Sidor

fredag 20 juli 2012

Två UFOn har landat !!!!

Nja , det ena har landat för länge sedan och legat helt bortglömd i en låda. Hur kunde jag ???? En sådan ullig, gullig sjal hade behövts de kyliga kvällarna som varit /är. Ni ser väl att det är kärleksknutar. Vad annars !!! Eftersom jag har ett jättestort nystan ska det här bli en jättestor sjal att svepa in sig i. UFO... om du inte vet är ett  UnFinished Objekt. Visst har vi väl alla sådana i gömmorna ????


Det här är inte mitt UFO och inte vet jag vems. Sprang in en snabbis på Kupan och där låg den, glad och julig och nästan färdig. Det fixar jag !! Garn fanns med. En härlig julduk för 5 kr !!!!!!!!



Det som är bra med regn (??? ) är att man kan hålla på och pyssla inomhus. Några har säkert bakat eller städat lite extra, men jag försökte lära känna min Tonic punch lite bättre. Letade på nätet och hittade info och tips om den. Först gjorde jag några bokmärken att sätta omkring ett hörn. Snabbt och lätt. Och snyggt stansade med fjärilar.


Här är två till !



Punchen jag talar om ser ut så här. Lite annorlunda. Konstruktionen på den gör att den kan klara tjocka papper utan trassel. Men den är duktigare än så . Kolla här...........................................................




.............trots att det är en rak bårdpunch kan den göra cirklar som den här med fjärilar.


Jag blev ganska förvånad när jag upptäckte att det fanns en liten finess på baksidan som gjorde detta möjligt. Snyggt va ????????


Blåbärsskogen har fått vara ifred för mig idag , men jag kommer igen. Istället blev det en kort promenad med en liten burk som snabbt fylldes med vildhallon. Det är LYCKA att kunna laga till en sådan frukostskål. Så länge det varar.



Ikväll skördade vi vår första tomat i växthuset. Den heter Minirose och det är första året jag har just den sorten. Den var riktigt god ! 


 Trots ett fasligt regnande igår körde vi till Nybro torg . Det är ett riktigt salutorg med många olika försäljningsstånd. Glad blev jag att det fanns massor med blommor till krukor och lådor kvar. Mina blomlådor med de ljusblå penséerna är helt slut så det måste bli en omplantering. Hur resultatet blev ska ni få se i nästa inlägg.
Nu hoppas vi på SOLEN. Var det inte det dom sa på teve....nästa vecka !!!!! 

18 kommentarer:

Lotta W sa...

UFO förkortningen har jag aldrig hört talas om, men visst har man halv färdiga objekt som ligger här o där.
Vilket fynd du gjorde på KUPAN!!

Äntligen tomater o det kommer bli många fler för er.
Ha en skön helg - i solsken förhoppningsvis!!
Kram Lotta W

Anneli Mellstrand sa...

Nu blir det mycket du får visa nästa gång vi ses , bokhörnen kanonbra ..........men sedan fjärilspunchen som du stansat ut en rundel i .....bara gapar är detta möjligt ..........

kramar
//anneli

skapa och inreda sa...

Jag får väl också sälla mig till skaran som har några UFON som väntar på att bli färdiga.
Tror att jag också ska färdigställa min sjal som legat till sig ett bra tag. Egna skördade tomater det är lycka det.
Kram
Annika

Snäckskalsdalen. sa...

UFO var ett bra uttryck och min skrubb är full av såna.....När jag börjar närma mig slutet på ett projekt är min hjärna redan inne på nästa och nästa och på så vis blir det liggande. Skönt höra att det är fler som har det så.
Jordgubben i mitten ser ut som en hjärtgubbe, jättefin! Och god. Och blåbär är så gott, jag plockar också.
Agneta kram

Margareta sa...

Härligt när UFOn får komma i hamn! Har också "ett par" liiggande bl a en virkad trasmatta ;-) Har inte varit tillräckligt regnigt än för att jag ska ta itu med den än ;-)
Jättefina kort du gjort och och bokhörnen var så läckra!
Visst är det ljuvligt att kunna gå ut i skogen och plocka bär till frukostfilen - det är verkligen livskvalitet!!! Hade en Londonfamilj här i stugan och deras tonårsson tyckte det var helt unikt - att kunna gå ut i skogen och plocka bär när man ville, utan att nån kom och skrek: you're trespassing!!!
Ha det gott! Kram!!

Anna sa...

Vilken fin sjal. Underbara små knutar. Och stansen var ju väldigt finurlig. Kul när man kan hitta nya funktioner på sakerna.

Kram Anna

Mimmi sa...

Lycka är en egenodlad tomat. Har än så länge inte fått det i år.
Hoppas på lite mer sol.
Kram

Galenskap och lite allvar sa...

Hahahah..UFO, det var roligt. Jo du, här finns inte annat än sådana! Men så är det när man är som jag. Vill göra så mycket och helst allt samtidigt...hmm, ingen bra kombo. Kanske är det som du säger att man kan få lite sådant gjort nu på "sommaren", tja, eller vad vi nu ska kalla den. trodde för någon dag sedan att det var höstlov! Idag skiner dock solen liiiite och kanske blir det fin väder nu äntligen.

Skogshallon, himmel så gott! Tråkigt bara att de är så fasligt små..små men naggande goda!

Din fjärilspunch...säger bara wow och fattar ingenting...vilken grej...vill ha!!

Ha det bäst vännen och en underbar helg till dig från mig!
Kramelikram Veronica

nattugglan sa...

Oj så himla fina kort..o såna där "bokhörn".. jättebra att ha! Duken va ju fin ala 70 tal.. o sjalen en sån (el flere) har jag oxå virkat. härligt ulligtgulligt blått garn.ha en bra helg.

nattugglan sa...

Haha glömde säga att jag har UFON lite varstanns...

Skaparglädje sa...

En sån där värmande sjal med kärleks-knutar skulle man haft i sommar. För i år är det inget skönt sommarväder. Men jag kan ju inte knäcka koden till kärleksknutarna.
Så gulliga bokmärken du gjort. Ska försöka göra ett par jag också.
Kram!

Frida sa...

Jasså, är det så det kallas? Ja, här hemma finns det många UFO:n. =)

Vilken fantastisk punch du har, som kan stansa både rakt o snett o runt o jag vet inte vad. Superfint i alla fall!=)

Vad härligt med tomater o hallon! Det är ju nåt speciellt att få äta sånt som man själv skördat!

Hoppas du får en riktigt solig o mysig dag! =D

Kram Frida

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Ja UFON har man gott om;) både stora och små:)

Sjalen med kärleksknutor är så fin:)) och vacker färg:)
Gullig julduk, hoppas du får den färdig:)

Bokmärkena blev så fina. Vilken smart bårdpunch, fattar inte att den kan stansa en rundel?
Korten blev väldans fina:))

Frukostskålen ser mumma ut, och så gott med egna skördade tomater:)

Ha en skön kväll

Kramizar Marie

Anna sa...

Vilka roliga projekt du hittar på och finner. Man blir så sugen när man läser om din projekt. Ha det skönt.

Iffa ...... sa...

Det är så härligt att kika in här för du har alltid så mycket bilder, jättekul tycker jag =)
De där bokmärkena är så perfekta att göra tycker jag, gilla oxå dom!
Dina blev jättefina, även kortet är så fint!
Har kollat på en sån där punch men inte köpt, men nu får jag nog fundera på om det inte får bli ett sånt inköp, så användbar!!!

Oj då, vad tråkigt för er att den inte ens klarade ett papper utan att gå sönder.....ja det måste varit något fel på den låter det som.
Jag har en Epic och har köpt kapsyler på Panduro tror jag det var och använt min embossbotten ihop med plexiplattan över och de är så mjuka så det går jättebra att stansa igenom. Kommer som sagt inte ihåg vem som tipsa om detta,hon hade inte samma maskin som mig så man får helt enkelt pröva sig fram.........om man vågar vill säga! Jag var jätteförsiktig när jag prövade första gången, så om du ger dig på det så var jätteförsiktig så du inte kraschar maskinen.

Ja, här blåser det som attans idag, sitter och funderar på om jag orkar ge mig ut på en promenad eller om jag blåser bort på vägen =) Imorrn skall det dock bli bättre och onsdag kanonväder.....om de nu håller vad de säger, håller en stor tumme för det!
Kram och ha en bra vecka!

skapa och inreda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hedvig sa...

Jättesmarta bokmärken ju! Och söta såklart! :)

Och det där med UFOn känner man ju igen... Det finns väl ett par här hemma också... Synd dock på så fin sjal! Den ser riktigt gosig ut! :)

SusanLotus sa...

ÅH! Vilka vackra bokmärken och kort du har gjort. Blir så inspirerad. Ska nog testa att göra ett kant-bokmärke hemma sen.

Frukosten är precis i min smak! Mums!

Kram och happy scrapping to you!