Sidor

måndag 6 februari 2012

OJ OJ OJ VAD ROLIGT...........

.........vi hade på vår scrapträff i lördags. Det var skratt och babbel , tips och inspiration, och ett härligt kreativt KAOS . Louise hade planerat och organiserat allt till en fullträff. Nu ser man redan fram emot nästa gång. Trycket är stort att få vara med och platserna är begränsade, men finns det hjärterum så finns det stjärterum !!!!
 Idag vaknade jag upp till en minst sagt bister morgon. När jag tittade ut genom fönstret var det gnistrande vackert och...........


..... när jag tittade på termometern blev jag inte förvånad. Vårt kök är lite svalt  vid så här låga temperaturer , vi bor ju i ett gammalt hus. Men vedspis och öppen spis i rummet bredvid värmer upp jättebra. Och det är ju mycket ovanligt att utetemperaturen kryper ner så här långt. Nu har ju satt igång brödbak, då stiger värmen.

 Igår kväll virkade jag en halskrage som var med i Skaparglädjes senaste infotidning. Den gick på ett nix. Jag använde garnet Drops ANDES, ull + alpacka ("gosedjuren" !!!!!!) och virknål nr 6. Garnet köpte jag hos Maria på DROPPEN i Kalmar. Det blev en varm och skön halskrage. Och gudarna ska veta att det behövs nu. Morgonpromenaden imorse gick med raska steg. Det var Ajax som fick bestämma takten. Hans små fötter trummade på och jag tänkte...hur känns denna kylan i hans små tassar ?? Brrr!!!


Scrapträffen i lördags känns som en riktig lyckokaramell att suga på länge. Här ser ni dotter min i färd med att måla motiv till sina kort. Hon är fenomenal på att måla snyggt. Se själva !


 Här ska ni få se några av de kort jag gjorde. 





 Jag gjorde också ett par julkort, men de kommer senare. Tycker ni att jag hann mycket ??? Då kan jag berätta att jag hade förberett några kort, så de var faktiskt bara att montera. Fiffigt va ?

Vår scrapkompis Eva visade en ny vikning som hon lärt sig. Den börjar så här. Och fortsättningen ska ni få i mitt nästa inlägg. Ni kommer att älska den !!!!!! 


När jag kom hem hade mannen förberett pizzabak med en PLOFFpizza. Och Nu ska ni få se PLOFFET ! ( Jag lovade ju det förra gången.) 
Man drar av papperet på papptuben och plötsligt väller degen ut ur den. Den ligger hoprullad så det är bara att rulla ut på plåten. Väldigt smidigt. Vi hade bacon, champinjoner, sparris, purjolök och mycket riven ost på. GOTTIGOTTGOTT !!!




Och pizzan blev ett utmärkt tilltugg till Melodifestivalen. Jag älskar att titta på den och helst att vara på plats . Vi har varit på finalen i Globen ett par ggr och det är en enorm upplevelse. I lördags var ett par av familjen i Växjö på deltävlingen där . Vilka då ? Jo kolla här !!
Nu till brödbaket !!!

10 kommentarer:

SusanLotus sa...

Åh, vad många fina kort du har gjort! Och den där texten "Cinderella..." är ju bara helt underbar. :D
Din dotter är jätteduktig kortmakerska kan jag hålla med om. Tittat runt på hennes sida ibland.
Och duktig matlagerska! :)

PFOFF- pizzan lät mycket god!
Kram och ha det gott i värmen och mys nu när Ni har riktig vinter där nere. Inte så vanligt ju...

Skaparglädje sa...

Både du och dottern är dukitga med era kort, de blir så fina. Du verkar ha haft fullt upp i helgen.
Kram!

Lotta W sa...

Oj oj vad du hann med mycket på er mysiga scrapp träff. Smart av dig och förbereda, kan tänka mig det tar tid o bara bestämma vilken typ av kort o vilka dekorationer man ska använda.........

Jo nog är det kallt alltid. Riktigt så här kallt behöver det ju inte va. Men nu när solen skiner o det gnistrar vackert i snön är det rätt fint ändå.
Värmande kram fr Lotta

Uttan sa...

Så kul och vilka fina kort. Jag är ju nybörjare men jag verkligen älskar det här med scrapp... jag skulle inte ha så mycket saker sa jag men det blir mer o mer och väskan blir tyngre o tyngre och stansarna som jag verkligen gillar skarpt väger ju en del.

Jag har inte vågat testa den däringa "ploppizzan" än men nu blev jag nyfiken...

Kram!

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Ja fy tusan vad kallt det är, nu tycker jag det räcker, vill ha vår:)

Så kul ni verkar ha haft på er träff, synd att man inte bor nära er:)

Hoppas brödbaket värmde och smakade gott:))Våra vovvar går oxå väldigt snabbt när vi är ute. De fryser säkert om tassarna.
Vilken fin värmande halskrage du stickat.

Ja Lena är verkligen duktig med att måla med promarkers:))

Vilka fina kort du själv hann och göra. Alla är verkligen jättefina:)
Vad spännande med en ny vikning:)

Floffpizza är ju så himla gott, och man kan ju ta det man har hemma:)

Tittade oxå på melodifestivalen i Lördags, höll utkik efter Camilla, men såg henne inte;)

Nu så kommer de hungriga snart hem, idag har jag gjort Lenas sommarkyckling, så himla god den är:)))))

Må så gott, och var rädda om varann.

Kramizar Marie

Carina sa...

Många fina kort du gjort igen =)
Jag håller på med en bröllopsbok som man nog kan kalla att scrapppa tror jag men den innehåller mycket bus =)

Maria sa...

Vilka fina kort du gjort, låter så roligt med dessa träffar. Visste inte att det fanns deg i en rulle så där men man lär så länge man lever.
Önskar du får en fin kväll/kramen

Anelma handarbetar sa...

Fina kort du har gjort.

Kram Birgit

Maja sa...

Fina kort! Vore så kul bo nära så man kan gå på träffar!
Enkelt med pizza degen :)

Myricas Farmor sa...

Så mysigt det har varit på träffen,
Fina kort du gjort.
ofta när man är på träffar så blir det inte så mycket gjort när man har det trevligt.
jag är riktigt nyfiken på vikningen.
HA det gott
kram