Sidor

onsdag 27 april 2011

Vad har hänt med vitsipporna ????

Ja...vad har hänt med de här vitsipporna ??? De har jättemånga kronblad , ja faktiskt är de dubbla. Hur blir det så ?? Ovanliga, men vackra tycker jag.


 Det var dags att plocka en stor bukett vitsippor i em , fast nu är de nästan utblommade här. Ni ser att en del skiftar i rosa. Vi hade fått i uppgift att ta med några saker till Damklubbens möte ikväll och dem ser ni här : en skål med raka kanter, 4 böjbara grenar ( jag tog hassel )och en rejäl bukett med små blommor.


Blommorna fyllde vi skålen med . Mina kunde varit något högre. I varje hörn satte vi grenarna och virade ihop dem upptill. Jag snurrade fast en tunn ståltråd i krysset för att de skulle sitta ihop bättre.
och så här blev det !!!


Och nu ska ni få se några andras blomsterskålar. Vi hade olika skålar och pytsar, men det funkade bra med alla.Det var ett bra tips på en bordsdekoration som går snabbt att göra. Jag har sett en liknande idé  hos Blomsterpassion. Länken dit hittar du långt ner i min sidebar bland trädgårdslänkarna.
 Det är mycket blommor nu. Varje dag upptäcker man vårnyheter ute..... som sädesärlan som trippade runt på gräsmattan idag , flugsnapparen som varit på husvisning i en av holkarna och troligtvis flyttat in och så detta fantastiska körsbärsträd där blommorna slog ut som på ett trollslag igår i sommarvärmen ( 23 gr !). Vi har denna utsikten i vårt sovrumsfönster !!!


Min kortlåda håller sakta på att fyllas på med allehanda bra-att-ha-kort nu och framöver. Jag visar något/några i taget.


KORS I TAKET kanske ni säger när ni får se nästa bild. Nu har hon tagit fram strumpstickorna igen. Hur ska det gå ????? Ja det kanske är djärvt, men envis som jag är har jag gett mig tusan på att komma över det där med hälfobi. Sååå, håll tummarna så är snart socka nummer två färdig.


Oj vad det springer fort iväg till Valborg. Vi undrade i Damklubben ikväll om vi ska få tända vår brasa på lördag kväll ?? Det är väldigt torrt i naturen. Men ändå vill vi inte ha regn. Nej nej !!!!

14 kommentarer:

Pyssel och Kort sa...

Så fina blomster uppsättnigar,
ditt kort va lika vårigt och fint som blommorna.
Kram Elin

Bettan sa...

Vackra blommor!!! Ang din hälfobi...gör båda sockorna samtidigt!!! Då blir det inte så "farligt", antingen använder du 2 uppsättningar av strumpstickor, gör lika mycket på båda paralellt eller oxå använder du en lång rundsticka och lägger upp för båda bredvid varandra. Jag gör alltid båda samtidigt för att slippa "kämpa" med socka nr 2. Lycka till!!
Kram sytanten

Sickan sa...

Gud vilka fina blomster arrangemang!

Och hälar kan jag bli vansinnig på när jag stickar..............

Har aldrig sett "dubbla" vitsippor. Dom var fina och lite annorlunda. :) Ha en skön dag!
Kram på dig

Carina sa...

Jättefina blomsterarr. Det är overkligt att se hur körsbärsträdet blommar och här .....Sverige är så avlåååångt.
Kortet är jättefint.
/ Kramar Carina

Maria sa...

Det var fina blomsterarrngemang! Rolig idé, den ska jag nog testa. Grattis till strumpstickningen! Det går ju jättebra! Kram!

Hedvig sa...

Wow! Vilka fina blomsteruppsättningar! :)

Camilla sa...

Det blev ju jättefina blomsterarrangemang. Bara inte blommorna vissnar tills på lördag!

Skaparglädje sa...

Snygg och enkel bordsdekoration du gjort. Jättesnyggt att ha på bordet under festen.
Tänk att körsbärsträdet redan blommar hos dig.
Läste i min dagstidning i dag att det inte är eldningsförbud på valborg i mina trakter. Men vi vågar nog inte tända vår brasa i alla fall, (den ligger mitt ute i skogen).
Krem!

Vera.m.fl sa...

Åh himmel vilken vårig blogg du har Eva!! För mig som bor i norraste norr känns det som en hylla med lösviktsgodis när jag ser dina färgglada, utslagna blommor!
Det där körsbärsträdet skulle inte vara helt fel att ha utanför fönstret, vacker syn att vakna till när det står i full blom :)

Sköt om dig och ha en trevlig valborgs!
KRAM

Maud Freij sa...

Oj va kreativ du varit, blomsterarrangemangen är så fina likaså kortet.
Fin garn till strumporna, jag själv tycker att hälen är det roligaste på sockan.
Kram från maud

Anelias hantverk sa...

Så vackra blomsterarrangemang!
Ha en skön dag!

farmor ankus sa...

Vilka fina bordsdekorationer,det ska jag nog göra nu till Valborg och ha.
Kortet var ju så sött.
Så önskar jag dig en trevlig Valborg
kram

Anonym sa...

Vilka fina vitsippor, naturen är fantastisk! Jättefina blomsterarrangemang, smart och enkelt sätt att få det att se proffsigt ut!

Ha en härlig 1 maj!

Anki sa...

Häftiga sippor! Jag hittade blåsippor med olika många kronblad häromdan. En del hade 6, andra 7 och en del så många som 9.
Jag är lika som du vad gäller sockor, bävar alltid för hälsiket ;D