Sidor

torsdag 30 augusti 2012

Sakta men säkert.........

.....mognar mina tomater vid garageväggen. Inne i växthuset är det full fart . Vi äter och äter och känner hur vi fyller kroppen med nyttigheter. Den allra , allra godaste är den lilla minitomaten CHIELEGA. Den är som små godiskulor. Kommer ni ihåg ifjol ??? Då plockade jag ca 750 tomater på den plantan. I år har jag inte räknat tomaterna ,men jag kan konstatera att det är inte lika stor skörd nu som ifjol.
 
Här ser du en av mina nya sorter...MINIROSE, lite rosa och jättegod.



Den här är också ny för i år och heter MIRABELLE. Omogen ser den ut som ett krusbär, mogen är den knallgul .




Gul , fast svagt gul är favoriten SNOWBERRY som gav jätteskörd ifjol, men inte i år.




En annan favorit är CHOCOLATE CHERRY och samma gäller för den som den förra. Det är väl så att vädret, solen spelar en jättestor roll för tomatodling...det är faktum.
 




När Skapa och inreda idag skrev om sin sköna stund tänkte jag .......just så ska man unna sig lite oftare. En avkopplande stund med en virk/stickning i händerna , titta ut över åkrarna, se hur bönderna jobbar på med sin skörd ( !!), lyssna på radio ...och så lite fika. Och igår blev det nyttigt fikabröd till min sköna stund.  Se här !!



Jag virkade beskrivningen ur boken Stickcafé, men jag tyckte att kakan blev för stor, så jag rev upp och började om efter egen känsla. Då blev den perfekt.
 
Ibland när man rotar i "färdiga-kort-lådan" så ligger där några rackare som ser lite "taniga " ut. Nu är de piffade och ser något mer attraktiva ut.Tycker jag i alla fall.




Hoppsan.... ett höstkort !!!


Nä här är det fortfarande sommar, åtminstone varannan dag. Sol, värme och underbara sommarblommor längs vägkanterna. Men det gäller att njuta av det så länge det varar.
 
Nu har jag börjat packa !! Nä, inte resa bort ännu, bara några km , dit vi ska ha vår första scrapträff för hösten. Hela lördagen med skapande, glada skratt och kreativt kaos . Det är som en vitamininjektion !!
Bor du i närheten och vill vara med oss är du så välkommen.
 

söndag 26 augusti 2012

Vad var det jag sa !!!!

Björnbärsbusken vid stugan var "knallsvart" när jag kom dit häromdagen och jag kunde plocka av
 2 1/2 liter mogna björnbär.


Sammanlagt har jag nu plockat 3 1/2 liter på denna enda buske. Så här stor är den, eller rättare sagt liten. Här kan man väl tala om god skörd. Och mer kommer det att bli.



På vägen hem smet jag in på secondhandaffären i närheten och hittade ......................
en LP med Elvis som sjunger julsånger. Bara 10 kr !!!!! Och just den har jag inte. Jo jag har CDskivor, men det är ju mer känsla i att spela en LP, så som det var i orginal. Ni som hängt här hos mig länge vet ju att Elvis var och är min stora musikidol. Och jag är ju inte ensam om det. För drygt en vecka sen var det 35 år sedan Elvis dog och ca 75000 fans samlades då utanför Graceland med tända ljus och Elvis´exfru och dotter var där och talade till fansen. Visst är det fantastiskt !!! 35 år efter hans död !!!!!



Flera av er vet också att jag fick möjlighet att besöka Graceland för ett par år sedan. En dröm som gick i uppfyllelse. Den upplevelsen kan ni läsa om här i ett inlägg jag gjorde på Elvis födelsedag i år.
 

Nu till lördagen som blev en innehållsrik dag . LINDSDALDAGEN gick av stapeln med en massa upplevelser att prova på . Torget var tidvis proppfullt med besökare och detta var en av attraktionerna.
 
Jag säger bara ....dessa modiga barn !!!!!!



Som tur var klarade sig bibliotekets fönster från 31 rasande  läskbackar.
 En annan upplevelse var att titta på mina och Lenas scrapalster och kanske t.o.m. vilja ha med sig hem. Det var det många som ville så vi var nöjda när evenemanget var slut och det var dags att packa ihop och ge sig iväg till nästa begivenhet..........................................



.............som var vigseln mellan två lyckliga vänner och bröllopsfest därefter. Då kanske ni redan har gissat att den lilla minibilden i förra inlägget var just den här lådan. Där fick gästerna skriva en hälsning till brudparets ettåriga bröllopsdag och lägga i lådan. Lådan får sedan inte öppnas förrän om ett år.



Dagen efter en sådan underbar upplevelse har varit lugn. Jag klippte av några buketter från kryddlandet och hängde dem i gardinstången i köket. Det doftar så gott och så kan man ju klippa av några blad direkt ner i grytan. ( Innan de blir alltför dammiga !!)



Har också virkat de här nötkakorna med beskrivning från boken STICKCAFÈ. Jag har lånat den i vår bokbuss. Funderar faktiskt på att köpa den, för den innehåller inte bara virkbeskrivningar på kakor utan även bakrecept på samma kakor. Häftig idé !!!



Snart är det dags för vår första SCRAPTRÄFF. Det blir såååå roligt !!!!
 

torsdag 23 augusti 2012

Än är det sommar..........................

..........det är ju bara augusti , sommarmånaden,  MEN.......................................




.......en del dagar kan man verkligen undra.Den här dagen i början av veckan trodde jag att vårt uterumstak skulle spricka. STORA hagelkorn sköt ner som skott !! Hörde idag på teve att det är konstaterat att sommaren varit dålig. NOG OM DET !! Det kommer flera.
 



Igår var det innedag och jag ägnade mig åt lite scrap , altrat. För er som inte känner till scraptermerna betyder det scrappade saker, alltså inte kort eller albumsidor. Som här t.ex. grattisetiketter att hänga i en bukett eller på ett paket.


 
 
Och här också....anteckningsblock  som hjälp för minnet.
 
 


Och nu ska ni få se mitt och dotter LENAS gemensamma projekt.
VIRKAT + SCRAPPAT = sant. Det blev en presentpåse med mina virkade engelska konfektbitar och Lenas målade stämpelmotiv från Skogstokiga med samma tema. Lena är bäst på att måla och jag klår henne på att virka. Och sååå roligt är det att slå ihåp våra färdigheter !!
Klicka på bilden så ser du bättre.
 
VAD TYCKER NI ???



På tal om godissaker, så blev det tre små burkar björnbärssylt av min liter bär jag plockade i söndags.  Tänk er nu våfflor med björnbärssylt, pannkakor med björnbärssylt, glass med varm björnbärssylt..............!!!!! Vattnas det i munnen ???? För oss innehåller också den här sylten symboliskt något annat...nämligen sköna avkopplande sommardagar i stugan, härliga bad i Kalmarsund och glada familjeträffar . Undrar om busken är knallsvart nu av mogna bär ?? Bäst att köra dit och kolla !!


Förresten ...sådana syltetiketter kan du göra själv om du går in HÄR !
 
I helgen finns det alla möjligheter till att göra roliga saker. Det vimlar av aktiviteter både här och där.
Den här bilden får symbolisera en sådan för oss. Hela bilden får ni se i nästa inlägg.
 



Måste också vara med på LINDSDALSDAGEN som är så jättetrevlig. Den försigår på torget i Lindsdal lördag mellan 10 och 14. Tar väl med mina kort och presentpåsar med godis så får vi se om någon blir sugen på dem.
 

måndag 20 augusti 2012

Nu är det dags..............


..................att ta hand om björnbären. Knappt har man plockat hallon och blåbär så man är nöjd, så börjar nästa bär att mogna. Men jag säger bara TACK TACK, för björnbär är en stor favorit. Och den lär ju vara så jättenyttig också. I vinter ska vi ösa björnbär, blåbär och hallon över frukostfilen. Mmmmmmm!!!!!


Ni som hängt med mig länge minns kanske min björnbärsbuske vid stugan.För ett par år sedan blev det något mysko...alla bären var stora och röda och sen tog det stopp. Inga mognade. Det var verkligen ett frågetecken !!! Men i år inga problem. Plockade en liter igår på busken utanför dörren. Det är lyx !!!



Hur blev det med handarbete på bussresan tro ? Ni som känner mig vet säkert att något blev det gjort. Bitvis var blicken riktad på allt vackert vi passerade, men då och då tog jag fram min lilla påse med Candy-garn. Nu har fatet med engelsk konfekt fyllts på rejält. Ni ska snart få se vad som ska hända med dem !!!



Här kommer också ett annat lätt-att-ha-med-sig-projekt.....mobilfodral. De här passar till de nya mobilmodellerna. Vad tycker ni om "designen" ??







Scrappandet har legat lite på is, men nu måste jag ta tag i det. Jag har plockat fram kort som legat långt nere i lådan och målet är nu att piffa till dem och göra dem lite mer up-to-date. Här kommer det första.




 Hör ni...... vilken dag igår !!!! När vi kom hem från stugan visade termometern 31 gr. Det var HETT !!! Och på kvällen målade himlen en ursnygg tavla till oss......så här.



Sådana dagar är det sååå synd om hundarna med sin tjocka päls. De vovvar VATTEN VATTEN och skugga. Här är ett tips från resan i detta ämne. Utanför ett café på en rastplats stod två stora skålar med vatten till deras fyrfota gäster. Många ++++++++++++++++++ till dem !!!



Idag har vardagen börjat här. Jaha ....är det dammsuga som gäller nu ??? Först plocka undan.....jisses vad grejer det ligger utspritt. Sätt igång Eva !!!!!!

torsdag 16 augusti 2012

Nu kör vi vidare till TATRABERGEN

Innan den här resan hade jag aldrig hört talas om Tatrabergen. Men nu vet jag att de ligger i norra delen av Slovakien mot Polen.


Jag var ganska förvånad över att överallt jag såg , såg jag samma blommor som hemma.
Här Cikoria t.ex.



Torgen i centrum av städerna var alltid mysiga, med serveringar , fontäner och massor av blommor . Mest pelargoner och petunior. Jag tror att en av mina blogg/scrapkompisar känner igen sig här. Jag ska inte försöka att varken stava eller uttala namnet på denna stad, men jättefint var där.
På tal om det...språket var omöjligt för oss. Vi kämpade på med både tyska och engelska men lyckades bäst med kroppsspråket.



Vi bodde högt uppe på Tatras bergssluttning med hög granskog inpå knuten. Man sa att det var gott om björnar . Mannen tänkte att han skulle gå ut och äntligen  få se en levande björn. Men jag höll hårt i honom och till slut köpte han en tshirt med en björn på istället.
 Såklart blev det bergbana upp ännu högre för att sedan promenera en bit på någon av alla vackra vandringsleder. Utsikten var hisnande.
Ojoj  här var det full last kan man säga ! Inte skulle den här killen på någon liten picknick i alla fall.



Och här kommer en till !!!!!!! Oj oj oj ...ryggen !!!!!!

 

Underbar utsikt !! Och som ni ser mjölkört = rallarros = rävarumpa m.m.



Blåbären var mogna här också, precis som hemma.



En dag åkte vi flotte och det var helt sagolikt. Två starka pojkar stakade oss fram på floden i 1,5 timme. Vi njöt till max !!!! På ena sidan av floden låg Slovakien och på den andra Polen.


Titta så vackert neråt  dalen och..................



..............titta uppåt på andra sidan vilken idyll........fårskocken med sin fåraherde. Titta noga
 (klicka på bilden !) så ser ni honom där uppe på toppen. När han närmade sig vår buss klev alla papparazzifotografer ut och han försvann snabbt neråt dalen. Och  vallhunden  gjorde ett "häst"jobb . Tänk vad duktiga sådana hundar är !!!


På många åkrar såg vi storkar gå omkring. Det blev många konstiga foton innan jag äntligen fick en något suddig bild på en stork förevigad.

 

Jisses vad tomater!! Snyggt uppbundna och gallrade. Ordning och reda !!!! Och jag skänkte en tanke till mina, en aning vildvuxna tomater där hemma.

 

I keramikverkstaden fick vi en demonstration av drejning .
Lätt som en plätt !!??!!


Och så här såg det ut i butiken. Vackra fat , skålar och föremål för köket.


Allt målades för hand och julkulorna på det här sättet.



Den färdiga kulan blev jättevacker. Och nu finns just den här  hemma hos mig.


Lite återbruk måste jag också visa. Och då lär vi oss en sak.......att inte såga ner träd ända till marken utan vara lite kreativa och fixa till ett mysigt rastställe för fåglarna.



Som jag skrev innan hittade jag inte någon scrapbutik eller hobbybutik. Det här var det närmsta i pysselväg jag hittade . I en bokhandel ! Bra tips att göra med barn.


På ett annat ställe såg jag den här dekorerade glasburken. Toppen !!! Fylld med god sylt/marmelad kan det bli en perfekt presentburk att ge bort eller att sälja på marknad el. dyl.


Under sista delen av resan hemåt ösregnade det i Polen och solen sken i  Berlin.

Resdagarna var ganska långa och jag hann läsa ut "Matildas sista vals " av Tamara MC Kinley. Jag säger bara detta.........LÄS DEN !!!!!!!!

Tror ni att jag kunde hålla mig undan stickor/garn eller virknål ?????????

Ni får väl se i nästa inlägg..........................