Sidor

torsdag 17 november 2011

Bullbak blev det inte utan.....

...............det blev andra gången vi kokte kroppkakor. Den här gången var vi lite tuffa och bjöd in våra män. Man brukar säga att övning ger färdighet , och visst har vi förbättrat tekniken , eller hur ? Smeten blev perfekt hanterbar och på det här sättet blev alla kroppkakor lika stora. Det är så spännande att koka dem ....först lägger de sig på botten och har man rätt konsistens flyter de upp på ytan efter en stund. Gör de inte det...då är det illa. Då kan det bli "potatisvälling" av allt.


Vi fick godkänt ! Alla blev mätta och nöjda och det räckte även till en middag dagen efter.

Nu vimlar det av julmarknader och basarer. Igår kväll hade vi pysselförberedelser till vår basar i Damklubben (Nickebo IK) som sker på nästa fredag kväll.
Några gjorde decoupage på blockljus.

Ett gäng höll till i köket och bakade stora pepparkakshjärtan. De ska sedan dekoreras med kristyr och sättas band i.


 Själv fixade jag och ett par till etiketter som ska sättas överst på cellofanpåsar. Ungefär som jag brukar göra med ljuspåsarna. I  de här påsarna ska det ligga hemkokta karameller. Tillverkningen blir på måndag.

Varje träff vi har är det alltid två som ordnar fika och dessutom ett lotteri.....på kul. Och kan ni tänka er !!! Jag vann första dragningen och vann den här fina ljuskoppen. Jag sneglade på den innan och så blev den min. Så glad.


Jag har haft lite flyt ett tag. Här får ni se den supertrevliga handduken jag vann hos Sytanten Bettan. Hon har en helt makalös symaskin . Jag har sett den och jag är så imponerad.


Börjar ni att tröttna på alla julförberedelser ??? Jag har egentligen hållit på hela året med ett julkort i veckan. Ni ska snart få se hela samlingen. Vissa dagar längtar man verkligen att sätta händerna i något helt annat. Så därför slutar jag idag med ett grattiskort till en tjej. Vem det nu kan bli till ??


De soliga sköna underbara dagarna förbyttes idag till grått, grått. Löven är blåsta eller räfsade och förpassade till skogen och det känns ju bra. Lite lugn och ro i trädgården med andra ord.

14 kommentarer:

Mys och hemtrevnad sa...

kroppkakor är något jag alltid längtat efter att få smaka på. Har aldrig gjort det. ser ju gott ut. Vågar inte prova att göra heller...fegt va? kramis semlan

Skaparglädje sa...

Vilken mysig pysselkväll ni hade. Ojojoj...vad du läskade mig med kroppkakorna, det är evigheter sedan jag åt det.
kram!

Birgitta sa...

Kroppkakor är ju så himla gott. Åt på Öland i våras. Får nog försöka mej på att koka några.
Så mycket roligt pyssel du håller på med. Kul.
Grattis också till dina vinster.
Kram Birgitta

Lotta W sa...

OOOhhhh kroppkakor är sååå gott!!!

Jag varit på julmarknad idag med mina hantverk. Fin julstämning med julmusik o glögg o massa mat o hantverk. Mysigt värre.

Fina grejer ni fixar i Damklubben, vinnarna blir säkert otroligt glada.

Kram Lotta W

Anelma handarbetar sa...

Oj oj oj vad mycket du hinner med. Kroppkakor har jag aldrig gjort tror inte att jag vågar testa heller. Bra jobbat!

Kram Birgit

. sa...

Ser gott ut det där! Och va duktiga Ni var med att få till den rätta konsistensen. Har förstått att det kan vara "ett litet äventyr" det där med att göra kroppkakor..

Jättesöta tags gör du till det hemgjorda godiset...men jag är nog helt tappad bakom en vagn, eller nåt.
Jag FATTAR inte att det snart bara är en månad kvar till jul!?!??
Inte ett enda julkort färdigt, men nu har jag tack och lov stämplat upp lite som ska målas. SÅ förhoppningsvis så kanske det kommer bli julkort även härifrån huset i år.
I värsta fall får jag väl köpa på ICA. Oooops! Det DÄR var ju nästan som att svära i kyrkan.....en scrappare köpa julkort!?!?
Hujedamej! Nä, skärpning här får de bli!

Och stort GRATTIS till Dina vinster!
Man blir ju så glad... ;)

Kram på dej och ha nu en fin fredag!
Själv ska jag, Dotera och ett par vänner sitta här och pyssla lite. Ska bli mysigt!

/Jenny

SusanLotus sa...

Det ser så härligt ut med hembakta pepparkakor. Och det låter gott med hemkokt kola-påsar! Mums!
Ha det gott!
Kram

Galenskap och lite allvar sa...

Mmmmmm kroppkakor, gud så gott!
Läser här att det är flera som inte provat detta. Säger bara....viken miss!!! Du läskade mig allt med bilderna. Åt faktiskt det på jobbet i veckan och jag bjöd min student som aldrig smakat det innan. Gissa vad...hon gillade det oxå!!

Ni verkar ha det så mysigt på era träffar där ni pysslar med lite av varje. Jättefina saker ni gjort till basaren. Lycka till och hoppas att det kommer många och handlar.

Ha en toppenhelg
Kramelikram Veronica

Lilla Pyssel Inger sa...

Vad du är duktig och bjuda på ögongodis när man kommer hit:) Man blir så GLAD av att titta in för det finns alltid så mycket :)

Å hembakat är jo så underbar ljuvligt och kan tänka mig doften hemma hos dig måste ha varit himmelriket :)

STORT TACK för besöket hos mig och dina mycket trevliga rader som du hade lämnat kvar om mina ljus:) Du ska veta att det uppskattas mycket och gjorde mig mycket GLAD :)

Ha det bäst och önskar dig en underbar lördag och helg:)

Massor med kramar från Lilla Inger:)

Eva J sa...

oj oj oj..... det ser otroligt gott ut mums. Härliga kort du gjort också och det såg ut som ni hade roligt på träffen också. Tyckte det var synd att jag inte kunde åka men hoppas på nya träffar.
Ha en fortsatt skön helg
Kram Eva

Bettan sa...

Ja, Eva, jag ska ha lite på julmarknad hos syz, Mias Mix i kolmården och lite på julmarknaden här hemma på PRO lokalen. Lördagen den 26 nov.
Kram sytanten

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Kroppkakor har jag aldrig ätit, men det låter gott.
Så mycket olika grejer ni hann med på er pysselkväll, dina etiketter blev ju urläckra:) Lycka till med karamellkokningen.

Förstår att du blev glad för vinsten, ljuskoppen är jättefin:)
Grattis även till den andra vinsten, vilken härlig handduk. Vilken tur du har;)

Idag har vi grejat i trädgården, satte upp alla våra ljusslingor. Vi tänder dem till första advent, längtar dit allaredan, det är så mysigt med alla ljusen:)

Ja nu är det verkligen grått och trist:(
Imorgon har vi en liten julmarkad här, ska bli roligt:)

Ditt grattiskort blev jättesnyggt.
Jubilaren blir säkert jätteglad:)

Må så gott, och var rädda om er.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Lilla Pyssel Inger sa...

Vad jag blir GLAD att du gillade mina nåldynor:)

På Biltema så säljer dom dubbel sidig tejp och dom rullarna är 5 cm breda. Det är denna tejp som jag använder nästan till allt när jag pysslar :)

Dom er perfekte sedan till att göra nåldynor av, limma i hop två och du får en riktig trevlig pensel eller penn förvaring. Har även gjort lys lyktor av dom :)

Det stämmer att det är många som gör liknade nåldynor av plåtburkar och det funkar precis lika bra för dom har nästan samma storlek som tejp rullarna.

Håller helt med dig man ska inte kasta sådant som man kan återanvända och gör om för det kan blir riktigt trevliga saker:)

Ha det bäst och önskar dig en underbar söndag och vecka som kommer:)

Massor med kramar från Lilla vännen Inger ♥:)

Rose Garden Malevik sa...

Hej Eva
Men Göta Petter.....
Hur sugen blir man inte nu då :)
å missa nu inte.....

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter.....
redan 84fina bloggar med..
VÄLKOMMEN
Håkan