Sidor

tisdag 31 augusti 2010

HÖST !?! Haha ...inte här i alla fall

Nä nä, för här kan vi plocka sju sorters blommor och lägga under kudden...och drömma om vår käresta. Idag känns hösten långt, långt borta. Knallblå himmel, + 20 varma grader, frukost under äppleträdet, efter en lååång Ajaxpromenad . Det var då jag såg alla sommarblommorna. Maken gick och satte sig i uterummet.....men hallå där ropade jag. Kom ut i solskenet . Imorgon kanske det regnar och blåser. Här gäller det att ta vara på go´dagarna !!

Varsågod och njut av buketten. Du får den av mig .

Du får gärna ta den och njuta av den på din blogg


Det blev naturligtvis trädgården i focus idag. Jag rensade gången . Vi tog upp löken och la på tork. Passade på att rensa ogräs lite här och där. Och så tjuvtittade vi under första potatisplantan och det var stora bamsingar där. Och det blev en pytt med nyupptagna potatisar och lök, tärnad squash och hackad persilja, som smakade extraextragott.

Rensade också bort vissna blommor bland dahliorna. Det här är mina sorter ...............................



En vacker vit dubbel rosenskära köpte jag fröna till på trädgårdsmässan i våras. Den är jättehög. Synd bara att den trillar så lätt när det blåser.

Solrosorna också från trädgårdsmässan, är korta , knubbiga och har jättemånga blommor.
De lär inte trilla kull !!

Vårt Gravensteinerträd tappar jättemånga äpplen och de är inte så friska. Det är odjur i dem.
Odjur här och odjur där. Jag blir trött på alla odjur !!!
Men det går fint att skära bort det fula och göra en äpplekaka. Och nu ska ni få receptet på denna superenkla äpplekaka som vi i vår familj bakat i herrans många år. Den heter egentligen....
OKTOBERKAKA
men nu får vi väl döpa om den till SEPTEMBERKAKA
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smält marg.
2-3 äpplen i tunna klyftor
2 msk socker
1 tsk kanel
Blanda alla torra ingredienser och därefter mjölk och marg.
Häll smeten i en smord,bröad form
Tryck ner äppleklyftorna i smeten .
Strö över socker/kanelblandningen.
Grädda i 225 gr ca 25 min.

Om ni undrar vad det är för smulor ovanpå så är det "aeblekagerasp" som jag köpte i Danmark.

Så här ser den ut färdig och jag lovar att den är god. Man kan naturligtvis ha vaniljsås eller glass till, men allra godast är den precis som den är, en stund efter den tagits ur ugnen. Lite ljummen alltså. Lite knaprig på ytan. Mmmmm.
MUMSA PÅ !!

8 kommentarer:

  1. Åh, va gott med äppelkaka! Nu blev jag riktigt sugen på att baka...!

    SvaraRadera
  2. här lyser solen med idag...mmmmmmmmmmm vilken god äppelkaka...nu blev jag läskad! Kramis semlan

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att ni hade så fint väder, här vardet8 grader imorse och sol, sen kom regnet!
    Njut av värmen!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Ja,jag säger som jag alltid gör; Man blir alltid hungrig efter ett besök hos dig!! Ska verkligen testa ditt recept på äppelkaka!

    Gillar dina dahlior och solrosor!

    Njut av solen så länge den är kvar!!

    Må så gott! Kram Lindha

    SvaraRadera
  5. Glömde tacka för buketten! Har den på min blogg!! Tack snälla!

    SvaraRadera
  6. Waow, så fina blommor!!! Sommarbuketten är ljuvlig och dahliorna är ju bara så ståtliga.
    Tack för äpplekake-receptet, det ska jag testa. Vi har sommaräpplen som trillar ner så fort - de passar till en kaka. Sedan har vi ett träd med vinteräpplen också, jättegoda!
    Du, ta gärna med dig virknålar på måndag. Om du ska virka örhängen kan du behöva en "supertunn".
    Kram!
    Maria

    SvaraRadera
  7. Kikar in och tar jättegärna emot en bukett!!

    Bra med digitala buketter för dom vissnar inte....(:

    Nu ska jag sätta in den hos mej!
    Tack!

    Kramar, J:son

    SvaraRadera