fredag 1 april 2016

Lyser som solar. . . . .

. . . gör krokusen. Och idag lyser den riktiga solen med. 

Men hua vad kallt det är på nätterna och morgnarna. 


Sin vana trogen blommar vitsipporna tidigt hos oss. De står tätt intill stenmuren med "näsan" mot söder så det är inte så konstigt. Vissa år händer det att de blommar före blåsipporna. 


Det här är den första fjärilen jag har sett i vår trädgård.  Den var snabb som attan så bilden blev lite suddig. men visst ser man att det är en nässelfjäril. 


I pallkragarna är det lugna livet än så länge utom hos vitlöken. Sättlökarna satte jag i höstas och nu är det dags för dem att titta upp . Färdiga att skörda blir de i juli/augusti.


Vi har goda vänner som har får. Nu är det lammdags för fullt. Jag var bara tvungen att visa den här roliga bilden. Där ser man tydligt hur lekfulla lamm är och hur tålmodiga tackor är.
 Gulligt inte sant ? 


Nu börjar loppisarna vakna till liv. Överallt ser man skyltar . Och jag tycker det är roligt att titta runt på loppisar. Blir glad när jag hittar nostalgiprylar , som den här. 

Modellen är från heter Skansen , men för vår del skulle den lika görna kunna heta
 Skogen i Nickebo.


En vacker födelsedagskopp kan man inte motstå. 
Under koppen står det CT och jag vet faktiskt inte var den kommer ifrån. 
Fin är den hur som helst.


I julas letade jag med "ljus och lykta" efter de här dekorationerna. De ska sitta på lamporna på adventsstakarna . Nu har jag 3 till. 


Här kan du se hur de pryder adventsljusstaken så fint.


Och så tillökning i Bergdalatrollens familj. 


Som vanligt håller jag på med lite virkning . . . . . . .


. . . inte riktigt klart än. 

Och givetvis också kort . 

Visst kan vi hålla med om texten på det här kortet. 


Nu är det dax att njuta av livet 

11 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Soligt men kallt....det är väl så våren ska vara.
Men vårblommorna trotsar kylan och slår ut den ena efter den andra.'Jag plockade in en bukett med vitsippor och vårlök idag och satte på köksbordet. Visst är vitsipporna en hel månad för tidiga, de brukar blomma till valborg.
Så där gör våra små lamm också på sin tacka. Hoppar och klättrar på sin mamma. Roligt att titta på dem.
Vill önska dig en trevlig helg!
Kram!

Winkel's Crazy Ideas sa...

Lamm og vårblomster, så vakkert. Jeg må komme meg på en loppis jeg også etterhvert. Altfor lenge siden. God helg, klem fra Pam i Norge

nattugglan sa...

oj man blir så glad då man är in o kollar din blogg..lite nostalgisk å,, trollet har jag, även dedär stjärnorna som skall va på elljusstaken, Vilken fin tallrik o kaffekopp! Sånt kan man nog köpa på loppis.Här har nog inga loppisar vaknat till liv förutom de som är "färdiga vid liv" alltså inneloppis.. här hade vi kallt imorse då vi gick till korna..brr-8, men nu lyser solen från blå himmel o det är +5. Dags att börja tvätta o hänga ut. Inga krokusar el annat som blommar heller, men mina narsisser är opp ca 3-4 cm..så snart blommar de ju.All snö är borta.o svanarna kom i en plog på 6 imorse..så visst har vi vår å. ha en bra lördag!

Lotta Walfridsson sa...

Härligt när naturen väcks till liv och de första blommorna kikar fram. Känns gott i hjärtat på nåt sätt.
Vilka fynd du gjort på loppis, födelsedagskoppen är ju för fin. Jag har en guldkantad födelsedagsmugg som är så god att dricka ur. Använder den till varm choklad emellanåt utöver till födelsedagar.

Ha en fortsatt skön helg med en skinande sol förhoppningsvis.
Kram Lotta

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, så fint det blommar i din trädgård och redan vitsippor! Jag blev så glad när jag fick se några i skogen idag, men dom var bara knoppiga. Och blåsipporna i vår Snäckskalsdal är nerkörda av skogsmaskiner så där blir inga i år, men framöver kanske!
Vilka fina saker från loppis. Och vet du vad, jag vet faktiskt, tror jag, vad CT betyder! För jag har samlat på liknande koppar, det var så att efter min farmor som dog när jag var 9 år fick jag några tekoppar som jag älskade, det var det vackraste jag sett och med åren lärde jag mig att CT står för Carl Tielsch som designade och tillverkade sådant här porslin i Tyskland och tillsammans med en kompanjon bildade dom bolaget Carl Tielsch & Co. Denne Tielsch levde från början av 1800-talet till slutet nånstans om jag inte minns fel! Underbart vackert porslin tycker jag!
Och lika fina kort som vanligt gör du!
Kramar

Marie sa...

Hej Eva!
Nu har vi äntligen fått VÅR:)) Så vackert dina krokusar och vitsippor blommar. Idag slog våra krokusar också ut:) Nu gäller det verkligen att njuta för fullt!
Här har vi också haft ett par härliga dagar med sol:) Men det är kallt på nätterna och på mornarna. Men när solen skiner blir det skönt:)
Så sött lamm och en väldigt tålmodig tacka.
Vackra loppis fynd, jag gillade tallriken lite extra:) Det är verkligen roligt med loppisar:))
Super fint kort du gjort med härliga papper o dekorationer. Och texten är klockren:)

Ha nu en fin fortsatt helg:)
Kramizar Marie

Anonym sa...

Tjolahopptjolahej.....vilka härliga vårblomsterbilder. Det ger hopp.
Jag blir nyfiken på vad du virkat. Jag vill se, jag vill se, jag vill se.

Jag gillar också loppis. F ö skulle jag behöva hålla en egen loppis här. Man samlar ju i skåp och lådor så det är helt galet.

Må gott.

Lene sa...

Naturen är vacker. Det kan man inte säga annat.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

myrica sa...

Ja kortet kommer lägligt, vi vill få vädret med oss så vi kan njuta i fulla drag.
Här hos mig har inte vitsipporna kommit ännu men Blåsippan blommar för fullt, och krokusar, jag håller med dig att det skiner upp när dom står i sina klungor.
Ha en solig dag
kram

Black Iris sa...

Hej på dig! Vad mycket fins saker du fyndat på loppisen.. Jag älskar ju också loppisar men jag har sällan tålamod att gå omkring för länge för ibland är ju människorna helt hysteriska :)

Kram Maidi

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Fint som vanligt allt du visar och berättar om! Såg vitsippor i helgen och i måndags hade staren kommit och någon sett sädesärlan, vi hade då 19+ i skuggan! Men idag regnar det och inatt kommit 26 mm....säkert behövligt!

Så fina loppisfynd, var själv på en loppis i lördags och fyndade ytterkrukor bl a.

Fint kort!

Ha en fortsatt fin vecka! Kram, Carin