Sidor

onsdag 2 maj 2012

Vilken onsdag morgon !!!!!!!!

Sköna maj välkommen utbrister jag idag !! Klarblå himmel, sol, vindstilla , fågelkvitter .....allt detta blev en sommarkänsla utan like. Ja, jag vet det var frost tidigt på morgonen. Jag såg att mannen hade bäddat om mina telningar i växthuset. Bra gjort !!!

Med kaffemuggen i handen tog jag en inspektionsrunda i min trädgård. Har ni koll på trädgårdens blommor, vad de heter menar jag.


Testa !!!

1.


Den här himlen är verklig idag....helt otrolig.

2.



3.


4.



5.



6.



7.




8.



9.


Nu lurade jag er lite, för den här blommar inte här hos mig ännu. Men hos väninnan S på Öland , där jag fotade dem igår.

Här kommer MAJ månadsbild.



En sådan här ljuvlig dag kan man ju hoppa opp och sätta sig på en gren, sniffa på körsbärsblommorna och titta ut över hela härligheten.

Fast detta är ju ett kort till MORS DAG, som inte är så långt borta nu.




Blommorna är : 1 = körsbär, 2= tulpan , 3= vintergröna, 4 = taklök, 5 = plommon, 6 = ormöga,
7 = häggmispel, 8 = pingstlilja,  9 =  gullviva


Ha en härlig dag var du än befinner dig !!!!


17 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Ett härligt inlägg som man blir glad av! Tänk att gullvivorna redan blommar på Öland. Snart ska jag åka dit för att tillbringa några dagar där med mina syskon och våra respektive.
Önskar dig med en härlig dag i solen.
Kram/Annika

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Eva!
Åhh! så vackra foton du visar. Här blommar gullvivorna för fullt. De slog ut i helgen. Vi har de flesta av de blommorna oxå i vår trädgård:)) Körsbärsträdet blommar inte ännu.

Så härligt morsdag kort du gjort, häftig stämpel:))

Nu ska jag ut i solen och gosa med mina vovvar:)

Ha nu en underbar dag:))

Kramizar Marie

Anonym sa...

Vilka underbara blommor du har på din Blogg.
Ha en skön dag
Margit(maxelonia)

Lotta W sa...

Härligt är ordet!! Riktigt härligt med alla blommor o buskar o träd som spricker ut o blommar så vackert. Och vi kan bara glädjas o njuta av allt det vackra naturen bjuder på.

Visst är livet härligt :-)
Ha de gott bästa Eva, kram fr Lotta

Black Iris sa...

Såå fina blommor har du och visst kan jag namnen på de vanligaste, men tyvärr är det många i min egna trädgård som jag glömt namnet på..

Kram Maidi

SusanLotus sa...

Åh, vad många fina blommor du har sett redan! Jag har noll koll på vad blommor heta men jag får väl ta och plugga in dessa nu. ;)

Den underbara våren och sommaren är här på allvar nu eller hur? Blå himlen som skymtar bakom en av dina blommor är verkligen BLÅ. Bättre kan det inte bli!

Kortet är charmig och gillar din lilla detalj med nyckelpigan.

Ha nu en underbar dag i värmen och solen! Kram

Susanne sa...

Så många härliga foton att njuta av... Våren är en härlig tid och det pirrar så härligt :) Vilken underbar dag att vakna till, och då tänker jag på solen och värmen. Robin vaknade med vattkoppor idag och det var ju på både gott och ont.... Jag tror att det ordnar sig till helgen, hoppas jag. Njut av dagen så ses vi snart!
Kramizar Susanne

Maja sa...

Härligt fina blomster du visade! Jag har en del av dem men ännu tar det ett tag innan de blommar. Vi hade allt annat än sköna maj i dag, kall vind och mest moln, ibland har solen synts bakom soldiset. Hoppas det tar sig här med med värmen...
Häftigt morsdags kort!
Kram

Anneli Mellstrand sa...

Hej
Bilderna är så härliga , jag är dålig på namn hade inte många rätt.............

Kortet är jättehärligt ....

Kramar
//anneli

Pixi sa...

Oj vad många blommor, kunde inte alla, var hundra på att det var en magnolia du hade med , men där ser man , hehe..Visste inte heller att murgrönan kunde blomma, tack för den infon!! Jaa det var på Pema, hur kunde du gissa det , hehe.. Vi får samordna då när de har kurs kan vi träffas där, hade vart skoj!! Hur gör du med dina alster, säljer du dem till någon, tacksam för tips..ska se om jag hittar ddej på FB , läger till dej där isf, jag heter Åsa B, kraaam =)

Mimmi Hek sa...

Du gör så många fina kort!
Visst är det skoj med alla blommor som blommar nu. Här lyser solen vackert, både igår och idag har det varit 22 grader varmt. Skööönt!
Kram

Skaparglädje sa...

Jag njuter i fulla drag, varenda dag. Idag har jag varit på dagis, på förmiddagen gick vi till en camping, hade fika med oss och så lekte vi i lekparken, eftermiddagen var vi också ute, åt mellanmålet ute och lekte. Så ljuvligt skönt och då hade man sällskap av ett gäng härliga barn också. Och jag fick en dags vila från trädgårdsarbetet.
Jag gjorde "växttestet". Hade två fel.
Kram!

Carina sa...

OJ vad vårt land är avlångt....så där ser det inte ut här än, men snön har töat bort. Men i stugan åkte vi skoter i helgen.
Kramisar

Birgitta sa...

Så långt våren kommit hos dej nu. Vi har också haft fint väder några dagar nu, även om det är lite frost på morron, så kommer solen och värmer så gott senare. Det talas om snö här på fredag. Vill inte ha.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Anna sa...

Tack Eva för dessa fina vårbilder. Själv missar jag våren i Sverige men blir så glad av att se dessa bilder. Syrener älskar jag.

Kram

Anneli sa...

Våren är den bästa tiden på hela året man njuter varje dag. Det händer något i trädgården varje dag. Vilka vackra bilder du bjuder på.
Morsdags kortet så fint så tuff stämpel ...

Kraaaaaaaaaaaaam Anneli

Myricas Farmor sa...

Ja det är ju såååå himla härligt att kunna gå runt och kolla in vad som har kommit och vad som är på väg. mmmmm jag gillar det.
HA en trevlig helg
kram