Sidor

onsdag 3 augusti 2011

Snöre, ja varför inte !!!

Jag köpte en rulle hushållssnöre i en sådan där 10kronorslåda i matbutiken. Tänkte att jag måste prova att virka en brödkorg av det. Och det gick ju bra. Snöret var mjukt och lätt att virka med och det blev en ganska stadig korg. Snyggt med naturfärg, eller hur ?


Vädret har verkligen varit pysselväder på sistone. Allt som allt kom det ca 80 mm regn förra veckan.  I pysselrummet har en del kort kommit till. Här är ett manskort som delvis kan beskriva en del män i min närhet. En himla bra stämpel !!! Passar ju många män.


Lingonen är i antågande så ett kort med lingon på är snart aktuellt.Jag väntar väl på att lingonbacken bara står i köket en dag , fylld med "skogens guld." En del har det förspänt !!!


Nu ska jag "läska" er med en underbar kantarellmacka (om ni gillar kantareller förstås) . Mannen kom hem med en hel hög i en plastkasse . Han har sina egna kantarellställen. Vi tycker bäst om att bara fräsa svampen i "smör" tills de börjar  bli lite bruna . Sen kryddar vi med salt, peppar och persilja, eller persillade.  Och brödskivorna får ligga en stund på stekplåten och bli lite krispiga. Man blir lyrisk när man äter denna läckra toast.


MUMS.......mmmmm.......mmmm   !!!!!!!!

24 kommentarer:

onkis sa...

Va snyggt ditt kort till fixaren är.Jag var ute en sväng i skogen förut och lingonen lyste röda och fina,men jag plockade bara vild hallon idag som vi ska ha till glass i kväll :)

Skaparglädje sa...

Känner nästan doften av nystekta kantareller ända hem till mig.
Vad får du alla ideér ifrån....brödkorgen blev jättesnygg.
Och dottern och mina rabarberfat blev också jättesnygga, tack vare din hjälp. Det kommer bilder på dem så småningom, men nu är de klara.
Kram!

Carina sa...

MUMS! vad god kantarell-toasten ser ut att vara.Här har solen lyst flera dagar i rad, men jag har blundat och pysslat ändå...:)Korten är jättefina.
Kramar

Myricas Farmor sa...

Viken fin korg, ja det är väl fint när man lägger upp brödet i en korg, skull kanse gjort en sådan, min är en flätad sak som nog har sett sina bästa dagar.
Fina kort.
HA det gott
kram

Snäckskalsdalen. sa...

Jaaa, jag tycker om kantareller och jag tycker om att plocka dom också, just nu har vi så torrt här så jag måste invänta regnet.....konstigt, eller hur! Här har inte regnat på evigheter, det är alldeles torrt ute i markerna.
Brödkorgen är MVG väldigt mycket!
Agneta kram

maska sa...

Flotte kort.
Hyssing har også jeg kjøpt inn. Så nå ligger det klar til bruk. Din kurv ble kjempefin.

Anki sa...

Ååååh kantareller. Din fresterska där! Snörkorgen är jättesnygg! Jag köpte färgat plastsnöre förut för jag tänkte virka en matkasse, men jag vet inte var jag la rullarna ...

Agneta sa...

Brödkorgen blev fin. Toasten ser mumsig ut. Vad många fina kort du hinner göra.
Här på Åland lyser regnet med sin frånvaro, solen skiner, det är varmt och torrt. Jag har städat mitt pysselskåp ändå i dag.

Frideborg sa...

Jo här har minsann också ätits kantarellmackor så inget blev över till frysen,det är ju sååå gott.
Brödkorgen var superfin. Hittade du på mönstret själv?
Kram Marina

Christel Wijk sa...

Vilken fin brödkorg, bra tips. Kantarellerna ser väldigt goda ut.

Hedvig sa...

Ha ha, jag läste först: "Snö, ja varför inte!!" och tänkte att nu har hon väl blivit tokig... ;)

Birgitta sa...

Just så ska en kantarellsmörgås avnjutas och det är rena delikatessen. Jag har också kantareller som väntar på att smörstekas till frukost i morron.
Lingon finns gott om i skogen och lite längre fram så kommer de säkert in i köket till mej. Nu är det vinbären som kommit in till mej. Här har vi fortfarande lika varmt. Svårt att sova på natten.
Kram Birgitta

Gunilla sa...

brödkorgen blev ju jättefin!! Å va jag blir sugen på kantarellmackor är bara så gott/Kram

Anonym sa...

Snygg korg och fiffigt med snöret! Vilken nål använde du?

SusanLotus sa...

Du gör så att jag blir hungrig! Kantarellmackan låter delikat i mina öron. Mums!
Kortet var verkligen ett bra kort för en händig herre. Och cool idé att virka med hushållsnöre. Jag tycker brödkorgen blev jättesnygg!
Ni verkar ha mycket regn hos Er, här är det typ tropisk sommar. Gubben kollade just termometern och den stod på 35 grader i solen, tidigare på dagen runt 42! Men du får iallafall tid och lust till pyssel :) Kram

Annika GW sa...

Hushållssnöre! Det måste jag prova!

Eva sa...

Vilken härlig och billig brödkorg du har fixat! Snyggt med naturfärg.
Gillar lilla lingonbus också, himla söt!
kram Eva

Lindha sa...

Vilka härliga kort!

Gillar din brödkorg, du råkar inte ha någon beskrivning! Det kliar nämligen i mina virkfingrar nu!

Kram Lindha

Bettan sa...

Ser riktigt gott ut!!! Kantareller är jättegott. Men tyvärr har jag inte "såna" ögon som hittar ätlig svamp....och om jag kommer bakom ett blåbärsris är jag vilse. Har inget lokalsinne överhuvudtaget, "gubben" skrattar varje gång jag ska försöka läsa kartan när vi är ute och åker.Men vikommer trots allt rätt till slut. "Gubben" har nog en inbyggt gps :). Snöret ser nästan ut som makramesnöre...eller det kanske bara kallas så i folkmun....men fin blev den, korgen!!
Kram sytanten

Margareta sa...

I sommar har vi nog dragit vädervinstlotten här i Hälsingland. Jag tror vi kan räkna regndagarna efter midsommar på ena handens fingrar!
Så mycket fint du åstadkommit sen sist jag var på visit!
Lingonkortet älskade jag extra - liksom kantarellmackorna - det har vi också lyckats fixa några efter det regn som kom ett par dar i fruntimmersveckan.
Hoppas du får lite sol! Ha det gott!

Mimmi Hek sa...

Kan känna den förföriska doften av stekta kantareller! Det är så läckert!
Din brödkorg blev jättefin! Tänk vad vädret kan vara olika fast det inte är så många mil mellan oss. Här har solen lyst flera dagar. Måste vara ute då. Pysslet får bli till senare.
Kram

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Här är vädret toppen, det är väldigt varmt oxå:)
Så vacker brödkorg du virkat. Tänk om jag kunde virka.

Fixarkortet blev jättefränt. Det skulle passa Birger jättebra, han är en allfixare:) Och idag fyller han år(54)så det blir kalas här ikväll. Jag ska bjuda på kall inkokt lax med en smarrig krämig kall sås och färkpotatis och inlagd gurka. Till efterätt blir det olika pannacotta och den där vita chokladmoussen. Hoppas det blir gott:)

Ditt lingonkort är så gulligt. Ska vi få några lingon blir det att köpa på torget.
Det vattnas i munnen när jag ser era goa kantarelltoastar:) Det är så himla gott.

Ha nu en härlig dag. Dax att sätta igång med bestyren här hemma.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Här är vädret toppen, det är väldigt varmt oxå:)
Så vacker brödkorg du virkat. Tänk om jag kunde virka.

Fixarkortet blev jättefränt. Det skulle passa Birger jättebra, han är en allfixare:) Och idag fyller han år(54)så det blir kalas här ikväll. Jag ska bjuda på kall inkokt lax med en smarrig krämig kall sås och färkpotatis och inlagd gurka. Till efterätt blir det olika pannacotta och den där vita chokladmoussen. Hoppas det blir gott:)

Ditt lingonkort är så gulligt. Ska vi få några lingon blir det att köpa på torget.
Det vattnas i munnen när jag ser era goa kantarelltoastar:) Det är så himla gott.

Ha nu en härlig dag. Dax att sätta igång med bestyren här hemma.

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

4U2 sa...

Så fiffigt!
Här saknas det regn, det har regnat men mest i dugg form. Jag klagar inte alls, det är bara skönt. :)