Sidor

onsdag 6 januari 2016

Nu siktar vi uppåt . . . . . .

. . . . . mot ett härligt , mysigt , kreativt 2016.

Min amaryllis är på god väg att visa hur, och jag vet inte riktigt vilka ambitioner den har. 
Jag köpte den här fantastiska amaryllisen på REA ifjol. 

Kolla HÄR hur den såg ut då .

Det var på vippen att jag glömde bort den i källaren nu. Men som ni ser. .  den betalar mig för sin viloperiod. Vi får se vad den kan visa upp om några dagar.


ÅRETS JULTOMTE 2015
ser ut så här. Säcken full med julklappar stämmer verkligen bra , för huset var fullt med julgäster, klapparna var många . Det här är en JENNY NYSTRÖM tomte och därmed lite speciell . Det verkar som Kalmar läns museum har lagt ner försäljningen av dessa tomtar. Mannen har alltså några "guldkorn" i sin samling.


Nyårsafton, ja den blev inte som tänkt. Sjuka gäster, och ett hostigt värdpar gjorde att vi valde att ställa in kalaset.  Däremot ställde vi inte in att mumsa på den här innehållsrika exotiska plankan. 
Tänk så smidigt och så läckert . Ibland får man göra det lätt för sig, lite lyx trots allt.


Med hjälp av sonens kakelborr har fåglarna utanför vårt köksfönster fått en ny matplats. 
Jag faller ofta för nya idéer, som många vet,  och speciellt när det gäller återbruk . 
Och vips, det tog inte många sekunder förrän den var accepterad och tagen i bruk. Jättekul !!


Det är ett skådespel därute , som jag säkert berättat och visat förut. Man kan stå i timmar och titta på det sociala livet bland fåglarna. Jag måste säga att de är duktiga på att hålla sams, stora som små . De enda som bråkar med varandra är koltrastarna. Dom är lite EGO . 


Det är så roligt att RED ROBIN finns med i fågelskaran.  Dvs rödhaken. Dålig bild, men ni ser nog. Den är så snabb och smidig och mindre än de andra . 

Tänk vad många julkort jag gjort med RED ROBIN på !!! Bara under 2015 blev det 5. Ni kan kolla alla årets julkort under fliken ovan. 


Det blev en hel del TOFFIFEEaskar dekorerade före jul. Nu var det dags för en vanlig dekoration . 
Det är en jätterolig ask att pynta då man vet att den kan återanvändas . Och vilken perfekt gåbortspresent. 


Vi har fått vinter även här hos oss de senaste dagarna . Det är vackert med det vita på marken och den bleka solen som orkar upp en liten bit på himlen. 


Vintern behövs den också, men sen  . . . . . . . . ..  . .
ja sen kommer VÅREN !!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket jättefint fågelbord du fixat till. Listigt av dig.
Jag har koltrastar ute i en buske på gården. Två stycken. Ibland kommer det en eller två till och vill vara med men då blir de genast bortjagade. Jag brukar gå ut och läsa lusen av pippisarna och be dem uppföra sig men det hjälper föga.
Tack för härliga bilder.

Helena sa...

Nu ser vi framemot ett fint och kreativt år 2016. Så fint med alla fåglarna. Vårt fågelbord är ovanligt tomt. Funderar vad det beror på. Ha en riktigt fin onsdagskväll!/Kram

nattugglan sa...

God fortsättning på2016! Här har vi nästan ingen snö men kałlt,nu är det -28... Få se vad det är i morn bitti. Kul med många ołika fåglar. Fin ckokladask👋 Tomten va oxå så fin ⛄

Loppisälskare sa...

Finfina idéer du visar, både fågelmataren och asken Ja ett nytt kreativt år vill vi ha men mitt dröjer kanske lite då jag snubblade på ett dörrstopp under julhelgen och är nu enarmad med ett brott i ena axeln. Men vi får se vad man kan lyckas göra med en hand nu när jag är sjukskriven och har lite tid...
Kram / RosMarie

myrica sa...

Vilken Amaryllis. ibland så växer dom så himla mycket så jag har haft några som legat på golvet och varit av, men den blir fin när den spricker ut.
Det är gulligt med alla dessa fåglar som kommer och äter man står ofta med kamran i rutan för att plåta.
Jag hade inte tacka nej till plankan mycket goda saker.
Ha det gott
kram

Skaparglädje sa...

Trist att höra att ni varit sjuka under nyårshelgen.
Dina toffiffe-askar är jättefina. Den idén kommer jag nog att ta efter någon gång.
Jag lyckas aldrig få mina amaryllis att blomma om från år till år....köper nya varje vinter. Men du verkar ha tur med dem.
Hoppas ni alla är krya nu. (annars får du ge din man en Krya-på-dig-kram från mig. Det kanske hjälper)
Kram!

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Åh! det var nog den längsta amaryllis jag sett! Hoppas den kommer blomma lika rikligt också:)Jätte fin tomte:) Smarrig planka ni åt på Nyår i alla fall:) Ja ibland blir det inte som man tänkt sig.

Den där fågelmataren blev ju urläcker:)) Vilken fantasi du har:))
Många olika fågelsorter du har, här är det fullt också, men inga fasaner i sikte.
Ser att ni också har fått snö. Det är vackert men jädrans så halt det blir. Tur det finns broddar;)

Visst är de roliga att altra de där Toffifee askarna. Och uppskattade blir de ju också:) Din blev jättefin med läckra papper och texten var ju perfekt;)

Nu får ni ha en fin och skön helg
Kramizar Marie

Winkel's Crazy Ideas sa...

Så nydelige bilder og hvilken herlig header! Ja, nå er vinteren kommet. Her er det så kaldt og vakkert, jeg er nok et vintermenneske aller mest. Så er det jo det da, at når vi har hatt skikkelig vinter en stund, så blir våren enda mer vakker når den kommer. Din Amaryllis er fantastisk, helt utrolig lang! Den trives godt hos deg. God helg til deg og dine, klemmer fra Pam i Norge

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, hoppas ni kryat på er allihopa nu! Men vilken fin supé ni fick, det ser verkligen jättegott ut! Jag tror jag var på ett kalas där man hade sådana upplägg och det var ju så gott att plocka lite här och lite där och äta sakta.
Little Red Robin är min älsklingsfågel (bland andra) jag har t o m köpt en som är täljd i trä för jag vill se honom året om. När man är ute i trädgården brukar dom följa med runt när man förflyttar sig, dom verkar väldigt sällskapliga! Och så dom där pepparkornen till ögon!
Din man får så fina tomtar, tänk Jenny Nyström, mer tomte kan det väl inte bli!
Ha det så gott och vi hoppas att det här året blir ett riktigt bra år!
Agneta kram

Maria sa...

Ibland blir et inte riktigt som man tänkt sig men ni fick ju mer av det där goda för er själva. Hoppas ni kryat på er. Jag tycker det är så fint med domherrar. Vilken otroligt hög stängel på amaryllisen kan ju nästan stå på golvet, får den för stor blomma välter den väl.
Ha en fin dag/kram