Sidor

måndag 5 april 2021

Påsken kom och gick

Påsken 2021 är ett minne blott. Helt på tu man hand.

Vi tog i alla fall fram vårt påskpynt och fyllde ett bord med. Så roligt att njuta av alla saker som ju bara är med en kort tid varje år.

Många retrosaker som jag är extra förtjust i.


Hönan brukar vara fylld med påskgodis till glädje för små gäster och duken design Hill finns alltid på bordet.


Påskmaten , ja en påsktallrik, beställde vi i vår  närbutik ICA . Allt var jättegott. Så praktiskt att få allt man vill äta till påsk på en enda tallrik. Det som skulle värmas låg i en förpackning separat.

Gottigottgott !!!


Ute på åkern alldeles i närheten spatserar tranparet, precis som varje år. Mäktiga fåglar. I år kom vi helt nära utan att skrämma dem.Vårblommorna ploppar upp ur jorden , den ena sorten efter den andra. 
Här pärlhyacinter . . . . .


. . .  och så vitsipporna som troget blommar intill vår stenmur år efter år.


Frazze ligger gärna på sin "balkong" och spanar på vad som händer. Får han chansen, skrämmer han bort de som kommer för nära med sitt skall. 
Det är så kul, verkar han tycka. Helst att skrämma iväg hästtransporter, som kör förbi. Och egentligen försvinner av sig själva.Odlingssäsongen har kommit igång , lite grann. 

Potatisen är förgrodd och nu hamnar många ner i hinkar. 
Precis som vi brukar göra.

Roligt att ge bort en potatishink framåt midsommar.


Hur mycket har jag inte stickat och virkat denna pandemivinter !!

Alla i familjen har fått ägghattar och . . . . . . .

.
. . . fler finns på lager.
Provar en ny modell.En ny familjemedlem har fötts, men än har vi inte fått krama om den lilla, men sticka till henne har jag ju kunnat göra ändå.


Hoppas snart att vi alla är vaccinerade och kan träffas, förstås även då med försiktighet.

LÄNGTAR !!Ett kort till den nyfödda såklart. 


Jodå visst har jag gjort en del födelsedagskort också. Många av familjens födelsedagar ligger  under våren så då blir det korttillverkning hos mig.

Sparar dem till mitt nästa inlägg.
Då kommer en hel drös !!!

Idag däckar vi ner oss under filtar och beskådar snön som yr utanför.

MEN . . . . . . 

Ha en skön april och njut av allt vårfint naturen bjuder på. 

Kram Eva
 

3 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

Hej Eva! Så trevligt att få en glimt av hur ni haft det. Här tycker jag det mesta varit slött under Påsken. Häxorna förgyllde ju lördag men annars har vi bara varit hemma och på kaffe till en sonen. Två barnbarn har sovit över i natt och jag tackar min skapare att vi har barnbarnen. Tack och lov har vi kunnat träffa dem hela tiden förutom en tur förra våren. Just nu längtar jag så till att få åka ut med husbilen men det lär knappast bli långa sträckor ännu. Jag har fått mitt vaccin men mannen som är några månader under 70 han lär få vänta ännu. Allt gott till dig. Hoppas vi hörs fortsättningsvis.

Myricas Farmor sa...

Ja du påsken tyckte jag att den var förbi utan att varit här. Jag hade oxå fram mina påsk saker, det är lite kul med dom. Så många fina påsk saker och riktiga retro, det gillar jag, vissa saker man har är från man var liten.
Jag tycker väl att det kan komma lite varmt väder så man kan vara ute i trädgården igen, tycker det är alldeles för katt som det varit. Man har ju en massa nya projekt som man vill börja med (ler ).
önskar dig en fin vecka

Bibbis blandning sa...

Åh vilket härligt inlägg med allt möjligt skoj.
Dina ägghattar var ju jättekul. Tänk att kunna ge bort en kartong med ägg iklädda sådana skapelser.
Visst är det kul att sticka till de pyttesmå. Jag har fastnat lite på Jolly Jacket just nu och är sugen på att göra en hel hög för de går så snabbt att göra.

Det där såg ut att vara en i min smak helt lagom tallrik med påsksmaskens. Det blir lite guldkant på tillvaron och det behöver vi ju nu när läget är som det är.

Heja Frazze som håller koll på och styr upp så att inte ovälkomna besökare kommer för nära.

Hoppas din hinkpotatisodling kommer att ge utdelning. Min mormor hade alltid en hink på sin balkong för hon ville ha egen färskpotatis till midsommar. Det är härligt.

Ha det fint och fortsätt att vara rädda om er hela högen.