Sidor

fredag 26 oktober 2012

HÄR ÄR DET .......

....och här, det är faktiskt TORSÅS .....igen !!! Förra helgen var det basar och idag var det TORSÅS MARKNAD. Det är ett måste för oss, en stor härlig knallemarknad. Men vänta ett tag.........



FÖRST...
måste ni se hur det såg ut utanför våra fönster imorse. Det var ju här bonden plöjde i förrgår och jag skrek NEEEJ för lukten . NU skrek jag också NEEEJ, för snö vill jag inte ha redan nu.
Okej......det är vackert !!!!!
 
 
 
Äpplena som ska bli mos fick ett snötäcke . Nu står de innanför dörren istället.



Bäst att förse sig med både vantar och luva. Den här stickade jag igår kväll vid teven. Ja, det är sant. Fort som bara den gick det , men så är det också Eskimo-garn och stickor 9. Jag har inte mönstret utan räknade maskor på en likadan mössa jag köpte hos Maria ifjol. Tack snälla Maria, för jag gillar den mycket. 2 nystan gick det åt.
Den här blå ska nog hamna hos någon annan än mig. Behöver ju inte två.


Så här rolig ser den ut  !!!


Nu drar vi till TORSÅS marknad.
Visst fanns det lite julsaker, men mest annat..............


.....som korv , bröd och OST. Massor med olika sorter. I vår kyl ligger en hel "drös". Mannen gick och shoppade för sig själv så jag hade ingen aning vad han hade i sina påsar. Men Halloween-ost blir toppen . Det är ju Halloween-afton på onsdag.


Om man ville ha en tjusig frisyr till helgen fanns alla möjligheter. Se bara !!!!


Klappa den här besten fick man inte och ville inte heller. Och inte vill man köra på en sådan heller. Här dräller i trädgårdar och på vägarna dåochdå och min bil går inte fort häromkring ska du veta. Kör försiktigt du med. De har inga reflexer i ögonen utan dyker upp som svarta skuggor från ingenstans.



Jajamensan !! Man kan shoppa scrapsaker här också. Tur att jag gick själv, för här blev jag fast en bra stund. Gu´ vad grejer och så billigt ! Jag lyckades faktiskt "flirta" till mig ett par saker som jag tänker lotta ut på vår scrapträff imorgon.


Han är så intresserad , den här scrapförsäljaren och visar gärna kort och sådant han gjort. Den här var han stolt över : En liten gren med pålimmade utstansade blad som målats med glitterfärg och monterade så här. Fint !!!



Nu står min man i köket och förbereder en lite sen middag. Inte vet jag vad han sett idag som inspirerat honom till detta. Spännande.  Under tiden har jag packat scraptrunken och några andra väskor , för imorgon....då har vi
 
SCRAPTRÄFF !!!
 
TJOHOOOO!!!



Innan jag lämnar er för ikväll vill jag tacka för era snälla ord om julboken i förra inlägget. Jag lovar att det kommer att bli familjens viktigaste förberedelseinfo. inför varje jul, så sätt igång.
 
Och dessutom....TUSEN TACK Annika och Anne-li för den fina awarden . Jag niger och tar ödmjukt emot den. Har ännu inte tänkt på hur jag ska skicka den vidare . Återkommer !!
 



Nu är det väl dags för FREDAGSMYS. Vi får se vad det blir, men ett vet jag  att sen ska vi mumsa på marknadsgodis i soffhörnet. Favoriter....jo fikonbollar. Bara dom !!!!!!!
 
 

12 kommentarer:

Unknown sa...

Snö och kyla hos mig också i morse. Men visst var det lite fint att titta på och hundpromenad blev det i kylan, jag tyckte det var riktigt skönt. Lycka till på Torsås marknad, du får säkert jättemånga som stannar till vid ditt bord och handlar.
Trevlig Helg!

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Här hadde vi -6 grader imorse, hu så kallt det kändes. Och snöade ordentligt gjorde det igår kväll,så det var riktigt halt i morse.

Så mycket fint ni fick se på marknaden igår, och god Halloween ost;) Hoppas middagen smakade bra:))

Så läcker mössa du stickade, ser varm och skön ut:)

Usch ja! vildsvin vill man verkligen inte köra på!

Hoppas NI får en trevlig scrappdag imorgon:))
Här blir det Gtbg imorgon, det är ju scrappmässa:))))

Må så gott, och var rädda om varann
Kramizar Marie

Birgitta sa...

Vi har också kalla nätter och det är inget skönt. Vi är förskonade från snö än, men det kommer nog.
Hoppas du får trevligt på träffen i morron.
Kram Birgitta

Lotta W sa...

Marknader är alltid kul o gå på, alltid köper man nåt. Men jag struntade i Torsås marknad idag, kylan avskräckte. Är så stel i lederna.
Härlig mössa du stickat, ser varm o go ut.

Önskar dig en superkul lörd med scrap vännerna. Jag får hem kära sambon imorg, längtar mega mycket!!
Kram Lotta

Marita Johansson sa...

Som vanligt härliga bilder.
Vildsvin vill man inte köra på.

Mössan är helt underbar ser så varm och mjuk ut.

Ha en härlig träff själv ska jag vill mässan i Gbg

Trevlig helg

Snäckskalsdalen. sa...

Jag vill också ha snö, men den får gärna ligga kvar och allra helst inte bli blask!
Kul med marknad och lycka till!
Agneta kram

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Oj, så mycket kul du är med om, låter så roligt med marknaden och en scrapträff i morgon, härligt!

Varm och go mössa du stickat, blir säkert välkommen i vinter, det börjar tidigt med kyla och snö, vi fick en kraftig hagelskur i morse och kallt har vi nu sent på kvällen.

Ha det så trevligt imorgon!

Kram
Carin

Anneli Mellstrand sa...

Så mycket fina bilder du bjuder på ....
Syns snart .....

Kram
//anneli

Maja sa...

Vad trevlig helg du har, först marknad och så scrap träff! :))
Och middag tillagad av maken. :)
En annan ska i em jobb i dag och morgon skift i morgon men det e ok det med.
Kram!

Pixi sa...

Jag var oxå på marknad men det som återkom där var avfallspåsar,strumpor och spetssjalar..HUr mysigt som helst men tyvärr inget scrapstånd!Förstår du blev lycklig när du kunde fynda och vilken snygg mössa! Kul med snabbstickat oxå!Kram kram =)

Black Iris sa...

Precis just nu sitter jag här i soffan och förundras över att det småsnöar på ena sidan av huset och på den andra sidan skiner solen..
Nej snö vill vi väl inte ha redan men det lägger sig nog inte..

Kram Maidi

myrica sa...

Vilken härlig marknad med en massa olika saker, så härligt.
HA det
kram