Sidor

söndag 28 juni 2015

Ibland har man . . . . . .

. . .  . T U R !!!

Vi åkte en sväng till Orrefors marknad och såklart tog jag några lotter, och vann en underbar blå glasskål från Kosta Boda . Ni ser kanske bokstäverna i botten U H V  = Ulrika Hydman Vallien 

Tala om tur !!!!



Och så här perfekt passade den till Dagens egna skörd av jordgubbar. 


Det här är nog den mest kreativa jordgubbe som jag har sett . Den har verkligen skapat sig ett konstverk .


I växthuset är det full fart. Här är den största gurkan, men sen finns det flera små på tillväxt.

 Plantan har mitt yngsta barnbarn Tess odlat fram. Så roligt !!



Och jag tror att alla mina tomatplantor har tomatminisar nu. Bara att vänta på lite storlek och så lite färg.


I ett annat hörn har jag en melonplanta som dotter Lena har odlat fram. I år ligger jag före henne med en melon . Ifjol var det tvärtom. Tjohoo !!


Jag undrar om vår brevbärare ger sig tid att kolla in kaprifolen precis vid vår brevlåda, eller kanske sniffa in den ljuvliga doften. 


Han borde i alla fall ta sig tid för det är synd att missa.


Som jag skrev allra först åkte vi till Orrefors marknad i helgen. Alldeles bredvid ligger en riktig toppenloppis. Om jag ser garn el. dyl.  kollar jag lite extra. 

En sådan här hemlig påse för en tia måste man ju undersöka. Det fanns två. 


Inte blev jag besviken. De där gamla trådrullarna känns som en skatt. 
Min man brukar inte vara så intresserad av loppis, men han förvånade mig med att även han göra fynd. Så kan det gå !!!!

Kommer i nästa inlägg. 



Jag ligger  lite efter med julkorten , så här kommer två på en gång. Jag lägger dem som vanligt under julkortsfliken överst. 




Dags att ta tag i en ny vecka. Den här helgen har gett oss mersmak på sol och värme, shortsväder helt enkelt, så nu vill vi inte bli besvikna. Eller hur ???

13 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Grattis till vinsten. Vilken tur du hade. Och vad det växer hos dig. Jordgubbar, tomater osv. här går det trögt med odlandet i år. Vet inte varför det inte växer. Är det för kallt tro?
Kram!

Hantverkarglädje sa...

Vilken tur du haft, både vunnit och fyndat. Låter nog som du också haft en trevlig helg. Jag har ju ena dagen fått spana i vackra trädgårdar och i dag fyndat på loppis. Tänka sig att jag även börjat kika på kläder och till och med köpte en jacka i dag, det trodde jag inte var möjligt för något år sen. När man faktiskt ids titta så finns är ju en del kläder faktiskt hur bra som helst. Tur att loppis blivit så pop för det känns ju inte alltid rätt att bara slänga och köpa nytt.
Jordgubbar redan? men ja du bor ju längre söderut. Här ser det så bra ut med kartar men man vet ju aldrig hur det fortsätter. I fjol kom det ohyra som förstörde det mesta. I år har gubben sprutat på dem en gång vilket vi inte gillar men det blev ett måste så få se om det lyckades. Ha en trevlig vecka.

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Men vad roligt att du vann den fina skålen. Den kan du lägga dina läckra jordgubbar i.
Och en billig påse hardu hittat också de grejerna kommer väl bra till pass åt julkorten.
Stekta gröna tomater är inte dumt det heller. Oj vad du kommer att njuta av allt du odlar fram i matväl du och barnbarnet.
Ha en bra dag

Helena sa...

Grattis! Vilken underbar vinst! Handblåsta glasskålar är det något speciellt med. Allt blir så gott och fint i dem. Ha det gott!

Huset bakom lindarna sa...

Vilken turgumma du var när du vann den fina skålen!
Ja i helgen har vi fått känna på lite sommarkänsla. Idag är det dock lite kallare, men det är väl inte fel om det kommer lite regn innan värmeböljan är här!
Mina tomater är bara långa och rangliga och blommar knappt:(
Det har väl blivit för lite sol. Jag har planterat ut alla nu, äntligen, så jag hoppas de "tar" sig framöver. Brukar du toppa dom? Alla tomatplantor i handeln är så buskiga, låga och fina! Kan tala om att Underblommorna är utplanterade för ett par veckor sedan och de växer på bredden nu!
Sådana där gamla trådrullar av trä hade jag en massa av när äldste sonen var liten och jag gjorde en leksak av dem, trädde upp dem på tråd till en ring, men vart den tog vägen har jag ingen aning om! Här har inte blivit en enda loppis än i år!
Underbara kort du gör!
Ha det så bra! Kram/Finas mammis

Unknown sa...

Som det växer och frodas hos er. Inte en enda lite jordgubbe har vi fått än hos oss.
Men vi köpte lite nya plantor i år förstås. Plus att vi odlar jordgubbarna i pallkrage där vår katt Sudden har en förmåga att tro det är hans kattlåda!!! Bosse ryter åt katten men vad hjälper det.

En vildkaprifol har vi precis vid vår altan och den doften är underbar i synnerhet kvällstid. Blommorna är rätt vackra med tycker jag.

Vilken tur du hade - både med vinsten och att hitta fyndpåsar med tråd o garner av olika slag.
Kram Lotta

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Vad det växer och frodas i din trädgård! Kaprifol som doftar så gott och är vackar också.
Grattis till vinsten, så stilren den är! Och det går att ha mycket gott i den!

Fina kort, har inte börjat med julkort än men borde, det går så fort till den tiden.....

Vilket härligt loppisfynd du gjort, kommer ihåg de fina trärullarna, när tråden var slut fick jag dem att blåsa såpbubblor i....

Ha en fortsatt fin vecka, kram, Carin

Rumpetuss sa...

Men vilken fin skål och vilka spännande påsar du fyndat! Ska bli kul att se vad mannen fyndade också!

nattugglan sa...

Ja jisses så det växer både tomater o bär..Jättefina trådrullar , dem skulle jag gärna ha haft i mitt syrum.Man vet aldrig vad som väntar på loppis.Fina julkort också, du är så duktig på det! ha en bra dag i solen, som vi får hoppas dyker opp,,för nu är det jädrans mulet;O((

Marita Johansson sa...

Så mycket fint och gott att kika på

Gunilla sa...

Vilken turgumma, så fin skål

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Sååå kul att du vann den läckra skålen:) Och ännu läckrare blev den med de smarriga jordgubbarna i;)) Oj vad det frodas i ditt växthus! Den där jordgubben var ju rolig, fyra jordgubbar i en;)
Kaprifolen blommar så vackert så hoppas "postis" känner den ljuvliga doften:)

Du gjorde verkligen ett riktigt fynd på loppisen, de trådrullarna är ju jätte läckra:))

Underbart fina julkort du gjort igen, som vanligt:)))

Ha nu en underbar dag:)
Kramizar Marie

Snäckskalsdalen. sa...

Nu har jag läst ikapp mig och det händer saker runt dig hela tiden, roliga saker! Fullt ös. Men dom stackars potatisarna......jag vet inte hur man egentligen skall göra för att det ska lyckas. Vi har t o m fått färdigplanterade hinkar från odlare och inte ens dom har velat sig. Jag tycker om idén men tror mer på att sätta i jorden och då täcka med odlingsväv så att det blir varmt och bra. Synd om mannen din. Men jag har hört från många att det hittills varit lite dåligt med potatis överhuvudtaget. Man får försöka igen!
Vilken fin skål du vann och vilka loppisfynd! Roligt!
Jordgubben var ju för rolig, den har liksom fått fnatt!
Kramar