onsdag 8 februari 2017

Här kommer . . . . .

. . . . . tomaten Wilma !!! 

När jag hade läst mycket positivt om denna fönstertomat var jag bara tvungen att köpa frön av den. 

Och kolla !!!!!! Den är på väg upp.

Nu är det SPÄNNANDE !!!


Jag har petat ner fröer i fler lådor. Här kommer ruccola i en plastkorg från ICA. Så bra när man kan återbruka saker. Den här lådan som det legat vindruvor i är ju som ett eget litet växthus .Här är andra sådder på gång. 
Etiketterna är också återbruk, nämligen klippta remsor från mjölkpaket. Det går så bra att skriva på insidan av dem. 


Efter ett tags grön vinter har vi nu en vit vinter igen. Inget jag gillar för det är bitande kallt och vår väg är hal.Det tycker även Ajax. Svårt med de där sköna morgonpromenaderna för tillfället. 

Fåglarna äter och äter. De sitter nästan i handen när man är där och fyller på. 
Många domherrar, talgoxar, blåmesar och gråsparvar. Och så en och annan hackspett, steglits, 
koltrast . Och ekorren förstås.


Det blir mycket innetid nu. Jag har sorterat mina bokmärken och försökt pussla ihop ofullständiga kartor genom kompletteringsköp. 

Ni vet det där med att samla på saker är oftast mest spännande när man letar efter det som fattas. 

 Det här är en svensk karta och säkert känner många igen sina barndoms bokmärken. Jag köpte en hel del kartor från en pappershandel i Kalmar som lades ner för länge sedan. Använde en hel del i skolan.

Har du några gamla bokmärken som bara ligger och dräller så vet du nu  . . . . ..  . .Några nya kort har det blivit !!


Och första loppisbesöket för i år !!!!

Och glädjen blev stor när jag hittade en jättefin stor Pärlan från Reijmyre. Det är inte så lätt att hitta dessa i våra trakter. Men NU står den här och lyser så vackert .


Ibland tar vi oss en "powernap" på eftermiddagen Ajax och jag.


Det får man väl unna sig, eller hur ????

KRAM  EVA

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Oj så många olika frön du redan sått. Även jag fick fram jordpåsen idag. Hängpetunia, chili, flitiga lisa och tomaten Vilma är nu i jorden. En middagslur mitt på dagen är bland det bästa som finns.
Kram!

Hantverkarglädje sa...

Jo visst, vi får ju unna oss nästan vad vi vill i vår ålder men bara nästan ha,ha. Angående dina bokmärken kom jag att tänka på när jag som barn samlade på såna. Min storasyster och jag brukade yta med varann.
Så var det en annan flicka som vill byta sin blåa sköterska med vit duk om håret mot min prinsessa med glitter på. Det ville jag inte men de skulle emigrera till Kanada så hon menade att hon inte hade råd att köpa bokmärken. Jag tyckte då att hon nog borde få byta med mig. Nu var det ju så att jag just före fått bytt till mig prinsessan från min storasyster och då bar det sig inte bättre än att hon blev arg på mig när jag bytte bort den fina prinsessan. Inte trevligt att det först harmade mig att skicka iväg den fina prinsessan till Kanada och sen få skäll av storasyster. Så kan det gå när man är lite mesig och inte står på sig. Nu har jag bra mycket mera skinn på näsan.

myrica sa...

Det är kul med dessa frön, och det var ingen dum ide det med vindruve kartong ska tänka på att kunna använda det igen, jag fåglar och Ekorrar har vi här en hel drös, ibland blir det för många för Odin och han går in, (ler)
Ha en härlig helg
kram

Marie sa...

Hej Eva!
Så kul att sådden börjar komma upp:) Du har lika många fåglar som vi har. Nu ett tag har det kommit ung 15-20 st sidensvansar på eftermiddagarna. De stannar inte länge. Har märkt att de gillar äpplen. De äter ner dem så det bara blir lite, lite kvar. De är ganska stora och jätte vackra med sin tofs på huvudet och det vita längst ner på stjärtfjädrarna:) Det ända vi inte har är ekorren;)

Jag samlade på bokmärken och fina servetter när jag var liten. Bokmärkena vet jag inte vart de tagit vägen, men servetterna har jag kvar i en liten kartong;)
Underbara kort du gjort med vackra papper, dies och dekorationer:) Dina rosetter blir alltid så fina:))
Men så kul att du hittade en sån där lykta till:) De är så fina.

Skönt när man kan ta sig en "powernap";)

Här har det varit lite "kaos" min bror fick en hjärtinfarkt för 2 veckor sedan. De fick operera in två stent i kranskärlen på honom. Han mår nu ganska bra men får ta det lite lugnt ett tag. Min lilla mamma opererade sin höft nu den 6 feb. Operationen gick bra, men dagen efter fick hon hög feber och blodvärdena sjönk drastiskt. Det var otäckt att se henne så dålig och pappa var ledsen och orolig.
Men som tur var så vände det, och nu är hon hemma och mår bra. Hon tränar och är jätte duktig:) Det är så kul att se att hon kan gå med sin rullator utan att halta och ha så ont som innan:)) Hon gick ner 12 kg innan på kort tid då hon hade sådan jäkla verk. Så nu får vi se till att hon får lite mer hull igen:) Jag hjälper dem med mathandling och tvätten. Det tar väl ungefär 6 månader tills vi får se att allt har blivit bra.

Jag har fått hem lite nya dies som jag har börjat att stansa ut (till dig såklart)
de kommer när jag hunnit färdigt;) sitter lite nu på kvällarna och pysslar:)

Nu hoppas jag att ni får må bra och var rädda om er där ute i halkan:)

Kramizar Marie