lördag 19 december 2015

Dagarna har varit dimmiga . . . . . .. .

. . . . . . . . eller magiska. Som den här dagen när mannen och jag tog en fika längst ut i hamnen i Kalmar. Utsikten utöver Kalmarsund var förtrollande och prydnadsfyren som stod i fönstret blev så naturlig i bilden. 


En gång om året , just före jul blir det en annan , traditionell fika med väninnan S på Länsmuséet. 
Där kan man få härliga julskinkmackor och kaffet serveras i Jenny Nyströmkoppar. Riktigt lyxigt. Och jättegott. Inte konstigt att det har blivit en tradition. 


Nyligen har också familjens julgodistillverkning gått av stapeln.  Oj vad det rördes i grytor  och slickades skålar den här eftermiddagen. 


I år blev det flera olika fudgesorter , och så mina Skära karameller som jag kokt i hur många år som helst. Receptet fanns med i en mycket gammal Sju sorters kakor. 


Efter koket spelar vi PAKETLEKEN . Ni vet den där när man ska slå två tärningar och få två lika tal och sen roffa åt sig en paket. 
Jag kan helt säkert säga att paketet ni ser på bilden med röd rosett var det som "roffades" allra mest. 

Och det var  . .. . . . . .  .


. . . . . .  det här !!!! Det är en TOFFIFEEask som jag scrappat .Så här ser den ut framifrån. Det är så bra att scrappa just den asken för innehållet skjuts ut åt sidan och kan ersättas med en ny inre ask när man smaskat i sig alla bitarna. 


Det har faktiskt blivit en GREJ i vårt scrapgäng. Någon av oss har gjort mängder och jag t.ex. har gjort några som ska ges bort i jul.
AJAX myser på soffan och vill vara nära oss. Det blir ofta att vi sitter just här intill , alldeles nära brasan . 14 1/2 år redan !!


Vår käre katt EDDIE har försvunnit för ett par veckor sedan. Vi har letat här och hos grannar , ropat, frågat grannar och vänner , men inte ett spår.
Katter kan ju dra iväg på ett äventyr och sen komma hem igen. 

Det är det vi hoppas på 

8 kommentarer:

Winkel's Crazy Ideas sa...

Åh så mange gode karameller!! Dere har vært flinke. De smaker nok nydelig også :)! Pakkeleken spiller vi også, på Nyttårsaften. Pakkene pakkes inn slik at man ikke kan gjette hva det er. Liker veldig godt dine Toffeffee esker, det var en god ide! Så trist med Eddie, men som du sier, han kan enda komme hjem. Vi hadde en katt som ble funnet etter 5 måneder! Kanskje han har gått litt for langt og må finne veien hjem og det tar litt tid. Ønsker deg og dine en herlig og velsignet Jul. Klem fra Pam i Norge

myrica sa...

Men så mycket gott godis ni gjort, jag tänkte mig mindre godis i år för jag äter godis som jag inte sett något på ett år, man jag skulle inte tacka nej till att smaka, hi hi.
Fotot är riktigt fint, härligt när man får till dom ,sådär lite extra.
Jag hoppas verkligen att Eddie kommer hem,det är så ledsamt när ens vänner inte är hemma.
Ha en fin Advent.
kram

Unknown sa...

Så fint alltihop!
Du är så himla pysslig och duktig.
Ha en fin dag

Kramar
Lene

Skaparglädje sa...

Wao, så mycket gotta ni gjort. Och Tidnings/paket-leken verkar jätterolig. Förstår att alla ville ha just ditt paket.
Julkram från Anne-Lie

Helena sa...

Vilka underbara paketinslagningar du gör! Jag har inte slagit in ett enda paket än, men fick inspiration när jag ser dina. Tack för din fina kommentar hos mig som samtidigt gav mig ett litet hugg i hjärtat. Jag hoppas att det ordnar sig för den hos er som behöver en extra tanke och för er andra med. Önskar dig en riktigt fin och trivsam jul! Kram

Unknown sa...

Vilken härlig tradition ni har att träffas allihop och göra julgodis tillsammans.
Alla får ju flera olika sorter att ta med hem.
Julklappsleken är ju för skoj för alla åldrar.

De dekorerade toffifee askarna är ju för fina. Smart att kunna återanvända dom åxå.Känns som det är en nyhet för året. Har aldrig sett det innan.

Önskar dig o din familj en riktigt GOD JUL.
Kram Lotta

Huset bakom lindarna sa...

Först och främst vill jag tacka för den fina överraskningen som jag fick när posten hämtades in idag! Ett sååå fint julkort har jag aldrig fått! Tack så jättemycket!
Det gjorde mej verkligen glad och nu står det på den gamla vedspisen i köket och ser ut som en liten tavla!
Så mysigt det ser ut med allt godis och att ni samlas för att tillverka det!
Och toffefee-askarna har ju blivit mycket finare när du varit i farten.
Jag önskar dig en riktigt God Jul och tack än en gång!
Julkramar från Finas mammis

myrica sa...

Vill bara önska dig en GOD JUL och
krama dina 4 fota vänner, hoppas din katt kommit hem.
Hörs efter jul
kram