Sidor

lördag 16 februari 2013

SOMMARLÄNGTAN.....

........får väl bli detta inläggs rubrik. För idag har jag bakat sommarmuffins. Muffins med blåbär i. Det är ett jättebra recept, som jag gärna rekommenderar. Det står i ..........


..........den här boken. Har ni sett den förut ? Det är inte bara muffinsreceptet som är bra, utan även några andra höjdare.
 "Hugg" tag i denna bok om du får syn på den, för det här är en gladbok.


Jag har mina aktuella kok/bakböcker på en tavellist i köket, byter ibland. Bredvid Lasse står en kokbok från 1949, bara för att den är så fin. Nostalgi !!!


Hur blev muffinsen då  ? Jo titta får ni se att de har precis den där lilla toppiga bulan som muffinsar ska ha.

Mitt allra första sommarjobb hade jag hos Pågens bageri i Malmö. Längesedan nu. Jag satt vid muffinsbandet och plockade i alla muffinsar som hade en bula på topp, i fina askar. Ingen bula = inte godkänd. Då fick man inte vara med. Jo förresten, det var då jag kom in i bilden och kunde stoppa i min mun . Ha ha !!! 


Här kommer lite andra kakor som "bakats" under veckan. De är jätteroliga att virka. Och blir väldigt beundrade. Och det är väl klart......så läckra för ögat och kalorisnåla för kroppen !!!! 



Ibland kan man inte låta bli..........att köpa med sig kanske helt onödiga saker från loppis. Glas har jag i mina skåp.Men inte så här härliga, ja  verkligen glad-glas. De ska jag ta fram när barnbarnen kommer på besök och hälla i god hemgjord mumsig körsbärssaft.
Kan det bli bättre !!!


Tror ni att jag kunde motstå den här spargrisen ?? Nej, helt rätt. Den blänkte alldeles för vackert i mina ögon. Nu får jag sätta upp ett sparmål så han slipper vara tom i magen.


Inte ett enda scrappat kort idag !!! Det beror på att vi har scrapträff hela dagen imorgon  och idag har jag bara förberett och packat väskan. Nästa inlägg tar jag igen det. Ni får se !!
Ikväll blir det Melodifestivalen och mannen vill sedan se ÅsaNisse.  Och virknål och garn har jag redo för fler små kakor under tiden !!! En skön kväll alltså.
Hoppas det är så hos dig också.

16 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Hoppas ni tänker njuta av dina muffins till Melodifestivalen också. Vi sätter nog på en annan film istället, tycker det är så tjatigt med Melodifestivalen.
Kram!

Sirpa sa...

Hej! Vad goa de ser ut muffisen alltså:) de andra är jätte fina också! Önskar dig en skön kväll!
Kram Sirpa

Joanna sa...

Hmmm, muffins var länge sedan jag bakade. Kanske att man skulle göra det.
Apropå awarden, jag hade oxå svårt att komma på konstiga saker om mig själv så jag bad dottern om hjälp som genast kunde räkna upp en hel del hahaha.
Du kan testa att be någon ur familjen om hjälp :)

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Åhhhh så mumsiga muffins du bakat:)) Den däringa kakboken från 1949, den var läcker:)))))
Ja, då vet du ju hur muffins ska se ut;))

De virkade kakorna ser oxå väldans fina ut:)) Så glada barnbarnen ska bli när de kommer på besök och får hemmagjord saft:))

Nu får du spara en massa pengar till mer scrapsaker;))))) grisen var såååå söt:))

Nu får ni ha en riktigt trevlig scrapträff imorgon:))

Må så gott
Kramizar Marie

SusanLotus sa...

Åh, jag älskar gamla kokböcker och samlar på dom. Din är jättefin.

Muffinsen ser riktigt lockande ut. Säker på att de smakar bra.

Fortsatt mysig lördag. Gissar att du ska se Melodifestivalen...
Kram.

Maria sa...

Ja här har varit en bra kväll, datorn i knät å ett öga på tv.
Vilken fin gammal recept bok den får du va rädd om. Ja det är roligt att virka kakor och barnbarnen blir glada.
Ha en fin söndag/kramen

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Så goda muffinsna ser ut, skrev av receptet så det blir nog bakat idag, har hallon i frysen.

Fynd är alltid roligt att göra, glasen är "sommriga", det blir säkert gott med saft i dem!
Och spargrisen sen, så lockande att spara alla mynt i, kanske till nya "scrapsaker"?
Här blev det också Melodifestival och sedan Åsa-Nisse, själv såg jag inte hela för ögonen ville bara ramla ihop, konstigt!
Ha en riktigt härlig scrapdag!
Kramar
Carin

Ulla sa...

Ser väldigt goda ut både de hembakade och de virkade kakorna. Ja ibland får man stanna upp med att scrapa för att få inspiration till nästa kort och kanske hinna göra något annat också. I helgen har jag haft min svägerska och svåger från Örebro de kom i fredags och i lördags kom min andra svågerska och svåger som kom från Kristianstad så det har varit pensionat här hela helgen med övernattning. Frukosten idag bestod av gröt,fil,yoggi juice, ägg,sill kaffe smörgås så det var rena hotellfrukost. Men det är trevligt att träffas då de bor så långt borta träffas man inte så ofta. Ha en bra måndag.
Kram Ulla

Anonym sa...

Hej Eva!
Jag undrar om det finns några böcker om hur man jobbar med Scrapbooking.
Jag vill ju så gärna åstadkomma något fint.
Jag har aldrig sysslat med just scrapbooking tidigare.
Jag blev ju så glad över vinsten som kom till mig och vill kunna göra något av den.
Kram
Margit(maxelonia)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket kakfat! Bra för allt, precis, och man blir glad när man ser dom goda kakorna. Men riktiga muffins med blåbär det är allt väldigt gott! Så du har barbetat med att sortera muffins, tänk så många olika slags arbeten det finns! Bra ungdomsarbete.

Tack för omsorgen om mitt knä. Jag är nog inte, tack och lov, på långa vägar än, hoppas jag, färdig för att byta knäet, men vem vet, det finns ju som alternativ om det skulle bli alldeles för galet.

Det är många som fått nya höftleder och det är ju fantastiskt att det går så fort och lätt (?). Hoppas det blev bra med din.

Agneta kram

Lotta W sa...

Hej vännen
Dina virkade godsaker ser verkligen lockande ut, o inte en enda kalori innehåller dom. Men visst är det gott med en fikastund!! Muffins smakar alldeles förträffligt o dina muffins ser jättegoda ut.

Hoppas scrap träffen varit lika kul o inspirerande som vanligt.

Kram Lotta

Susy sa...

Nu fick jag verkligen sommarkänslor, muffins med blåbär så himla gott!
Önskar dig en härlig vecka!

KRAM SUSY

myrica sa...

Så härliga muffins, det är ju så himla gott tycker jag med alla dessa olika smaker på muffinsen.
Böker eller kak och kok böcker har jag på en bänk i köket, men inte en så gammal som du visar, så fin.
HA en bra dag
kram

nattugglan sa...

Så fina böcker..jag har oxå en tavelram där jag byter böcker..tycker det ser "kul ut",,muffisen ser goda ut..o visst ska det va en bubbla.. men de är nog lika goda utan bubbla oxå,, haha---Vi tittade oxå på melodifestivalen..Jag tycker Caroline är så bra..men nu va inte hennes låt nå vidare tyckte jag.och de 4 "vise männen"---inte trodde jag att de skulle komma sej nån vart...;O)ha de så bra!

Black Iris sa...

Kommer du ihåg att vi en gång gjort en likadan mobil. Det finns en del andra saker vi är väldigt lika på och nu ser jag en till :)
Mitt första sommarjobb var på Nystedts bageri i Östersund..
Jag och min kompis fick ofta stå vid skorpmaskinen som vi gillade skarpt.. Sen fick vi lägga limpor i formar.. Jag kommer ihåg att vissa saker man såg gjorde att man inte ville äta köpebröd på ett tag.

Kram Maidi

Tess Ekwall sa...

Halloj Eva! Åhhhh, jag bara älskar muffins, i alla olika smaker, de här ser riktigt goda ut!! :)
Så söta virkade kakor, har länge velat lära mig virka sånna men det har ännu inte blivit av. Ha det gott. Kram, Tess.