Sidor

torsdag 10 november 2011

Häng me´ på julloppis !!!

Idag är det MÅRTENSAFTON. För oss har det alltid varit en speciell dag därför att min mamma fyllde år . ( Hon skulle varit 103 år idag !) Nu blir man i regel inte så gammal, men hon levde frisk och aktiv och mycket kreativ ända tills hon bara dog 87 år gammal. Hennes födelsedag innebar alltid....ÄTA STEKT GÅS. Hon var specialist på att tillaga den. Under många år födde vi upp gäss här och det var en himla rolig tid. Det var glada husdjur och de var som vakthundar, kacklade högt så fort någon kom.  Glada var däremot inte min man och kompisen när de skulle plocka de slaktade gässen. Det flög dun och fjädrar överallt. De blev gladare sedan när vi ställde till med gåsfest.


Det har varit så många julkort på sistone så nu klämmer jag till med ett GRATTIS-kort dagen till ära!!


Plötsligt när vi stod ute i trädgården i em fick vi höra ett himla kackalorium, men det var inte gäss utan tranor, på väg till varmare länder. Tänk, att jag hade kameran i fickan och hann precis få upp den innan de försvann bakom trädtopparna. Jag hann aldrig zooma eller sikta in, men de kom med. Du får visserligen ta till förstoringsögonen. Jag tycker det är fint att se. Tänk vad fåglar kan........få till ett fint V och hitta till rätt land. Och sen hitta tillbaka till våren. Nu är snart sidensvansarna här. Det stod i tidningen idag att de kommer från nordost och äter sig söderut !! De brukar länsa det som finns kvar på äppleträden.



Nu ska du få hänga med väninnan S och mig på Stadsmissionens julloppis som startade igår. Det gäller att vara där precis när de öppnar. Alla är på hugget och fyller korgarna på några minuter. Det gjorde även vi , fast vi la tillbaka en del när vi hade tänkt efter.
Till vänster ett par jättesöta virkade örhängen och till höger en underbar, välgjord stjärnduk. Det var så effektfullt med de virkade ringarna (plastringar). 10 kr /st !!



Ett jätteroligt luffarschack med julfigurer och ett bamseljus med stjärnor fästa på . Det passar perfekt i vår stora utelykta. 15 kr/st 



 När jag såg det här såg jag inte att det var ett Bildlotto-spel utan......................

.........massor med bilder till scrap, till julkorten. Man har sådana ögon för jämnan.  


Hemvävt är något extra.......vem kan låta bli en sådan läcker ripslöpare som dennna, rejält lång. Inslagen var gjorda av smala vita bomullsremsor.  Tomten är mycket välgjord , huvudet påminner om Waldorfteknik , riktigt ull till hår och välstickad luva. Den kan säkert hitta sin plats hos mig. 10 kr för löparen och 15 kr för tomten. 




Nu kommer det finaste ! En ganska stor snögubbeljuslykta från Gabrielkeramik. Perfekt skick. Blev jätteglad för den ! 40 kr.


Nu kommer det roligaste !!!!

Ja ni ....vad är det för något ????? Hur kan man komma på att göra något sådant. Jag kunde inte låta bli den och betalade 5 kr med ett leende. 


En sak håller jag för mig själv, för det är ÅRETS TOMTE till min man . Jag har gett min man en tomte varje jul sen vi gifte oss och det är en unik samling nu. Om det går försöker jag hitta någon som passar in på året som gått. Den jag hittade igår kan jag inte påminna mig ha upplevt, men han kommer att få sig ett gott skratt och kanske ni också !!!
Det var väl en jättehärlig loppisrunda vi gjorde. Och inte blev vi fattiga precis.Vi hade väldigt roligt också kan jag berätta.

Dagen har inneburit LÖV LÖV LÖV.  Jag har räfsat och mannen har blåst. Jättesmidigt !!!  Nu ska allt iväg till skogen också. Det blir nästa projekt !!!


Hör ni...imorgon är det en mycket speciell dag , har ni tänkt på det ??? Och då får ni hålla ögonen öppna för då tänker jag presentera en, ja två överraskningar. Och vad kan det då vara ?????

15 kommentarer:

Mys och hemtrevnad sa...

det måste vara en lyckoelefant du hittat...hihi....kul med julloppis...kramis semlan

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Gås är jättegott. Jag har oxå fött upp gäss, ankor, höns och kalkoner.
Jobbigt, men mycket roligt. Vi hadde en stor äggkläckningsmaskin. Sedan sålde vi ungarna.

Grattiskortet är jättefint som vanligt:)

Javisst är flyttfåglarna duktiga, snacka om inbyggd gps;)

Jag har allaredan börjat mata våra småfåglar, vi har massor, de är ju så söta.

Så roligt med Julloppis, och vad fina grejer du fick tag på.
Luffarschacket var väldans fint. Julduken gillade jag:) Ja, allt var jättefint.
Halmelefanten är ju jätterolig;)

Våra löv är nu oxå uppkrattade, även Kim´s. Jätteskönt.

Må så gott, och var rädda om er.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Marie Havén sa...

Hej igen!
Glömde ju säga att jag väntar på överaskningen du ska visa.

marie.haven@hotmail.com

Anelma handarbetar sa...

Oj så mycket fint du har hittat.

Kram Birgit

Black Iris sa...

När jag blir pensionär ska jag bli precis lika flitig och duktig som du är. Jag ska baka, jag ska pyssla och jag ska hålla på med allt mellan himmel och jord som jag tycker är roligt.
Det riktigt sprudlar om dig och inlägg gör du mest varje dag.
Så härligt=))

Kram Maidi

Mimmi Hek sa...

Så mycket fina grejor ni hittade på loppisen. en hämvävd löpare för 15:-!! Jo, jag tackar. Det var inte illa. Jag vet att det är en speciell dag för oss i morgon, vår förlovningsdag. Det var med stor säkerhet inte det du tänkte på. Ha, ha.
Kram

Margareta sa...

Åh så mycket fint och vackert du visar i de sista inläggen! Det här sista grattiskortet är ju såå "lyckligt"!!!
Elefanten var också så kul! Vi har en sparad sen vårt äldsta barnbarn var 5 då hon gjorde en marsipanelefant till gottegrisen morfar i julklapp!! Hon är 17½ nu!
Har varit lite "lat" med både bloggande och bloggrundor ett tag. Titta in till mig så får du veta varför!!
Ha det gott! Kram!

Unknown sa...

Underbart kort,
Kram Elin

Lotta W sa...

Grattis till dina fina loppis fynd, verkligen fina saker du fyndade. Och visst har man hantverks ögonen med sig hela tiden, om man hittar nåt användbart. Jag är likadan.

Jag bor nära Stadsmissionen second hand- men var tyvärr ej där i onsd. Får planera in ett besök på lörd.

Halm elefanten var mycke skoj-har aldrig sett en sån :-)

Kram fr Lotta W
livetsbergodalbana.blogg.se

Skaparglädje sa...

Jag brukar också fundera på fåglarna hur de hittar när de ska flyga till varmare länder.
Så mycket fina saker det fanns på julloppisen, luffarschacket tycker jag var superläckert.
För mig är det två saker som är speciella i morgon.
1. min syster fyller år
2. 11/11/11 (var det det du tänkte på)
Kram!

. sa...

GÄSS skulle man ju ha! Riktiga SKÅNE-GÄSS... ;)
Tro mej...jag har försökt övertala "gårdsfolket" här, men dom påstår sej vara rädda för dom? Haha...men det kanske man har anledning till!?

Vilka härliga loppisfynd du har gjort! Loppisar som är så roligt...det var längesedan här nu...
Får väl ta mej en tur en vacker dag när chansen bjuds.

Vilken tur Du hade som hade kameran med dej ute! Sådana bilder är så fina...vardagslivet. När tranor kommer och sedan flyttar...precis som svalor och starar och..ja, det visar att tiden aldrig står helt stilla.

Ja, i morgon....111111...lite speciellt är det allt!
Ha en go fredag nu och ha så skoj i Dina lövhögar! ;))
Kram vännen../Jenny

nattugglan sa...

Men så mycket fint du hittar jämnt...halm elefanten ,, ja hahah hur kommer man på en sån idé?? men kul va den..o snögubbelyktan den va ju för fin!!..Det är nån vecka sen de sista tranorna flög över här.. så kanske va det samma tranor som du såg nu?? Man vet aldrig.Men jag såg svanar igår.en hel "hop".. men de flyttar ju inte på samma sätt.. ha det bra..

Myricas Farmor sa...

Vilka härliga fynd du gjort på loppisan, jag tänkte mig iväg i morgon på loppis.
Snacka om en god portion humor när den gjorde elefanten i halm, den gillar jag.
HA det gott
kram

Susanne sa...

Ni verkar ha haft det jätteskoj på loppisen, många fina saker du hittat!!! Ditt kort blir man så glad av... härligt färgglatt!!!!
Ha nu en riktigt lugn och njutningsfull helg!!!Kramizar Susanne

Lindha sa...

Ojojojoj! Vilka fynd du har gjort!! Jag blev så inspirerad att jag gav mig ut på secondhand runda och kom hem med värmeljus i julform. Ska visa dem på bloggen!

Må så gott!
Kram Lindha