tisdag 8 februari 2011

Nu har vi en insjö igen !!

Så här ser det ut och det är inte kul. Vi har ju inte sett eländet för all snö i vinter. En liten roddbåt kanske för att komma till växthuset ????  Man är ju glad för att snön smälter , men följden blir ju denna.


Nu är vi på G med rummet som ska fixas. ALLA grejer är staplade i rummen intill. (Hur ska man sen få ordning på allt ??)  Alla spikar och krokar är bortplockade, hålen spacklade och idag har jag maskerat runt fönster och lister. Nu kliar det i fingrarna att få börja måla.


Nu måste ni se vad som fanns bakom elementet !!! Den gamla-gamla tapeten från 70talet med de fantastiska stora bruna blommorna. I det här rummet bodde pyssliga dottern när hon var liten . Hon älskade blommorna. Kan ni gissa vad hon gjorde ???

Efter henne flyttade yngste sonen in och då blev det blå fåglar på tapeten och det är dem vi ska måla på nu.


Nu har jag blivit färdig med layouten för vecka 5. Den handlar om revyn och vår fina teater. Jag tycker att färgerna blev riktigt tjusiga.....brunt, svart, mörkrött och guld.


Fick sådan lust att göra även denna layout som jag egentligen hade förberett till scrapträffen.  Jag kallar den " SÅ MYCKET SNÖ " . Man glömmer lätt hur vintern var, så den här är till för att minnas. Titta noga så ser ni cykeln som tittar upp i snön hos en av våra grannar. Idag såg jag att cykeln hade ramlat kull. Texten SNÖ är gjord som snö med lim och " snöflock".


Idag skiner solen, +5,4 gr och  det blåser rejält. Har varit ute och samlat ihop fågelautomater och grejer som blåst runt i trädgården.

Om ni tycker att det skulle vara kul, kan ni få åka med Fredrik på hans motorcykel på ett träningslopp. Klicka då på den undre bilden av Fredrik. Hans pappa monterade en kamera på hjulet . Lite häftigt !!!

Tvättmaskinen är igång, änglatofflorna är uppsamlade, så nu kan det väl vara dags för lite pyssel som omväxling . Få se vad det blir.

18 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilken snygg header du har.

Jag och dottern har gjort några Alla Hjärtans dags kort av materialet jag vann hos dig. Roligt när man har någon att pyssla med.

Ja, nackdelen med att snön smälter är ju att det blir sjöar överallt. När jag körde till mamma idag så jag sjöar överallt och guppiga vägar.
Men det är VÅREN och den längtar vi ju efter.
Kram!

Hedvig sa...

Oj då! Där tittade insjön fram igen... Lär väl bli ännu värre när resten ska smälta också! Hoppas det inte kommer in i huset. Ibland är det skönt att bo i lägenhet... ;)

Instämmer, de röda och bruna färgerna blev verkligen toppen tillsammans! :)

Kram

Fijaffa sa...

Änglatofflor...! Så härligt att få något så tråkigt att låta så mysigt :-) Fast med så mycket tofflor som ligger och "skräpar" hos oss så måste det var många änglar som fryser om fötterna ;-)

Carina sa...

Inte kul med vattnet ni har på tomten. Lo`n var jätte härlig, här uppe i norr har vi också haft jättefint och bara några minusgrader. Kramar

skapa och inreda sa...

Här har det stormat hela natten så att några takpannor och TV masten föll ner från taket i natt. Vilket oväsen det blev, det höll på att skrämma slag på katterna :)
Tapeten med de blå fåglarna känner jag igen, vår son hade den på sitt rum.
Kram Annika

Bettan sa...

Hej! Du får väl samla in vatten till fröerna, det är väl dax att börja odla snart? Har tittat på mcfärden...blir nästan lite åksjuk.... Ha en trevlig kväll.

susanne´s smulor sa...

Men vad lite snö ni har!!!!
Vi har hur mycket som helst kvar. Fast vi som är skoterälskare är glad för det. Var sak har sin tid...snygg lo oxå!
Ha det gott. kram sussa

Pixi sa...

Ja det där med översvämning känner man igen ,tyvärr,hehe..men skönt att snön nästan helt försvunnit nu iaf o hoppas att vi inte får mer..nu vill jag att det ska bli vår(så småningom)o det tycker lökarna oxå ,för de börjar minsann titta upp oxå lite överallt,hehe..Jättefina kort du gjort,stor kram =)

Lindha sa...

Huvaligen, vilken sjö! Får bara hoppas att den torkar upp fort!

Vad kul med renoveringsprojekt! är också sugen på att göra om, men det får vänta lite. Ser fram emot att ta del av ert projekt!

Ha det bra!

Kram Lindha

Birgitta sa...

Så du har sjö på gräsmattan. Det lär dröja tills vi ser den. Nu ska det bli kallare också. Längtar till våren.
Vad ska det bli i rummet du ska måla, kanske något roligt.
Ha det så gott.
Kram birgitta

Mimmi Hek sa...

Är det inte skridskois så är det sjö. Hoppas att den sjunker undan fort, blåsten hjälper ju till att torka upp.

Pyssel och Kort sa...

Härliga Lo.
Visst är denna vintern underbar.
Väran snö är så gott som borta.
UNDERBART !!
Kram Elin

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Vad tråkigt med "bassängen" hoppas den torkar bort snart.
Undra vad Lena kan ha gjort med blomtapeten? Kanske försökte hon ta dän dom,eller målade på dom!
Så fina LO du gjort, Ajax är så söt. Cyckeln var riktigt häftig.
Ska bli spännande att se vilken färg du målar med.
Imorgon blir det att städa undan Änglatofflorna, härligt namn.
Tänkte ta och titta på ditt barnbarns åktur i morgon.

Ha nu en riktigt bra dag i morgon.
Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Lena sa...

Jag minns dem, tapeterna!! Och vem kunde låta bli att måla i mitten på dem...inte jag!!

Kram

Carina sa...

ja de där lurvgarnet är lite lurigt o hålla på med. Tror de går bättre o sticka i än virka också. Huuu vad vatten ni har =/
Spännande o se rummet ni gör i ordning ;*)

farmor ankus sa...

Det har blivit lite mycket vatten, nu när snön smält och det har regnat.
Vilka fina LO du gjort, det är kul att göra.
Ha det gott
kram

Mormor S sa...

Det är inte roligt att få en insjö hux flux. Hoppas att vattnet försvinner.
Vilka fina kort du har gjort igen. Du är suveränt duktig.
Jag försökte ta en åktur på hojen med Fredrik men det lyckades inte. Jag får bara upp en röd bild och så har det varit länge. När jag frågar maken som är datakunnig så vet han inte. Det är lätt att slippa undan då.

Kramar från Siv

Ellis sa...

Tjusiga LO's du har gjort!
Kram Elenor