Sidor

söndag 8 januari 2012

BARA ELVIS !!!!!

Idag skulle ELVIS ha fyllt 77 år ! Javisst känns det konstigt gammalt, men tiden rusar som vi vet. Och trots att det gått snart 35 år sedan han dog är han ju otroligt stor än idag . Jag var ett stort fan när jag var ung och än idag lyssnar jag mycket på hans skivor. Här ska ni få höra den låt som var min favoritlåt och är än idag.

För ett par år sedan gick min dröm i uppfyllelse att åka till Mempis och Graceland. Det var en otrolig upplevelse att gå runt i det vackra hem som en gång varit hans .
Jag gjorde en scrappad minnesbok om den och den får ni nu se i repris.

HÄNG me´till ELVIS´ GRACELAND !


Idag ska ni få följa med mig till Graceland, Elvis hem i Memphis . Det har varit en dröm för mig att få göra en resa dit. Och den blev sann. Det var en ofattbar upplevelse som jag tänker på ofta. Elvis var min stora idol under ungdomsåren. Jag köpte alla skivor och såg alla filmer som kom upp. Än idag lyssnar jag ofta på Elvis´musik , ja han är fortfarande den störste av mina artistfavoriter. Hemkommen från USA gjorde jag denna bok om resan. Jag valde att inte göra för mycket utsmyckningar utan låta bilderna och texterna ta plats. Häng me´till GRACELAND :
Utmed tomten mot gatan gick en mur som var totalt fullskriven av namn och hälsningar.
Man kommer direkt in i vardagsrummet med enormt vacker möblering.Att komma in i detta hem var en märklig känsla. Det var ett HEM ,inte ett museum. När som helst kunde Elvis ha öppnat en dörr och kommit in i något rum. Övervåningen var dock avstängd för privat bruk och det sades att dottern Lisa Marie ibland kom och bodde där.Matsalen och föräldrarnas sovrum. Biljardrummet med draperat tyg på väggarna och det berömda djungelrummet.

I Minneslunden ligger förutom Elvis ,hans mamma och pappa, hans tvillingbror och hans farmor. Mycket färska blommor och många plastblommor , nallar m.m.Den här versen hade någon skrivit på en tavla som stod i Minneslunden. Den är så jättefin tycker jag. Har sett den översatt på svenska, men den är ännu finare på engelska.Inte visste jag att Elvis fått så många guld- och platinaskivor ! Här är beviset. Det var oändliga rader i korridorerna av dem. En del låtar var belönade flerdubbelt. Nedan ser ni guldskivan för min favorit "Teddy bear" och den femdubbla belöningen för "Hound dog " .

Elvis fanns fortfarande överallt i Memphis.Ja, det är nog ingen som kan mäta sig med Elvis, vare sig man haft/har honom som idol eller inte. Han hade sin egen stil. Precis som han själv säger.


Det finns en livekamera uppsatt vid Graceland. Tycker man det är intressant kan man se vad som händer där en dag som denna. Den uppdateras varje minut.

http://www.elvis.com/graceland/graceland_cam.aspx

Tänka sig...det här inlägget kom sig av att jag fick se jättefina Elvisljus som Soulsister har gjort.

Kolla HÄR

Ja go´ vänner det var lite nostalgi för en del och kanske något nytt för andra. Ha en fin
 söndag den 8 januari.

8 kommentarer:

Annelis hantverk sa...

Härliga bilder och vilken upplevelse att få se det live! Jag var och är en fortfarande Elvis fan.
Han var ju helt underbar!
Kram!

Lotta W sa...

Elvis the one and only!!! Kommer nog aldrig finnas en så stor artist som Elvis.
Jag lyssnar gärna på hans musik o han såg väldigt bra ut när det begav sig!!
Kram fr Lotta W

SusanLotus sa...

Vi uppskattade det här inlägget väldigt mycket. Både gubben och jag. Han är också ett fan av Elvis.
Jag hade sett din fantastiska minnesbok tidigare men den tål att tittas på flera ggr! :)

Ha en jättefin dag! Och njut av Elvis-låtar. Kram

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Vilken härlig upplevelse av Elvis du visar. Så häftigt att fått se det live, kan föreställa mig känslan. Jag lyssnade mer förr på honom och såg nog alla hans filmer:) Och snygg var han ju oxå:)

Din minnesbok är verkligen häftig:))

Må så gott, och var rädda om varann.

Kramizar Marie

farmor ankus sa...

Vilket underbart Album du gjort om Elvis.
Jo det var en resa att tala om till Elvis hus.
Det är så kul att kunna ta fram det senare och kolla in.
Ha det gott
kram

Maria sa...

Fina bilder du har satt samman från ditt minnesvärda besök. Ja Elvis kan man lyssna till hur mycket som helst, ja kommer ihåg när man var ung å gick å såg hans filmer, ja jisses.
Kramen

Birgitta sa...

I grannsocknen här (1½ mil från mej) finns ett Elvis-café, som är väldigt välbesökt. Men jag har inte varit där ännu.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Mys och hemtrevnad sa...

vilken upplevelse du fick vara med om och vad fint minnesalbum du gjort...jag har med ambitionen att städa bland julsakerna men varje år slänger jag i dem i kartongen och upp till vinden i en rasande fart så jag slipper se det...samma visa om och om igen...hum...kramis semlan