Sidor

söndag 28 oktober 2012

Du milde tid...........


.....vad löv det ligger på vår tomt. De här frostiga nätterna har gjort att löven har rasat ner från träden. Nu ska ju "Blåsen" fram så småningom, men under buskarna i syrenhäcken måste man räfsa . Det blev rejäla högar.
Denna långa härliga höstdag har vi hunnit både trädgårdsfix och inomhusgöra......kommer längre ner. Det är märkligt hur lång dagen blir när man ställer om klockan. Nackdelen 'är att det blev mörkt tidigt. Man vänjer sig snart.

 
Igår hade vi en lång fantastisk SCRAPTRÄFF. Det är så roligt att få bre ut sina scrapattiraljer och hålla på så länge man vill, bäst av allt också att suga åt sig inspiration av andra och fylla på med positiva kickar av härliga glada scrapvänner. Vi blev fler än vi brukar vara igår och det var jättetrevligt .
 
Vi hade pratat tidigare om att ha återbruk i tankarna till denna träff. Nu blev det bara ett par av oss som gjorde något sådant färdigt. Vad Lena hade hittat därhemma och återbrukade  kan ni se  HÄR!!
 
Jag hade med mig en godisförpackning . Och idén till vad jag skulle göra snappade jag upp i Allers julmagasin nyligen.
 

Så här blev det .



Och så här ska den användas, helt enkelt en julklapp som innehåller värmeljus i olika färger. De passade precis i detta papprör!
 
 

Mitt andra återbruk fick jag syn på i en scraptidning.  Titta noga ( klicka på bilden ! ) så ser ni tomten som står på huvudet ner i skorstenen och säcken med julklappar har han med sig. Säcken består av ett sådant där nät som det kan ligga frukt (eller annat ) i . Visst är det häftigt att det finns "skräp", t.o.m. i köket som kan användas till scrapbooking. Det gäller bara att ha lite fantasi och se möjligheter. Jag har kvar en kasse med andra användbara skräpsaker, som jag säkert kommer att visa er framöver.



Nu var det ju inte bara återbruk igår. Jag fick faktiskt en hel del gjort, mycket tack vare att jag förberett några kit hemma.
Kuvertkort var det tomt på i min kortlåda så jag började med dem.
 


Sen blev det.........nä, det får ni se i nästa inlägg !!!!!!
 
Istället ska jag nu visa en uppfinning som är SÅ SMART  !!! Jag skulle vilja tacka den som uppfunnit denna manick.  Den underlättar och gör äpplemostillverkningen till ett nöje.
 
Man skär sönder äpplena i stora klyftor med skalen på, doppar ner dem i kokande vatten någon minut . Sen ner i assistentens bärpress som sitter på köttkvarnen. Ut kommer jätteläcker mos nertill och allt skräp matas ut längst fram. Va´säger ni nu va ??!!!! Bara att komma på detta !!!
 
 
 
Det blev många burkar mumsigt äpplemos som hamnar i frysen hos oss. Några hamnar
säkert hos någon annan också. Och naturligtvis ....syltetiketterna !!!!


Man kan säga att det har varit en innehållsrik helg . Och vädret har varit fantastiskt också.
Nu tar vi  oss an en ny vecka , höstlovsveckan här och dessutom Halloweenafton på onsdag.
Dags att skära till pumpalyktan , tror jag . Måste ju försöka skrämma någon stackare då !!! Tradition är tradition !!!
 

17 kommentarer:

Anonym sa...

Så här också!
Alla löv alltså, denna plötsliga kyla var visst för mycket för dem. Nu blev det genast mindre färgglatt, tur då att solen förgyllt tillvaron idag :)

Men så mycket fiffigheter du skapar och förvandlar till jättefina alster. Så kul, och vilken inspiration du sprider omkring dig här i bloggvärlden :)
Ha det fortsatt gott
Ann-Louisekram

Anneli Mellstrand sa...

Dina kuvertkort är superfina , vilken dag vi hade igår hur bra och mysigt som helst längtar till nästa gång ...kram vi syns snar
//Anneli

Skaparglädje sa...

Oj, så mycket du hinner med. Lövkrattning (blås), äppelmos och scrappa. Helt otroligt. Vilka läckra färger på dina kuvertkort, jag måste köpa lite tunnare pappersark så ska jag också försöka mig på en vikning.
Kram!

Anneli Mellstrand sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
morkaren sa...

Dejlige kuvertkort i skønne farver, trist det farverige løv falder af træerne, og det bliver hurtigere mørkt om eftermiddagen. knus morkaren.

Marita Johansson sa...

Underbar lövhög nästan så jag vill hoppa lite i den.
Underbara kort och vilken bra mosgrej.

Ha det gött

Marita Johansson sa...

Glömde ju ljusröret det var ju bara en sån bra ide

Galenskap och lite allvar sa...

God kväll fina du!
Förstår att ni hade en jättehärlig dag igår på träffen. Jag saknar att jag inte kunde vara med. Att jag sedan själv på annat håll hade en helt underbar helg med sambon är ju inte heller fy skam! Jaja, man kan inte få allt!

Vilka fina grejer du gjort av skräpmaterialet. Smart det där med värmeljusen!

Här trillar löven varje dag och fortfarande är det fullt i trätopparna. Jag tycker allt att det är synd at det ramlar ner. Det är så snyggt där de sitter! Här åker lövblåsen oxå fram snart!

Hoppas att du får en mysig vecka
Ha det gott

Kramis Veronica

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Vet ingen som du som kan hitta på och se möjligheter i "skräp" Det fina röret, en så fiffig presentförpackning! Och julklappssäcken, ja här ska sparas sånt!

Så härliga kuvertkort, jättefina!

Kan det inte varit en kvinna som uppfunnit detta med manicken som skiljer skräpet från äppelmoset, genialt! Har i ungdomen stått med att pressa igenom kokta äpplen i en "vagga" (tror det hette så) och milde tid så jobbigt det var, om jag bara hade haft tillgång till detta.
En jättefin dag med strålande sol, härligt!

Ha en fin vecka, kram
Carin

Gittans Pysselsida sa...

Så mycket du hinner med...hela tiden....hur många timmar har DU på dygnet?'ler*
Kram Inga

myrica sa...

Så fina kort du fixat, dom kuvärkorten är himla fina.
Och äpplemos det var en händigt manick att använda.
Ha det gott
kram

Lotta W sa...

Oj oj vilken aktivitet i ert hem. Hemlagat äppelmos är smaskens.

Återbruk gillas mycket, jag kör ju en del på det temat med makrillburkar bl a.

Löven trillar ner fort nu, kallt o ruggigt väder. Men är ju snart mörka november. Tur man kan sitta inomhus och pyssla då!!!

Höstkram fr Lotta

Maja sa...

Det lät så kul med er scrap träff och roligt då ni också återanvänder! :) Fiffigt med frukt påsen på ditt kort :)) Jag spar också allt möjligt och omöjligt för rätt som det är har man behov av det på nåt man gör!
Jättefina kort du gjort och äppelmos som är så gott!
Kram och ha en trevlig och pysslig vecka!

Mimmi sa...

Hemgjort äppelmos är mumma! Inga konstiga kemikalier i.
Vilken fantasi du har då det gäller återbruk. Så fint det blev.
Vad gäller löven så låter vi maskarna ta hand om dom. Endast lite kvar att fixa till när det blir vår.
Kram

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Javisst blir det mörkt fort nu:( men det är bara att gilla läget. Här har löven oxå fallit ner, jag brukar lägga mina på rabatterna.

Så läcker ljusförpackning och julkortet blev så häftigt:)) du är så påhittig:))

Kuvertkorten blev oxå så fina med härliga färger:)

Det som är sååå gott med hemmagjort äppelmos, smart med äppelmosmanicken:))

Jag och Ted hadde det trevligt på mässan i Göteborg, gå in och titta på min blogg så får du se vad jag köpte:))

Må så gott
Kramizar Marie

Maria sa...

Ja prata inte om alla löv som borde bort men kommer dag kommer råd. Dom kuvert korten du gör är så fina skulle kanske försöka mig på ett sådant, tack för alla idéer du delar med dig.
Ha en fin dag/kramen

nattugglan sa...

vilken hög med löv.. här har vi inte hunnit kratta nått..det har bara regnat o så blev det för kallt...men skitt det får va till våren o då allt annat ska göras oxå som ha lämnats.. Va fint kort o kuvert...bra med återbruk, jag brukar oxå använda skräp som "ligger".. tex gamla kort kan man ju klippa ut texten...Va häftig med mentosröret..och äppelmos är gott..ha det bra/kram.