglädje sa...

Riktig julstämning hemma hos dig och hälsa mannen att han hittat en fin gran i skogen. Vi har tagit in vår gran ikväll och även pyntat den. Kommer bild senare.
Julkram från mig!

Fiff sa...

Jag gillar dina sista rader i inlägget ♥ Det är viktigt!
Och vad roligt att du kände igen mitt nya syskrin! Jätteskoj att du har haft ett sånt själv :-) Jag har aldrig sett nåt sånt innan, så tack för infon! Kramar

Lady Gaggig sa...

Underbara människa!!!!

DU e så snäll....TACK för Julkortet...med dom otroliga snöstjärnorna!

Dom hänger just nu i mitt fönster här i pyssel/datarummet tillsammans med Tomtefar och Tomtemor och stjärnan....och jag njuter så när jag ser det!
Värme, säger jag bara....värme. Mänsklig värme....

Kram snälla och ha en fantastisk Jul med alla Dina nära och kära!

"Moj"