Sidor

onsdag 10 augusti 2011

Vad blir det för väder idag ????

Man kan välja på att dra upp rullgardinen eller titta på "mormors" väderstation. Är gubben ute blir det skitväder, men när gumman är ute blir det fint väder.


Gumman är ute....  snabbt upp rullgardinen !!! Alldeles riktigt... solen strålade. Det var välkommet efter gårdagens regn och åska. Min mamma älskade sådana prylar och köpte ofta med hem från deras resor söderut. Det här är dessutom en speldosa med en söt tysk melodi.

Eftersom maken var upptagen med annat tog jag en promenad bortåt den där viken som är en oas på flera sätt. Jag hade i tankarna att kolla in om björnbären hade börjat mogna .

TITTA HÄR !!!! Det finns redan mogna bär. Så tidigt !!! Allting är visst tidigt i år och dessutom mycket. Min yngste son är nästan född i en björnbärsbuske , men hans födelsedag dröjer än några veckor. Så här såg det i alla fall ut just här idag.


Jag plockade bara de största och finaste. Vilken lycka det är att komma först och få toppbäret !!!! De här bären har jag lösfryst ikväll och ska ha till ett speciellt tillfälle !?! Nästa gång ska jag ta flera hinkar och gå lite vildare fram i snåren.


Det här speciella stället ligger alldeles nere vid sjön en bit ifrån sommarstugan. Här kan man stå eller sitta på stenen länge och bara njuta av den vackra utsikten.  Om ni kikar mellan björken och tallen så ser ni Öland som ett smalt grönt band långt borta.  


På vägen tillbaka träffade jag en......prins.....ähhh ,det var bara en vanlig liten grodunge. 


Nu är kamera"väska" nr 2 färdig och den blev ju svart med röda detaljer. Jag sydde fast en LONDON-knapp . Passar precis min dotter som är en "fena" på att baka tårtor och bakelser.


Ikväll har vi firat äldsta barnbarnet Maja och såklart blev det ett kort till henne förutom presenten.


Ja, jag vet jag har inte visat julkorten för de senaste veckorna. Men de är klara och kommer snart. Senaste veckornas Lo sitter i redan i pärmen. 
Men i nästa inlägg ska ni få se vad vi gjorde häromdagen när vädret var trist . Man glömmer ibland bort att det finns sevärdheter runt knuten . Häng med då !!!

17 kommentarer:

Lindha sa...

Vilken lyckad promenad och vilken glädje att få toppbären! Gissar att du sparar dem till nåt alldeles särskilt!

Den lilla väderstationen är ju bara för söt! Och vilken tur att gubben höll sig inne!

Ser fram emot att ta del av nästa inlägg!!

Kram Lindha

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, björnbär som är så gott! Så fina dom ser ut och ja, toppbären är speciella, finare och godare än dom andra. Jag måste ut i morgon och titta!
Vilken härlig utsikt ni har från sommarstugan! Alldeles perfekt.
Agneta kram

Mimmi Hek sa...

Skönt att gubben höll sig inne hos er. Hade vi haft den grejen hos oss hade dom fått ligga i. Här har nämligen solen växlat med ösregn hela dagen.
Björnbär är gott!
Glömt om jag har frågat förut men du är möjligen inte i Kalmar på lördag. Då kommer Melodikrysset dit och så har även vi tänkt göra. Vi kan kanske ta en fika efteråt?Hoppas att "din" gubbe håller sig inne då.
Kram

Birgitta sa...

Så du har haft fint väder idag. Här har regnat hela långa dagen och massor har det kommit. Som tur var ingen åska. Jobbigt att köra bil när det är så mycket vatten på vägen - men det blev ca 24 mil ändå. Avstånden är långa i Värmlandsskogarna.
Kram Birgitta

Bettan sa...

Oh vad mycket björnbär. De är så goda när solen värmer upp dom . Jag hoppas att du "provpussade" grodan...och att det inte blev en prins...för du har ju redan en!! Hoppas du hinner plocka mycket bär i dina hink. Kram sytanten

Lena sa...

Fodralet till kameran är hur fint som helst! Tack mamsen!!

Härligt med björnbär..hittade ju också ca 1,5 l idag som blev sylt på direkten..

Kram!!

onkis sa...

Här i Värmland har det regnat ett helt dygn,igår va vägen översvämmade,hoppas att det dragit undan så jag kommer till jobbet.
En sådan väderstation hadde min mormor & morfar när jag va liten,undrar om den finns kvar?
Vilka härliga björnbär,va gott att ha i frysen och plocka fram i vinter.
Ha en toppen bra dag!

Annelis hantverk sa...

Det var längesen jag sett denna väderstation, men visst är det speciell. Tur att gumman titta ut så du fick opp rullgardinen. Underbart gott med björnbär!
Ha det bra!

Myricas Farmor sa...

Ja så gott det är med björnbär, jag brukar plocka, men jag kan inte säga att våra är klar ännu, dom behöver lite mera sol.
Så fin bilden vid sjön var.
HA det gott
kram

Margareta sa...

Nostalgi, nostalgi! En sån väder ration hade min mormor o morfar - var de nu fått den ifrån... I alla fall fascinerande för en liten tös!!
När vi bodde i Bromma när vår Åsa var liten plockade vi björnbär på Eldgarnsö i Mälaren. Mums!!
Du är allt lycklig du som kan plocka "egna" - jag får numer plocka dom i frysen på ICA.
Snyggt kamerafodral!
Hoppas solen lyser på dig idag också! Vi har nog inte haft mer regndagarna än man kan räkna på ena handens fingrar sen midsommar. Det är torrt, torrt!

Sandra sa...

Åh vilken härlig blogg! Blir genast sugen på att scrappa kort, så himla superfina kort du har gjort. Jag gjorde mycket kort för några år sedan men har liksom kommit av mig! Nu blev jag inspirerad! Tack!/Sandra

Susanne sa...

Vilken rolig väderstation ni har...och va mycket björnbär att plocka, får ta och gå ut och kika på mitt lilla ställe ja med :) Kamerafodralet blev jättefint liksom ditt kort. Ha det så gott!!! Kramizar

Anki sa...

Snyggt kamerafodral! Igår regnade det precis hela dagen här, men det behövdes. I dag har det varit ömsom sol ömsom moln och lite kyligt ...

4U2 sa...

Lycko dig, jag skulle ge vad som helst, nästan, för att hitta björnbär! Sista gången jag hittade några var jag nog i 6-7 års åldern.
;I

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Idag har vi haft toppen väder, varmt och skönt:)
Så gott det är med björnbär.

Kortet blev jättefint.
Bilderna från erat sommarställe är jättevackert. Idag har vi varit i vår sommarstuga, och grejat med bryggan:)
Ikväll fiskar gubben och sonen kräftor, får se hur mycket det blir;)

Ha en skön kväll.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Carina sa...

Vad länge sen jag kikade in o här är det full fart som vanligt ;*) Mycke kul o kika på som vanligt. Ha en fin helg o kram

SusanLotus sa...

Måste bara säga att det vita julkortet med julkulan och de tre vise männen är sååå himla fin!

Björnbär är så gott! Gärna i en smoothie på morgonen...

Kram och ha en jättefin dag!