Sidor

fredag 4 mars 2011

Vad är det nu på gång tro ????

Igår kväll träffade jag mina två väninnor, ni vet dem som jag kokte kroppkakor tillsammans med för ett tag sen. Av någon lustig anledning har vi något "pyssel" för oss varje gång vi träffas nu. Det började med näverslöjd för jättemånga år sedan. Sen har det blivit ganska mycket stickning, göra julgodis och annat till julbordet. Ibland blir det någon utfärd. Det är alltid den som vi träffas hos som fixar det som behövs.Igår blev det något som jag aldrig gjort förut. Här ser ni vad som behövs : tänger, elefanttråd, pärlor och fin ståltråd.


Och så böjer man och trixar elefanttråden i krokar och kringlor. Man får ta det lugnt, för det är nästan omöjligt att räta ut elefanttråden om man gör fel.


Dessa gjorde vi alla . Vad 17 ska det vara ? Jo det ska hänga en liten namnbricka av metall i kroken. På den skriver man namnet på sina blommor, kryddor eller vad man har i rabatterna . Sen är det bara att sticka ner i jorden, så vet man vad man har. Och snyggt ska det bli. Bort bort med alla glasspinnar och plastremsor !!!!! Brickorna hade vi inte igår, Panduro har dem,  så det färdiga resultatet får ni se senare.


Vi fantiserade också lite var och en och gjorde dekorationer. De kan man ha som blomstöd i krukor eller bara som en dekoration. Och dem med korta skaft ska jag använda och sticka ner i betongsaker. O vad jag längtar efter betongtiden! Har sparat burkar och kartonger så jag ska vara redo när det blir dags .



Tack för alla gulliga tillrop att krya på mig. Jag säger bara detta .......måtte det dröja MÅÅÅNGA år innan denna eländes maginfluensa återkommer. Helst aldrig. Igår åt jag lite , men för gott för magen .Idag ska jag bara dricka nyponsoppa , blåbärssoppa och te. Just nu är det delikatesser för mig!!!!

20 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vad roligt ni har när ni träffas och alltid har ni något pyssel på gång. Det där blir fina blompinnar, och så enkelt att göra.
Trevlig Helg.

4U2 sa...

Kan bara säga: vad duktig du är! De där blommpinnarna verkar super häftiga.

Marie Havén sa...

Hej Eva!
Roligt att höra att du är bättre:)
Så himla snygga blompinnar, fjärilar och hjärtan. Det är kul att jobba med sånt.Det kommer att bli jättefint i din trädgård och i växthuset i sommar:))
Fortsätt att krya på dig!

Kramizar
marie.haven@hotmail.com

Unknown sa...

Va fina dom blev !!
Jätte roliga, kanske man skulle prova.
Kram Elin

Carina sa...

Skönt att du börjar känna dig piggare. Vad kul att träffas och pricken över i:et att ni gör så fina grejor. Trevlig helg kramar Carina

Myricas Farmor sa...

Vilka små fyndiga saker, det är ofta sådana pyssel så det blir så fint av. Det gullar till sig.
HA det gott
kram

Annelis hantverk sa...

Riktigt vackra blompinnar ni gjort och så roligt att pyssla tillsammans med väninnor!
Krya på dig!

Gunilla sa...

Å så mycket fint !!!, kul att träffas så och göra något kul Ha en skön helg/kram

Lindha sa...

Skönt att höra att du får i dig någon form av föda... =)

Jättefina blomsterpinnar!

Hoppas helgen blir bra!

Kram Lindha

Susanne sa...

låter så jättetrevligt med era träffar... vad mycket skoj ni gör!
Ser fram emot resultaten...
Hoppas att du har tillfrisknat!
Ha en riktigt lugn och skön helg!
Kramizar

Mimmi Hek sa...

Vad skönt att du är på bättringsvägen!
Så fint du kommer att få i krukor och i trädgården.
Ha en skön fredagkväll!

Birgitta sa...

Ser roligt ut det där med luffarslöjd. Men har aldrig provat det. Vilken tur att du mår bättre nu. Jag är helt slut efter en hel dag på Fårfest.
Kramisar Birgitta

LenA sa...

Alltid lika spännande att pröva något nytt, snyggt blev det ju också! Tänk snart är våren här och du kan sätta ut dom i rabatterna!

Fortsatt god bättring!
Kram Lena

SusanLotus sa...

Vilken tur att kräksjukor iallafall går över fort! Hoppas du känner dig bra nu igen.
Blompinnarna blev jättetjusiga.
Men jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen först när jag läste att Ni hade julstök. REDAN!!!? Snacka om att vara ute i god tid! :O
Men jag är inte riktigt vaken än... Du menade ju inte nu. ;)
Ha en mysig lördag! KRAM

Tångsnällans blogg sa...

Tack för det tipset! Har en känsla av att jag gör några sådana! Mina hönsnäts korgar hänger fortfarande framme. Tänkte jag skulle göra dom lite vårfina och sätta en liten blomma i dom och lite pynt. Maginfluensa.....hugaligen....fy fasen säger jag bara! Det är fruktansvärt att få. hoppas du känner dej lite bättre idag! Ha en fin lördag!

Maria sa...

Så fina trådprydnader ni gjorde! Det var en jättebra idé att sätta sådana i rabatter och krukor, det blir ju jättefint! Hoppas att du får börja må bättre och bättre. Här har vi det så mysigt, Sandra och jag. Det är underbart att få vara kreativa tillsammans! Kram!

Vera.m.fl sa...

Åh din stackare! Kräksjukan är inte något man ens önskar åt sin fiende! Vad skönt att du börjar känna dig som människa igen!! :)

Superfina saker ni fått till med trådarna, dom fina hjärte-skapelserna ser ut som proffsverk ;)

KRAM

Carina sa...

Vad roligt ni har de i mellan varven. Så nu kommer nya fina skapelser här. Kul!!! Kram

Agneta sa...

Roligt att se nya enkla tips på luffarslöjd. Blompinnarna måste jag testa. Jag har nyss köpt egna verktyg och behöver inte låna av mannen längre.

Ellis sa...

Vad roligt med luffarslöjd, jag var på en prova-på kväll för några veckor sedan, himla skoj! =)
Kram Elenor