Sidor

fredag 18 januari 2013

Lite mer ....och lite mindre...

Så vill jag beskriva det aktuella läget här. Alltså lite mer snö......lite mindre jobb med julpyntet (snart är allt nerpackat tack och lov ). Lite mer lust och energi...och lite mindre hosta . TACK söta ni för alla tips och kryapådighälsningar. Det har dalat ner en ström av värme från er ,som varit bättre än hostmedicin. Provade ingefärsteet också .....jaaaaa !!!!
Tänk när jag tvingade i mina barn en dryck bestående av cocacola och ingefärspulver när vi skulle åka över Engelska kanalen för många år sedan  !! Vi satt på en trappa i mitten, långt nere i båten, som rullade åt alla håll och kanter. Men vi blev inte sjösjuka !!! 
Jag tror på INGEFÄRA !!!!!

 Heja ingefäran !!!

Men kära nån så den ser ut på bild !!!!!! 

Äntligen tog jag fram den här burken som jag köpt för ett tag sen i butiken. Jag har aldrig bakat med surdeg, så nu skulle det bli av. Kanske tycker ni att grejen är att själv göra surdegen, men så här gick det till hos mig.


Och bröden , ja dem kan man inte klaga på . Det blir härliga frukostmackor. Provsmakat har vi redan gjort. 

Vi var ju bara tvungna !!!


Vårt hus intar mer och mer den vanliga inredningen. Idag åkte julgardiner ner och vintergardiner upp. Den vita gardinkappan passar så perfekt i köksfönstret. Utanför fönstret är vitt och idag dalade stora snöflingor ner och snöflingorna på gardinen bara förstärkte det hela. Vilket handarbete !! Jag köpte gardinkappan i secondhandbutik ifjol för nästan en skämmig slant. Och jag är så glad för den.


Trots att det är vackert vitt ute, kan man inte låta bli att LÄNGTA efter våren. Ännu ett bonuspapper har jag använt och då blev det ett vårkort. Och tänka sig en HÄNGEL.  Inte ofta jag använder numera.
 När jag tittar på det här kortet ser jag så många glada saker : gula blommor med Candies, små söta fjärilar en hel rad, det röda hjärtat, glada bokstäver som hoppar hit och dit , "It´s springtime ".
Ja, det bara blev så !!!!


Men det är brist på blommor den här tiden. Krukväxterna ser lite trista ut , utom en del orkidéer. 
Men då kan man fixa till några "blåbärsblommor". Har man som jag massor av knappar så är detta ett perfekt pyssel att dekorera med. Vilken tur att jag hann ut i skogen och plockade blåbärsris innan snön kom.Idén såg jag HÄR



Så är en ny fredag här . Den här veckan gick sakta för mig och det mest sociala jag varit är här på bloggen och i telefonen. Imorgon måste jag ut i världen igen. Hej hopp !!!

20 kommentarer:

Anneli Mellstrand sa...

Godmorgon på dig , jippie så glad man känner sig och blir av ditt kort , det är jättefint, härligt det liksom strålar om det............

Brödet ser hur mumsigt ut som helst .....

Sedan det där med knapparna du är helt makalös på att hitta, göra roliga dekorationer , supertrevlig ide´...........

Trevlig helg på er......
Nu laddar vi inför nästa Lördag , man är verkligen sugen nu.............

Kramar
//anneli

Marita Johansson sa...

Sicket härligt glatt och färgrikt kort

Kraaaaaam

PetterCarins lilla pysselvrå. sa...

Nejmen, tror inte det finns någon som har så många ideér som du har, så fint med "blåbärsknapparna" !

Så gott brödet ser ut, hittade en halv "doppelimpa" i frysen igår, mitt bröd fick godkänt den här gången så det kanske blir ett brödbak igen.
Kortet är så fint, så härliga färger! Man blir glad och uppiggad!
Ha en fin helg!
Kramar, Carin PS. Tack för snälla ord! DS

Anonym sa...

Mums vilket smarrigt bröd och inte gör det nåt att man tar till lite hjälpmedel i bakeriet inte!!!;)
Nej bort med alla måsten...och in med allt som känns bra...hihih.. ;)
Härligt med alla färger och uppiggnade tips om ingefäran...tack för det vännen. Ditt loppisfynd, gardinen, den liknar en som jag virkat för många år sedan...det är ju lite inne med sånt nu igen har jag förstått :
Önskar dig en finfin helg vännen
Ann-Louisekram

Skaparglädje sa...

Så fina blommor på ditt blåbärsris, jag tänkte också lockat en några kvistar, men hann inte innan snön.
Jag har fått ett par såna surdegsburkar av grannen, men inte bakat av dem än. Men ditt börd ser gott ut.
Skönt när allt julpynt är borttaget och skönt att du känner dig bättre.
Trevlig Helg!

Pixi sa...

Jepp ingefära är jättebra även mot huvudvärk i te med citron och honung, superduper.. Skönt att det går åt rätt håll!! Ohh så fina gardiner, jag håller på med sådana fast i ett beige garn men får nog beräkan ett par år innnan de blir klara, hehe.. Må så gott det går Eva !Kram =)

Black Iris sa...

Jag har "nästan" alltid en stor flaska i kylen med riven Ingefära och citron.. Jag fyller upp den med vatten.. Den går jag sen och smuttar på hela dagen och är väldigt sällan förkyld.
Ingefära sägs t.o.m. vara bra mot dåligt humör :)
Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Du är otrolig, gör blåbär av knappar! Idéspruta var namnet.
Och kortet är verkligen vårlikt.
Surdegsbröd har jag inte bakat, jag har liksom hoppat över det kapitlet i bakningen, man kanske skulle pröva.
Skönt när hostan ger vika, min har också börjat klinga av nu, men det har varit segt.
Jag borde också sätta upp en sån där virkad gardin, men kanske, kanske har vi planer för lite förändring i köket och då är det ingen idé. Dina är jättefina!
Agneta kram

Lotta W sa...

Ditt bröd ser väldans så gott ut, surdegsbröd är alltid gott.

Dom fiffiga knappblommorna är fyndiga- såg den idén nånstans jag med.
Äntligen ska jag få hjälp med ögonen, fick en jour tid på sjukhuset lörd morgon. Lång o jobbig väntan men nu så......
Ha en skön helg kram Lotta

Maja sa...

Ingefärs te det är gott det! :) grönt te med färsk bit av ingefära det är oftast mitt frukost te.
Sött kort och fint blåbärsris med knapp dekoration! :)Brödet ser gott ut! Jag tål ju inte vetemjöl så jag bakar inga vetemjöls innehållande bröd mera.:( Men gott bröd kan det bli för det av mandel/kokosmjöl etc
Trevlig helg och hoppas du blivit frisk nu!

Sirpa sa...

Surdeg har jag inte heller gjort nångång! Vilken fin kort! Va roliga saker du hittar på...med knappar...:) Ha det mysigt!
Kram Sirpa

Ulrika sa...

Vilka roliga ideér du har, jättefina saker! :) Det ska verkligen bli kul med scrappingträff nästa vecka!Ser verkligen fram emot det!
Krya på dig!
Kram /Ulrika

Iffa ...... sa...

Ja trots att det är vitt ute igen, vilket är så mysigt, så börjar man allt längta till ljuset och våren =) Ditt härliga vårkort du visar idag gillar jag, färgglatt och lekfullt!!
Spännande att du bakat med surdeg, jag har aldrig heller gjort det men nu ska jag nog köpa mig en sådan jag oxå framöver och baka! Skönt att höra att du börjar tillfriskna!
Kram på dig!

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Ja, ingefära kan man ha till mycke.... det räddade oss en gång när vi var uppe i fjällen i ingemansland. Kylen på bilen pajade och det fanns ingen verkstad eller en mack. Då kom gubben på.... ingefära..... leta efter en restaurang. Efter en stund hittade vi ett litet ställe.
Jag går in och frågar om han har lite ingefära, för jag behöver täta min kylare på bilen..... kocken tittade väldigt förvånat på mig, hihi! Den ingefäran gjorde vad den skulle, vi fixade bilen och kunde fortsätta vår semester:)
Ibland ska man ha tur:))

Ditt surdegsbröd såg gott ut:)) Har aldrig bakat med surdeg. Gillade dina gardiner, så även din
lampa i fönstret:))

Läckert med knappar som blåbär:) Och ditt kort blir man väldans glad av, jättefint:))

Skönt att höra att din hosta har lugnat ner sig:)

Må så gott
Kramizar Marie

Ulla sa...

Ja ingefära är bra till mycket fungerar bra till dem som skall sluta snusa de lägger in en prilla ingefära istället för en prilla snus. Härligt kort många glada färger. Älskar ditt blåbärsris så fiffig du är. Och tack för att du vill vara med och fira min 1 - årsdag.
Kram Ulla

Ulla sa...

Glömde att skriva jag kommer inte ihåg vad den tovade änglen kom ifrån.
Kram Ulla

Anneli sa...

Så underbart härligt vårkort, det får verkligen att längta till våren. Tänk när man får börja påtta i trädgården igen. Vilken kul grej med knapparna, du är så påhittig :-) Nu ser jag fram imot scrappträffen på lördag ska bli så kul! Kram Anneli

Karin sa...

Hej Eva,
så fint och färggrannt kort. Det framkallar verkligen vårkänslor, tyvärr är det väl vinter ett bra tag till. Ingefära verkar vara en mirakelprodukt, jag har alltid färsk ingefära hemma. Dricker det med hett vatten och honung. Hjälper till att hålla ballongmage borta.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Så kul att vi har samma slags glas! Det står Johansfors på dom som fortfarande har en lapp på sig. Dock är snapsglasen jag/vi har på fot. Jag tycker dom är så fina och det är jul- och januariglas och midsommar! Och när vi får gäster från utlandet! Dom är väldigt tunga och härliga! Skål då!
Agneta kram

myrica sa...

Kortet du gjort får man lust till att börja så och att våren snart ska komma, men så tittar man ut och det är snö och 11 minusgrader, nja det får nog vänta lite.
Hoppas du har kryat på dig.
kram