söndag 20 juli 2014

Har ni sett. . . .

. . . .  vilken märklig blomma
Jag fick ögon på den i skogen och stod länge och tittade på den. Sen konstaterade jag att jag aldrig sett en sådan förut. 
När jag kom hem letade jag upp den i floran och såg att det var en 

TALLÖRT


Den kan inte bilda egen klorofyll , näring alltså, därför är den helt vit. Näringen snyltar den från svampars "rottrådar" om jag har fattat rätt. Du kanske vet bättre ??? 
Man lär så länge man lever , heter det ju med rätta. Har du sett den ???

Idag har vi haft riktigt kul. Vi har åkt hölass på gammaldags vis. Ja. . . jag också !!!

ÅBY hembygdsförening hade sin årliga marknad och . . . . 


. . . .  då kunde man också lära sig bråka på snällt vis. DVS bråka lin = bearbeta linets stjälkar 


Och Lena och jag hade utställning på våra kort, t.ex.dessa chokladkort.Det har varit en riktigt trevlig dag !

Nu får nu titta riktigt noga, ja skärp ögonen . Häromdagen kom mannen och jag in i denna lada som var fullproppad med loppisprylar, det mesta nedpackat i banankartonger. Från golv till tak.

Vilket rotande det blev !!!

Det som lyser är min pannlampa.


Men plötsligt i en låda fick jag i min hand denna vackra röda ljuslykta ,

  Pärlan från Reijmyre.

Jag blev jätteglad för jag letar alltid efter den. Den här var äkta med fördjupningarna i botten och hel och fin. Det skulle vara så roligt att hitta de andra färgerna som den finns i. Jag har orange och grön. I växthuset börjar nu den röda färgen skymta bland det gröna
Åhhh vilken känsla att plocka de solmogna tomaterna och stoppa dem direkt i munnen. Så ljuvligt !!!


Inga stora stickprojekt på G här. Istället vimlar det av små änglar.Jag vet . . . jag är ute i god tid. 


Så här ska de bli färdiga , med ett litet hjärta påsytt.


Kommer ni ihåg att jag har läst 40 böcker av Laila Brendens Hannas släktsaga ??
Jag bara älskade dem.

 Nu har jag börjat med hennes serie som heter Fjällrosor och jag måste säga . . .  vilka fängslande böcker, de också. Tycker jag. Kan nästan inte sluta läsa. Är redan på G med femte boken. Ha ha !!
Riktigt mysigt att gå och lägga sig och läsa l ä n g e  !!!

Kära bloggvänner !


TYVÄRR MÅSTE JAG LÄGGA TILL ORDVERIFIERING ETT TAG PÅ GRUND AV EN HIMLA MASSA SKRÄPKOMMENTARER.

Hoppas du har förståelse för detta och ändå lämnar mig en kommentar. Jag vill ju gärna behålla kontakten med dig men slippa alla robotar.

8 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilken mysig marknad ni var på. Tänk att mina barn säger ofta att de vill åka hölass, det gjorde vi när de var små och fick hjälpa min bror att köra hö.
Marknad ja, nästa vecka är det Tingsryd Marknad, där måste vi göra ett besök. Du kanske skulle leta dig dit du med.
Sommarkram från Anne-Lie

Pixi sa...

Som vanligt är energin på topp!! Haha Fattar inte hur du hinner med allt... Flitiga myran.. men samtidigt får du mycket fint gjort... Gillar verkligen de färgglada änglarna! Må gott i sommarvärmen =)

nattugglan sa...

ja det va inte lite det..en hel hög med lådor..Va kul att hitta ytterligare en ljuslykta.Man vet inte när nästa dyker opp.Hölass ser man inte nu för tiden.då det mest är AIV balar el hö i stora balar.Änglarna o korten va så fina, ja du hinner du!!Tallörten har jag inte sett förr.Kanske jag borde lägga in en robot också..får så himla mycket skräppost!Ha en bra dag!

skapa och inreda sa...

Den som har ögon att se det fina i vår natur hittar som du plötsligt något oväntat. Tallört har jag själv aldrig sett något exempel av.
Kan nästan känna doften av nyslaget hö ner jag ser bilden av hökasset :)
Gillar dina fina änglar, bäst att börja i tid om man ska hinna med allt man vill göra.
Ha det gott i sommarvärmen.
Annika

Rumpetuss sa...

Så härligt med hölass!!! Riktigt somrigt!!! Jag har aldrig sett den där blomman, men fin var den!! Vilken kul loppis lada du hittat o vad kul att du fann en Pärlan!! Ha det gott o hoppas du slipper robotarna!

Ulla sa...

Nu har jag tittat igenom alla inlägg jag missat nu i semestertider vad flitig du är. hinna med både det en och andra, fina betongfigurer du gjort och så fina fynd på loppis även hunnit med att göra lite kort och chokladkort.
Kram ulla

Huset bakom lindarna sa...

Så härligt att få återuppliva gamla barndomsminnen med hölassåkning!
Jag har ju inget växthus men jag har idag plockat min första mogna tomat, ska nog ta och stoppa den i munnen när jag skrivit klart! Vilken underbar loppis du varit på!!
Jag får inga skräpkommentarer nu längre, jag ville inte ha ordverifieringen utan jag tog bara bort möjligheten att kommentera anonymt och vips var alla konstiga kommentarer borta!!
Rekommenderas!
Ha det gott i sommarvärmen! Finas mammis

Snäckskalsdalen. sa...

Usch så mycket jag missat, jag hänger inte med, märker jag. Men nu har jag tittat i kapp mig och skumläst och det var roligt att höra att den fina växten som jag tycker om heter muskatellsalvia! Och tallörten, den upptäckte vi också, för bara ett par år sen, en intressant bekantskap! Tänk vad mycket det finns.....och man har inte ens en susning om det....man blir liksom mindre och mindre för varje år när man inser vad mycket man inte frågat om eller tänkt på tidigare.

Dom där vildsvinen, kan dom simma också? Attans, skjut dom, snälla, skjut alla, behöver vi dom verkligen? Dom säger här att om man kör på ett ska man köra minst 100 m från det för det kan få ett sånt där sista ryck, så dom verkar inte lättdödade heller. Nu låter jag som en riktig terrorist....

Igår körde Peter på ett rådjur så nu är bilen inlämnad, det gick bra, men hela alltet framtill och en dörr blev kaputt. Och det var mitt på dan, det är ovanligt, är det inte?

Ja, man vill inte göra nåt med min axel förrän man vet vad det är, det knakar i den nu, det har det inte gjort tidigare och muskeln i överarmen är "krullig", men vi ska nog få ordning på't. Bara måste gnälla lite. Hittills i mitt liv har jag klarat mig så bra så jag tar det med ro, man får liksom betala lite för det ena och det andra.

Nu är det varmt här, men jag har inte ont av det, det fläktar så jag bara njuter.

Stor kram Agneta