Sidor

torsdag 7 april 2011

Host, snörvel och rapport från London.

Idag fick jag se den första utslagna vitsippan. Underbart !!!! Solen skiner och det blåser utan måtta.  Den lyser så fint i skydd tätt intill stenmuren.


Atttjii !!! Är det vårförkylning jag har fått....nyser, näsan rinner och host, host. Trodde ett tag att det var följden av luftkonditioneringen på flyget, men nej, det är nog en rejäl vårsnuva.
Hur som helst ska jag rapportera lite av vad jag såg i London.

Jag såg.....SKOR, SKOR, SKOR !! Fantastiska och riktigt höga. Älskar skor.Men.......trenden var inte högklackat. På gatan hade var och varannan..........ballerinaskor. Just det !!!! Platta och mycket urringade med en liten rosett eller nå´t framtill.

Det finns ett superbilligt modevaruhus alldeles vid Marble Arch, Primark. Dit ska man gå utan sin man. Billigt ! Min "gube" fick "allergi bara han tittade in där. Ha ha !!


Vi har ju "pratat" mycket om återbruk på olika bloggar och här ska ni få se något !!! Handväskor, kassar och portmonnäer som är flätade av plastade godispappersremsor och liknande. Precis som man flätar näver. Och jättedyra var de. Jag vill minnas över 1000 kr för en vanlig handväska. När jag kom hem stod jag ett tag och tittade på Ajax´ stora hundmatssäck som är i samma material.
SKA JAG ??????


Här är ytterligare pysseltips..... väska av små tovade bollar och stickade ägg i form av kyckling, får och hare. Inte så svårt att få till skulle jag tro.


Inte heller den här påskharen.....bara att rita en mall och sedan sy.


När det gäller scrapbutiker i centrala London går man bet. Jag har bara hittat en..."Blade rubber stamp" vid Brittish museum. Jag hade kollat in den hemma, men tyvärr var sortimentet inte lika stort som i webbutiken. Otur kanske.
Däremot finns det en hel del tidskrifter om scrap och kort att köpa hos tidningsbutiken WHSmith. Man ser den tidningskedjan på stationerna och lite varstans . Priset blir ju hälften mot hemma. Och de innehåller en hel del extra, clearstamps, dekorationer och papper. Nya tips och idéer !!!


Jag undrar hur många mil vi har promenerat de här dagarna egentligen ??? Men det känns inte jobbigt. Man stannar då och då och framför allt stannar man för att "tanka" mat och dryck. Vad sägs om detta pannkakspaket, fyllt med färska jordgubbar, mjukost och toppat med vaniljglass ??!!!
Ska du åka till London ...minns var du sett mina tips !!!


När jag kom hem hade jag blivit förärad en blogaward av SICKAN Tusen tack säger jag ! Det är alltid roligt att få uppskattning.


Denna smakliga blogaward ska vandra vidare,  till bloggar som man gillar och som uppnått färre följare än hundra. Det är många bloggar som jag gillar och skulle vilja uppmuntra med denna.  Jag gör väl som vid lottdragning, skriver lappar och drar. Och så här blev det :

MAUD´s hobbyblogg

Låt den vandra vidare !!!!

17 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Men ååh så mycket du fått se och uppleva på din tur till London! Underbara skor, väskor och andra trevliga grejer!
Krya på dig!

Skaparglädje sa...

Nu har du huvet fullt av nya ideér efter alla synintryck i London.
Vitsippan är på G här också. Hoppas din förkylning blir kortvarig.
Kram!

Paradiset Kaos sa...

Tycker att du kan prova göra något av hundmatpåsen. :-)

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Usch! Vad tråkigt att du blivit "däppt i däsan" Hoppas det inte blir långvarigt.
Vitsippor!! så underbara små blommor, jag väntar att de ska komma här snart oxå:)
Mina krokusar har nu börjat att komma upp:)

Vad mycket fint du fick va med om i London. De flätade väskorna var ju urläckra, en sån skulle jag vilja ha. Men ack vad dyra de var!
Pannkakspaketet såg väldigt mumsigt ut, men jag får nog hålla mig till jordgubbarna:)

Ha nu en skön kväll(trots förkylningen) krya på dig vännen:)

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Lindha sa...

Vilken underbar resa du och "guben" verkar haft!! Är verkligen sugen på att åka dit jag också, med min "gube".

Tusen tack för den fina awarden!! Ska se till att den vandrar vidare!!

Förresten, börjar inte Ajax bli lite långhårig, så att vi kan fika snart? =)

Kram Lindha

Mimmi Hek sa...

Tack så jättemycket för awarden. Det är min första. Vilken massa ideér du fick i London. Hoppas att du hinner realisera några av dom. Själv tycker jag att mitt huvud är fullt av grejer jag vill göra men tiden räcker inte till.
Pannkakorna såg för härliga ut!
Krya på dig1
Kram

Annika sa...

Vilken härlig inspiration! Fastnade speciellt för väskorna av godispapper. Tack för det och krya på dig!

Susanne sa...

Jättetråkigt att du blev sjuk... önskar dig frisk så du får ork att fläta ngt häftig väska från Ajax hundmatspåse. Mycket inspiration verkar du fått i London. Hoppas att du får en trevlig helg och mår bättre snart! Kramizar

Carina sa...

Tack för Awarden. vad härligt med vårblommorna. Här uppe lyser solen idag och himmeln är BLÅ. Än har vi MYCKET snö kvar, men idag töar det nog ganska bra. Många kramar /Carina

Gunilla sa...

Vilken härlig tripp och vilka häftiga saker du sett , Hoppas din förskylning är bättre /Kram

Myricas Farmor sa...

Man blir lockad att åka till london när man ser dina bilder.
Väskorna var häftiga tycker jag, det kanske man skulle prova.
Ha en god och trevlig helg
kram

eva sa...

Hej fin blogg du har!

4U2 sa...

Vad härligt du verkar ha det, den pannkakan ser väldigt god ut!:)

eva sa...

Hej igen ja jag tyckte det var lite roligt med nästan samma namn. Hittade din sida genom Mauds blogg, jag fick förmånen att träffa henne när jag var hemma hos Marika och pysslade. Det är ju så roligt när man träffas några stycken och pysslar tillsammans. Trevligt helg./Eva

tilda sa...

Hej på dig! Roligt att du tittade in till mig:)Boken med stickade och virkade blommor mm. är helt underbar!Jag sitter bara och bläddrar i den och dreglar över alla fina saker. Men jag FÅR INTE börja med nånting nytt!Åtminstone inte idag:)

Maria sa...

Så härligt ni verkar ha haft det i London! där kan man ju hitta det mesta. Skofönstret var kul! Hoppas att du kryar på dig snabbt så att du får njuta av våren uten snuva! Vitsippor - härligt! Kram!

SusanLotus sa...

Vilken mysig vårresa du har gjort! Knallat runt i London och kollat in en massa kul! Pjucken var ju så coola. Blev lite kär i de gula kilklacksskorna högst upp i höger hörn. Hade nog kunnat tänka mig dem. Men inga ballerinor för min del. Är kort nog iallafall... KRAM :)