Sidor

tisdag 19 november 2013

De långa gula "korvarna". . . . . . . . .

. . . . . .  . "bakade" jag ihop till ett par lussekatter. Så blev det och de är väldigt lätta att virka om du vill prova på. Det finns säkert många beskrivningar , men jag använde DENNA.                        
 
 
Jag har tänkt att använda dem till FIKA MED DOPP, så här. Det blir ju en bra present.......eller vinst till ett lotteri.
 
 
Söndagen bjöd på riktigt vårväder hos oss, ja nästan sommar för invid husväggen där vi satt och fikade var det ca 30 grader. SANT !!!!!! Vi drog iväg till skogen för en skön promenad med AJAX.
 
 
Och vad fick jag se ?? Jo,  både blåbär och lingon. Man börjar bli lite fundersam på vad som ska komma EFTER denna behagliga höst ??!!!
 


Där det var som allra blötast i skogen hittade vi björnmossa. En liten bunt tog jag med och igår kunde jag inte hålla mig längre..............det blev en dörrkrans. Jag hade sett tipset i en av alla dessa jultidningar som ligger här hemma. Men beskrivningen finns också på nätet.
 
 Man virar fast små buntar tätt med halvslag runt om en ring av kraftig ståltråd. Och i slutet får man knyta en tråd så det håller ihop.
 
 Jag tycker att den blev himla snygg och lite ovanlig. Mossan kryper ihop när den torkar inomhus, men "blommar" ut igen om den får vatten på sig. Vad tycker ni ???
 
 
Det blir mycket bak nu inför advent och jul. Säkert hos många av er också.
Häromdagen gjorde jag det väldigt lätt för mig och bakade surdegslimpor på det här sättet. Och det kommer jag att göra fler gånger. Bröden blev riktigt läckra, favoritbröd rent av.
Snabbt och smidigt !!!


Och på tal om läckra. . . . . . . . . är det bara ett  julgodis du ska göra  till jul så "måste" det bli
 
 ROY FARES "CHOCOLATE FUDGE",
 
 . . . . . lätta att göra och VANSINNIGT GODA. Receptet finns i HUS & HEMs jultidning . Det blir svårt att låta bli dem i burken innan jul, men vi har ju tejp i huset.
 
 
M U M S , det vattnas i munnen bara jag ser bilden.
 
Idag visar jag inga julkort utan istället julklappsadresser. Dem har jag stansat ut av två olika dies , dekorerat med lite småttochgott och på baksidan har jag satt samma form i vit kartong att skriva på.
 
 
 
Det sköna vädret tog nog ut all kraft i söndags , för nu är det grått, disigt och halvmörkt.
 
 
Men det går ju att göra det skönt och mysigt inomhus. Hos oss blir det en brasa och tända ljuslyktor från GABRIEL, kära loppisfynd.
Den grå stickningen får komplettera. Den första delen , som ni sett innan, är nu klar , 75 cm lång och den andra är påbörjad. NU undrar ni väl ????

19 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Jag bakar "riktiga" lussekatter idag...och jag har provsmakat dem. De blev godkända.
I år tänker jag dra ner både på julkakor och julgodis...men dottern älskar knäck så det får det bli.
Kram!

myrica sa...

Oj vad du har det mysigt med allt pyssel, jag ska nog prova detta bröd, det kan vara kul att göra och chokladen mmmmm det får jag nog vänta med annars så är det ingen kvar.
Jag tycker att dina adress lappar är så fina.
Hoppas du får en trevlig dag
kram

Unknown sa...

Oj vad du har varit flitig!
Tuffa lussekatter!
Oerhört vacker bild i skogen. Det är otroligt det kan bli så varmt i november, men har man en plats med lä och solen gassar blir det nog gärna så.
Ha en fantastisk dag

Kramar
Lene

Winkel's Crazy Ideas sa...

For et herlig inspirerende innlegg Eva. Lussekattene og sjokolade fudgen vil jeg absolutt prøve! kransen var utrolig flott. ønsker deg en herlig uke, klemmer Pam

Lotta W sa...

Hej Eva
Snart ses vi igen. Min tomteproduktion pågår för fullt.

Visst var vädret härligt i helgen, man får njuta av varje dag utan snö o halka. Men det kommer väl det med.

Helt otroligt med bär i skogen fortf. Ja men herregud vilka läckerbitar fudge du visar. Dom ser ju supersmarriga ut. Recept tack!!!
Kram fr Lotta

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
"korvarna! blev ju läckra lussebullar, det skulle jag ju förstått;)) Vilken fin vinst det kommer att bli och med den vackra ljuskoppen och tagen:))) Vi hade underbart väder här också i Söndags.
Tokgillade din dörrkrans:))
Det brödet ska jag också prova
och julgodiset ser riktigt mumsigt ut:)) Vill du så får du gärna maila mig receptet;)
Dina julklappsetiketter är ju sååå fina också:) Du är sååå himla duktig och flitig:))))))
Väntar med spänning vad det ska bli med stickningen, en stor tomte kanske?

Ha nu en jättefin dag
Kramizar Marie

Huset bakom lindarna sa...

Min kommentar försvann visst, försöker igen! Kanske blir det dubbelt! Men jag skrev att det var många bra tips du bjuder på här! Kransen, fudgen och limpan! Vet inte vilken jag ska börja med!
Kram/Finas mammis

Karin sa...

Det så klart att de skulle bli och tänk jag har inte bakat några riktiga än i år, det måste bli till helgen. De där chokladfudgen såg ju inte så dumma ut :) Ha det fint Karin

SusanLotus sa...

Det är ju helt otroligt! 30 grader och vi närmar oss första Advent. Nåt är allvarligt knas... Och bär fortfarande!?

Men jag lever på hoppet om en riktigt vargavinter. Älskar ju snö.

Dina julstjärnor är jättefina och en idé jag kanske härmar lite om jag får. ;)

Godiset hade jag blivit tvungen att ha hänglås på för gubben min är världens gottegris. Och det ser verkligen jättesmarrigt ut! Slurp skulle nog även jag säga om inte diabetesen tvingat mig att lugna ner mig...

Ha en jättemysig kväll!
Kram Sussie

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Jaså det blev lussekatter av de gula korvarna, så fina de blev och det blir ju en jättefin vinst eller present av ljuskoppen med lussekatt!
Ja naturen är upp och ned i år, bär i slutet av november! men det är väl adjöss med dem för nu är det frost, alldeles vitt i gräset och 5 minus!
Så fin kransen blev, du är så händig! Brödet ser så gott ut och godiset också, fast inget för en diabetiker förstås, får bara njuta av bilden.....
Fina juletiketter, ett fiffigt sätt att ta till vara på spillpapper.
Ha en fortsatt fin vecka, kram, Carin

Onkis sa...

Vilka läckra lussekatter..
Idag är det betydligt kallare än i söndags, men vi har nog en vargavinter att vänta oss enligt aftonbladet igår.. (burr)
Må gott.
Kram!

Frida sa...

Mm, den där fudgen ser väldigt smarrig ut! Den måste jag göra! =)
Tack för all härlig inspiration som du ger här i din blogg! =)
Kram

Anneli Mellstrand sa...

Vilka ljuvliga bilder du bjuder på , njuter...............

Kram
//Anneli

Borgmästaren sa...

Oj, vad mycket du visar i ett och samma inlägg! Gillar lussekatterna särskilt. Snart är det dags för dem igen!

Ulla sa...

Ja det får man snart göra baka lite lussekatter, de du har virkat eller var det stickat såg så smarriga ut. Sedan i år skall jag faktiskt göra lite julgodis gjorde inget i fjol p.g.a skolan i år har vi inte så mycket kvar, vi slutar nu till jul har gått 1,5 år. Trevliga kort du har gjort. Idag har jag varit på julmarknad men där var inga änglar i tovat. men där emot sålde de garn från Alpacka och även mössor gjorda i det garnet.
Kram Ulla

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tror du hallucinerar - blåbär och lingon nu!!! Är du säker på att du inte liksom går på nåt starkt.....?! Skojar! Det är fantastiskt.

Kransen blev jättefin. Jag gjorde nt liknande förra året men jag blev lite besviken att den blev så spretig när den torkade. Men som sagt, vatten hjälper.

Så det var lussekatter du gjorde! Självklart när man ser dom nu! Goda ser dom ut också.

Agneta kram

Solglittret sa...

En riktigt söt krans där du!! Så impad av alla dina alster och det ena godare än det andra och vackert så det förslår!!
Jag kniper en virkad lussekatt och tar en smakbit av Roys fudge..mums och skickar en trevlig-helg-hälsning av bara farten...hiih...
Stoor kram från Lollo <3

Margareta sa...

Åh så flitig du är och så mycket inspirerande du alltid visar!! Hos mig blir det mest julkort nu, efter Afrikaäventyret. Stickar också på en härlig alpackastickning - undrar om det är samma resultat av den som av din - låter lite likt!! ;-)

Black Iris sa...

Jag visste väl att det skulle bli lussekatter :)
Din krans är nog den finaste jag sett på länge...

Kram Maidi